Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη «Μέγας Αλέξανδρος» - Πού Πάω, Θεέ μου; (2016)

Ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ., την Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:15, στον χώρο του θερινού σινεμά (περιοχή Μύλοι, πάρκο Καταρρακτών) του Δήμου Έδεσσας θα προβάλλει την ταινία: Πού Πάω, Θεέ μου; (2016)Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουνζιάντε

Ηθοποιοί: Κέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι

Διάρκεια: 86 λεπτά

Είδος ταινίας: Σάτιρα


Ο Τσέκο απολαμβάνει μια εύπορη ζωή ανάμεσα στους περιοίκους του σε μια μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας. Είναι από τους λίγους που έχουν μια εγγυημένη θέση στο δημόσιο. Όταν μια νέα ρεφορμιστική κυβέρνηση ορκίζεται να κάνει περικοπές στη γραφειοκρατία, ο Τσέκο αναγκάζεται να αναλαμβάνει όλο και χειρότερα πόστα για να διατηρήσει τον μισθό του, τα προνόμια και τη δια βίου εργασία. Η Δρ Σιρόνι, εκπρόσωπος της νέας κυβέρνησης που έχει ως αποστολή τις περικοπές δημοσίων μέσω εθελούσιας εξόδου, βλέπει με θέρμη την περίπτωση του Τσέκο, ο οποίος εξαναγκάζεται να αυνανίζει πολικές αρκούδες σε μια ιταλική εξερευνητική ομάδα, παρά από το να παραδοθεί.


Οι μεταγραφικές ανακοινώσεις της Α.Σ.(Fc) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Τις πρώτες 3 μεταγραφές ανακοίνωσε η νεοφώτιστη ομάδα Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.. 

ΕΚΑΣΚΕΜ: Γενική Συνέλευση Α.Ο.Κ. Γουμένισσας & ΕκλογέςΜετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. του Α.Ο.Κ. Γουμένισσας, αποφασίστηκε ότι την Πέμπτη 5 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Κέντρο Νεότητας της Γουμένισσας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας.

Καλούμε στο Κέντρο Νεότητας όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αλλά και όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια συζήτηση για το μέλλον της ομάδας

Θερινές εκπτώσεις 2018: Ποια Κυριακή θα ανοίξουν τα μαγαζιά - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Αντίστροφη μέτρηση για στις θερινές εκπτώσεις - Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές - Ποια Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

«Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού ("από ...% έως ...%"). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό», υπογραμμίζει ο ΕΣΘ.

Τονίζει, δε, ότι, «ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα».

Ο ΕΣΘ σημειώνει, επίσης, ότι, η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης και υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 (προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 το πρωί έως τις 06:00 το απόγευμα).

Αφιέρωμα: Η ιστορία της Yamaha

Yamaha είναι η εμπορική επωνυμία δύο ανεξάρτητων ιαπωνικών εταιρειών, που συνυπήρξαν για πολλά χρόνια κάτω από την ίδια στέγη. Πρόκειται για τη Yamaha Corporation, που παράγει μουσικά όργανα και ηλεκτρονικά, και τη Yamaha Motor Company, που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες, θαλάσσια σκάφη και παντός είδους μηχανές. Και οι δύο εταιρείες έχουν το ίδιο λογότυπο, με τα τρία συμπλεκόμενα διαπασών.


Η διαδρομή της εταιρείας ξεκίνησε τυχαία το 1887 στην πόλη Χαμαμάτσου, όπου και σήμερα βρίσκεται η έδρα της Γιαμάχα. Ένας δάσκαλος έδωσε για επισκευή στον ωρολογοποιό Τορακούσου Γιαμάχα ένα πνευστό όργανο. Ο 36χρονος Γιαμάχα τα κατάφερε και γοητευμένος από το αποτέλεσμα της διαδικασίας αποφάσισε να αλλάξει αντικείμενο εργασίας και να ασχοληθεί με την επισκευή και την κατασκευή μουσικών οργάνων. Στρώθηκε στη δουλειά, μαθήτευσε σε ειδικούς και στις 12 Οκτωβρίου 1897 ίδρυσε την εταιρεία Nipon Gaki («Μουσικά Όργανα Ιαπωνίας»).

Πολύ γρήγορα, η εταιρεία έγινε γνωστή και εκτός των συνόρων της Ιαπωνίας. Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου δραστηριότητας είχε και την πρώτη της παραγγελία από το εξωτερικό: 78 πνευστά όργανα στη Νοτιοανατολική Ασία. Η φήμη και ο τζίρος της αυξήθηκαν ραγδαία, όταν άρχισε να κατασκευάζει όρθια πιάνα από το 1900 και στη συνέχεια πιάνα με ουρά.

Το 1917 ο Γιάμαχα πέθανε και τον διαδέχθηκε στη διοίκηση της εταιρείας ο Τσιγιομάρου Αμάνο και ακολούθως ο Καίτσι Καβακάμι. Και οι δυο τους επεξέτειναν τις δραστηριότητες της εταιρείες στην κατασκευή μηχανημάτων αναπαραγωγής ήχου, όπως φωνογράφων. Στα τέλη της δεκαετίας του '30 η Γιαμάχα ήταν μια μεγάλη επιχείρηση για τα μέτρα της εποχής, που απασχολούσε 2.500 εργαζόμενους.Yamaha YA-1

Η ήττα της Ιαπωνίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της φρέναρε και την πορεία της Γιαμάχα. Από το αδιέξοδο την έβγαλε ο νεαρός οικονομολόγος Γκενίτσι Καβακάμι (30/1/1912 - 26/5/2002), που διαδέχθηκε τον πατέρα του στο τιμόνι της εταιρείας. Εκμεταλλευόμενος την εμπειρία της Γιαμάχα στις ελαφρές μεταλλικές κατασκευές για την παραγωγή πιάνων, αποφάσισε να κατασκευάσει μια δίχρονη μοτοσυκλέτα 125cc, την YA-1, που σύντομα έγινε μπεστ σέλερ.


Η «Ακατόμπο» («Κόκκινη Λιβελλούλη»), όπως ήταν γνωστή, ήταν μία ακόμη αντιγραφή της πολυκοπιαρισμένης γερμανικής DKW RT125, όπως και τόσα άλλα προϊόντα της ιαπωνικής βιομηχανίας. Κέρδισε, όμως, την προτίμηση του κοινού με την αντοχή και τη φτηνή τιμή της. Η επιτυχία της πρώτης μοτοσυκλέτας ώθησε τον Καβακάμι να ιδρύσει στη 1 Ιουλίου 1955 μια θυγατρική, τη Yamaha Motor Company, η οποία στην πορεία αυτονομήθηκε πλήρως από τη μητρική εταιρεία.

Σήμερα, η Γιάμαχα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών. Ο τζίρος της ανέρχεται στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια και απασχολεί 54.000 εργαζομένους (2012). Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται ακόμη η κατασκευή αμφιβίων οχημάτων, σνόουτζετ, τηλεκατευθυνομένων ελικοπτέρων, ταχύπλοων σκαφών και μηχανών παντός τύπου. Η Γιαμάχα δίνει το αγωνιστικό της παρών στο MotoGP με τον μεγάλο Βαλεντίνο Ρόσι.

Η μητρική Γιαμάχα (Yamaha Corporation), από την πλευρά της, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μουσικών οργάνων και ημιαγωγών στον κόσμο. Ο τζίρος της ανέρχεται σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια και απασχολεί 19.600 υπαλλήλους (2010). Κατασκευάζει, ακόμη, μηχανήματα ήχου και εικόνας, βιομηχανικά ρομπότ και ηλεκτρονικά προϊόντα.


απο το sansimera.gr

Οι "προσθαφαιρέσεις" του Εδεσσαϊκού

O ΙΑΣΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ 

Ενημέρωση παραγωγών για τη συνεργασία της ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ με τη Novaplan για την εφαρμογή ΚΟΝΦΟΥΖΙΟ

Αγαπητέ συνεργάτη,

Η ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ πιστεύει ότι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας περνάει από την αύξηση των αποδόσεων, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της ποιότητας των ροδάκινων που παράγει κάθε παραγωγός που εσείς εκπροσωπείτε.

Είμαστε βέβαιοι ότι η εφαρμογή του ΚΟΝΦΟΥΖΙΟ στα αγροκτήματα των μελών σας θα βοηθήσει στην επιτυχία αυτής της κοινής προσπάθειας.

Από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε ότι από τις 13 έως 31 Ιουλίου θα ανοίξει το σύστημα υποβολής αιτήσεων ένταξης των παραγωγών στο μέτρο του ΚΟΝΦΟΥΖΙΟ

Για την υποστήριξη των μελών σας στην υποβολή των αιτήσεων, η ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ προχώρησε στη συνεργασία με την εταιρεία γεωργικών συμβούλων Novaplan, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις για την ένταξη αλλά και την εφαρμογή της δράσης, χωρίς κανένα κόστος για τους παραγωγούς.

Τα στελέχη της Novaplan: 


  • Θα επικοινωνήσουν με κάθε μέλος σας από τη λίστα των παραγωγών σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) την οποία θα σας παρακαλούσαμε να μας υποβάλετε άμεσα ή
  • μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός να απευθυνθεί σε ένα από τα γραφεία της Novaplan για κατ' ιδίαν ενημέρωση.
Η δική σας συμβολή είναι αποφασιστικής σημασίας ώστε να ενημερωθούν τα μέλη σας για το ενδιαφέρον της ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ και την εφαρμογή ΚΟΝΦΟΥΖΙΟ προς την απόλυτη προτίμηση στα ποιοτικά προϊόντα που θα προέρχονται από αγροκτήματα στα οποία θα εφαρμόζεται η μέθοδος. 

Για την ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ

Νικόλαος ΜάντζιαρηςΥπ. Επικοινωνίας Novaplan: Σδράκας Μάνος τηλ: 6974353635

Γραφεία Novaplan στο Νομό Πέλλας

Γιαννιτσά: Ελ. Βενιζέλου 110 (πεζόδρομος) τηλ: 23820 82889, 25274

Έδεσσα: Κασσάνδρου 16                              τηλ: 23810 51137

Σκύδρα: Εθν. Αντιστάσεως  73                     τηλ: 23810 82428

Αριδαία: Λ. Ξενιτίδη 10                                τηλ: 23840 24189

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *