Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

IALMOPIA LIVE: Ομιλία πρόληψης και διάγνωσης προβλημάτων του Μαστού στην Αριδαία [ΒΙΝΤΕΟ]

IALMOPIA LIVE: Το ialmopia.gr έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την πρόληψη και διάγνωση των προβλημάτων του Μαστού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/3 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.

IALMOPIA LIVE: Παρευρεθήκαμε στην 4η Ομιλία στην Αριδαία με θέμα: «Τρίτη Ηλικία: Καταξίωση ή Απόγνωση» [ΒΙΝΤΕΟ]

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 06 Μαρτίου το απόγευμα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας η 4η ομιλία με θέμα: «Τρίτη Ηλικία: Καταξίωση ή Απόγνωση». Εισηγήτρια ήταν η κα. Σοφία Νικολαίδου, Κοινωνική Λειτουργός, στέλεχος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Αριδαίας, ενώ μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών.

 
Το ialmopia.gr παρευρέθηκε στο Ξενιτίδειο και συγχαίρει την κα. Νικολαϊδου για την άψογη οργάνωση και παρουσίαση της.


Δείτε όλη την ομιλία μέσα από την κάμερα του ialmopia:
Τρίτη Ηλικία : Καταξίωση ή Απόγνωση

Έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή ή έχω αποτύχει; Αν έχω θετική απάντηση τότε νιώθω καταξίωση, αν όχι τότε νιώθω αποτυχία. Πως όμως η αντιμετώπιση που είχαμε από το περιβάλλον μας, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, συμβάλει στο θετικό ή αρνητικό πρόσημο αυτής της ερώτησης; Σύμφωνα με την θεωρία του Erik Erikson (1902- 1994) η προσωπικότητα αναπτύσσεται σε μια σειρά σταδίων όπου σημαντικό αντίκτυπο έχει η κοινωνική εμπειρία σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Ένα από τα κύρια στοιχεία λοιπόν της θεωρίας του είναι  ανάπτυξη της ταυτότητας του εγώ, δηλαδή η συνειδητή αίσθηση του εαυτού η οποία αναπτύσσεται μέσα από τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Έτσι η ταυτότητα του εγώ μας αλλάζει συνεχώς λόγω της νέας εμπειρίας και των πληροφοριών που αποκτάμε στις καθημερινές αλληλεπιδράσεις μας με άλλους. Αναφέρει λοιπόν οχτώ εξελικτικά στάδια ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης στα οποία βιώνεται μια σύγκρουση (ψυχολογική κρίση). 


Ηλικία *
Στάδιο
Σημαντικά γεγονότα και κοινωνικές επιδράσεις
Γέννηση- 2ο έτος
Θεμελιώδης εμπιστοσύνη κατά δυσπιστίας
Τα βρέφη μαθαίνουν να εμπιστεύονται άλλους για να φροντίζουν τις βασικές ανάγκες τους. Αν αυτοί που τα φροντίζουν αρνούνται ή είναι ασυνεπείς στη φροντίδα τους, το βρέφος μπορεί να δει τον κόσμο ως ένα επικίνδυνο μέρος γεμάτο αναξιόπιστους ανθρώπους. Η μητέρα ή η πρώτη τροφός είναι ο κοινωνικός παράγοντας κλειδί.
2ο -4ο έτος ηλικίας
Αυτονομία κατά
Ντροπής και Αμφιβολίας
Τα παιδιά μαθαίνουν να είναι αυτόνομα (να τρέφονται και να ντύνονται μόνα τους, να προσέχουν την υγιεινή τους κ.λπ.). Η αποτυχία να επιτευχθεί αυτή η ανεξαρτησία μπορεί να ωθήσει το παιδί να αμφιβάλλει για τις δυνατότητες του και να αισθανθεί ντροπή. Οι γονείς είναι οι κοινωνικοί παράγοντες κλειδί.
4ο -6ο έτος ηλικίας

Πρωτοβουλία κατά
Ενοχής

Τα παιδιά προσπαθούν να ενεργούν σαν μεγάλοι, δεχόμενοι ευθύνες που ξεπερνούν την ικανότητες τους. Μερικές φορές υιοθετούν στόχους ή αναλαμβάνουν δραστηριότητες που συγκρούονται με αυτές των γονιών τους και των άλλων μελών της οικογένειας και αυτές οι συγκρούσεις μπορεί να τα κάνουν να αισθάνονται ένοχα. Η επιτυχής επίλυση αυτής της κρίσης απαιτεί μια ισορροπία: το παιδί πρέπει να διατηρήσει μια αίσθηση πρωτοβουλίας κι ωστόσο να μάθει να μην προσκρούει στα δικαιώματα, προνόμια ή τους στόχους των άλλων. Η οικογένεια είναι ο κοινωνικός παράγοντας κλειδί
6ο – 12ο έτος ηλικίας

Εργατικότητα κατά Ανεπάρκειας

Την περίοδο αυτή το παιδί συγκρίνει τον εαυτό του με τους ομοίους του. Τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές κοινωνικές και ακαδημαϊκές δεξιότητες. Αν είναι εργατικά, αποκτούν κοινωνικές και ακαδημαϊκές ικανότητες και νιώθουν αυτοεπιβεβαίωση. Αποτυχία στην απόκτηση αυτών των σημαντικών ιδιοτήτων οδηγεί σε αισθήματα κατωτερότητας και ανεπάρκειας. Σημαντικοί κοινωνικοί παράγοντες είναι οι  δάσκαλοι και οι όμοιοι τους.
12ο έως 18ο έτος ηλικίας

Ταυτότητα κατά
Σύγχυση Ρόλων

Ο έφηβος καταπιάνεται με το ερώτημα “ποιός είμαι”; Η περίοδος αυτή είναι το σταυροδρόμι μεταξύ παιδικής ηλικίας και ωριμότητας. Οι έφηβοι πρέπει να καθιερώσουν βασικές κοινωνικές και επαγγελματικές ταυτότητες, ειδάλλως θα παραμείνουν μπερδεμένοι σχετικά με τους ρόλους που πρέπει να παίξουν ως ενήλικες. Ο κοινωνικός παράγοντας κλειδί είναι η παρέα των ομοίων.
18ο έως περίπου 40ο έτος ηλικίας

Οικειότητα κατά Απομόνωσης

Πρωταρχικό καθήκον σε αυτό το στάδιο είναι η δημιουργία ισχυρών φιλικών σχέσεων και η επίτευξη συναισθημάτων αγάπης και συντροφικότητας (ή μοιρασμένης ταυτότητας) με έναν άλλο άνθρωπο. Αν ο έφηβος δεν μπορέσει να δημιουργήσει φιλίες ή μια στενή σχέση τότε πιθανότατα βιώνει συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης. Κοινωνικοί παράγοντες κλειδί στο στάδιο αυτό είναι οι εραστές, σύζυγοι και στενοί φίλοι (και των δύο φύλων).
Ενήλικη ζωή
(30ο έως 65ο έτος ηλικίας)
Παραγωγικότητα κατά Αδράνειας
Σε αυτό το στάδιο, οι ενήλικες έχουν καθήκον να γίνουν παραγωγικοί στη δουλειά τους και να αναθρέψουν τις οικογένειες τους ή/και να φροντίσουν τις ανάγκες των νέων ανθρώπων. Αυτό το μέτρο “παραγωγικότητας” καθορίζεται από την καλλιέργεια καθενός. Αυτοί που είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι να αναλάβουν αυτές τις ευθύνες θα γίνουν στάσιμοι και/ή εγωκεντρικοί. Σημαντικοί κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σύζυγοι, τα παιδιά και οι κοινωνικοί κανόνες.
Τρίτη ηλικία
Καταξίωση
κατά Απόγνωσης
Ο γηραιότερος ενήλικας αναπολεί τη ζωή του, βλέποντας την είτε ως σημαντική, παραγωγική και ευτυχή εμπειρία είτε ως μεγάλη απογοήτευση, γεμάτη ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και απραγματοποίητους στόχους. Οι εμπειρίες της ζωής καθενός, ιδιαίτερα οι κοινωνικές εμπειρίες, καθορίζουν την έκβαση αυτής της τελευταίας κρίσης της ζωής.

*η ηλικία είναι κατά προσέγγιση.


Με σεβασμό και εκτίμηση η κοινωνική λειτουργός, στέλεχος του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι Αριδαίας της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας
Σοφία Νικολαΐδου

Με μια Προμαχιώτισσα γιαγιά...

Το ραντεβού μας ήταν προκαθορισμένο για τις 4 το απόγευμα. Με τις διάφορες ασχολίες μας, αναχωρήσαμε λίγο καθυστερημένα και ένα σχετικό άγχος μας κατέλαβε. Μαζέψαμε άρον άρον τα χαρτιά μας και τα κασετόφωνα και κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι της κυρα Μαρίας στην νότια πλευρά του χωριού. Θα πηγαίναμε να μιλήσουμε με μια ηλικιωμένη γυναίκα του χωριού. Να μας εξιστορήσει την ζωή της.

Οδηγώντας γρήγορα κατηφορίσαμε το στενό δρόμο, παρακάμπτοντας κάποιους κανόνες του κ.ο.κ. φοβούμενοι μην τυχόν ακυρωθεί η συνάντησή μας.
Φτάσαμε έξω από το τυπικό διώροφο αγροτικό σπίτι της κυρα Μαρίας. Μας περίμενε έξω στην περιποιημένη, γεμάτη όμορφα λουλούδια αυλή. Ένα ασπρόμαυρο γατάκι μπλεκόταν συνεχώς στα πόδια της. Μας άνοιξε την εξώπορτα με ένα μεγάλο καλοσυνάτο χαμόγελο.
"Ελάτε, καλωσορίσατε".
Το φουστάνι της το τυπικό ντόπιο παραδοσιακό, που φορούν οι περισσότερες "παλιές" γυναίκες του χωριού, να φτάνει μέχρι τους αστραγάλους. Μια πολύχρωμη ποδιά με δυο μικρές τσεπούλες στη μέση, δείγμα ότι κάτι ετοίμαζε στη κουζίνα. Ένα μαύρο τσεμπέρι κάλυπτε το κεφάλι της,κρύβοντας τα λιγοστά άσπρα της μαλλιά. Δυο χρυσά μικρά σκουλαρίκια διακρίνονταν στα αυτιά της, πιθανόν και τα μόνα κοσμήματα που είχε στη ζωή της. Κάτω από τις παντόφλες φαίνονταν τα χειροποίητα παρδαλά πασούμια (πίνκες) που φορούσε.Το ανάστημά της γύρω στα 1.70μ,λίγο γειρτό, σημάδι από τα δύσκολα χρόνια που πέρασε στη ζωή της. Το πρόσχαρο πρόσωπό της γεμάτο ρυτίδες.Τα γαλάζια της μάτια ,λίγο ξεπλυμένα από το πέρασμα των χρόνων, μαρτυρούν ότι κάποτε υπήρξε μια όμορφη κοπέλα.
"Ελάτε παιδιά, κοπιάστε στο φτωχικό μου" μας είπε και κατευθύνθηκε προς το ισόγειο, όπου διακρίνονταν από την ανοιχτή πόρτα η κουζίνα-καθιστικό.
Διασχίζοντας το μικρό πλακόστρωτο πεζόδρομο της αυλής,βλέπεις δεξιά κι αριστερά όλα τα πράματα περιποιημένα και τακτοποιημένα, δείγμα νοικοκυροσύνης.
Στο μακρόστενο υπόστεγο της αυλής τα ξύλα για τον χειμώνα, υποδηλώνουν ότι είναι προετοιμασμένη για το κρύο.
Μπήκαμε μέσα στο δωμάτιο και αμέσως μας συνεπήρε η μυρωδιά της χορτόπιτας που ψήνονταν στην "μασίνα". Μια ανεπαίσθητη ζέστη μας έκανε να χαλαρώσουμε ευχάριστα.
Η κυρα Μαρία αφού μας έβαλε να καθίσουμε κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της και μετά από ένα λεπτό εμφανίστηκε με τον κλασσικό δίσκο. Το γλυκό κουταλιού που μας πρόσφερε, εξαφανίστηκε μονομιάς κάνοντας τον ουρανίσκο μας να ζητάει κι άλλο.


"Λοιπόν κυρα Μαρία για πες μας για σένα, για τα παλιά τα χρόνια, πώς ήταν, πώς τα περνούσατε;"


Αφήνοντας το δίσκο στον πάγκο και παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, κάθισε σε ένα μικρό σκαμνάκι δίπλα στη "μασίνα" , έχοντας μας απέναντί της.
"Αχ βρε παιδιά μου, τι να σας πω; Ήταν δύσκολα τα χρόνια που περάσαμε. Φτώχεια και πολλές δυσκολίες. Δεν είναι όπως σήμερα που τα έχετε όλα στα πόδια σας.
Η οικογένειά μου ήταν πολύτεκνη. Ήμασταν επτά αδέλφια, εγώ και άλλοι έξι αδελφοί. Τα δύο μου αδέλφια πέθαναν μικρά και δεν τα θυμάμαι καθόλου. Τότε δεν είχαμε γιατρούς , ούτε φάρμακα. Δουλεύαμε στα χωράφια. Λίγα χωράφια,μόνο για να φυτέψουμε τα φασόλια και τις πατάτες της οικογένειας. Είχαμε και λίγες κατσίκες και δυο αγελάδες, ίσα ίσα να έχουμε γάλα και τυρί.
Λίγα σιτάρια βάζαμε, τα θερίζαμε με το δρεπάνι και τα αλέθαμε στο νερόμυλο του χωριού για να έχουμε ψωμάκι.
Ο πατέρας μου ήταν αυστηρός , αλλά πάντα φρόντιζε να έχουμε να φάμε. Μαζί με τα αδέλφια μου δούλευαν όλη μέρα, παλεύοντας για να τα βγάζουμε πέρα. Εγώ πιο πολύ καθόμουν στο σπίτι για τις οικιακές δουλειές".


"Σχολείο πήγες κυρα Μαρία;" ρωτήσαμε.


"Μέχρι την τρίτη δημοτικού" απάντησε μηδιώντας.
"Τότε τα χρόνια δεν μας επέτρεπαν πολυτέλειες. Ειδικά τα κορίτσια ήταν ταγμένα να κάνουν οικογένεια και να γεννάνε παιδιά.
Έτσι κι εγώ μόλις έγινα 16 χρονών , οι γονείς μου με αρραβώνισαν με τον μακαρίτη τον άντρα μου. Μου έκαναν προξενιό και επειδή ήταν καλή οικογένεια, με "έδωσαν".
Στα 17 μου παντρεύτηκα έχοντας για προίκα ένα σεντούκι με τα απαραίτητα χειροποίητα κιλίμια και κεντήματα. Φτωχικά πράματα, όχι όπως τώρα. Α και λίγες λίρες που μάζεψαν τα αδέλφια μου. Με αυτά τα λιγοστά στήσαμε το σπιτικό μας με τον άντρα μου. Δουλέψαμε σκληρά στα χωράφια και με πολύ οικονομία και στερήσεις καταφέραμε να μεγαλώσουμε τα δυο μας αγόρια. Κάναμε και ένα μικρό δάνειο και φτιάξαμε αυτό το σπιτάκι, Δόξα τω Θεό."
Το βλέμμα της σκοτείνιασε και μπορούσαμε να διακρίνουμε το πόσο δύσκολα χρόνια πέρασε αυτή η καλοσυνάτη γυναίκα, αλλά και όλοι οι παππούδες μας.


"Πώς διασκεδάζατε εκείνα τα χρόνια;" ρωτήσαμε, προσπαθώντας να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα.


Το βλέμμα της άλλαξε μονομιάς.
"Δεν είχαμε και πολλά γλέντια εκείνα τα χρόνια. Μόνο σε κάνα γάμο πηγαίναμε και στο πανηγύρι του χωριού που είχαμε "όργανα" στην πλατεία στις 27 Οκτωβρίου του Αγίου Δημητρίου.
Εκεί βγαίναμε και εκεί χορεύαμε ,όλο το χωριό.
Τον χειμώνα που δεν είχε δουλειές να κάνουμε στα χωράφια,τα κρύα βράδια μαζευόμασταν στα συγγενικά σπίτια και κάναμε "πουτπριέτκα". Κεντούσαμε την προίκα μας και κουτσομπολεύαμε οι γυναίκες, ενώ οι άντρες έλεγαν τα δικά τους , με τα ουζάκια τους και τα τουρσιά. Φτωχικά πράματα, αλλά ήταν ωραία".


"Τώρα πώς τα περνάς κυρα Μαρία; "


Το πρόσωπό της άλλαξε , σαν να προσγειώθηκε στην πραγματικότητα. Πήρε ένα νηφάλιο ήφος και συνέχισε.
"Δόξα τω Θεό είμαστε πολύ καλά. Το ένα μου παιδί έχει την οικογένειά του στην πάνω γειτονιά, και ο μικρότερος ζει εδώ στον επάνω όροφο. Και οι δύο με φροντίζουν και μου χάρισαν και εγγόνια.
Εγώ παίρνω μια μικρή σύνταξη του ΟΓΑ και βοηθάω όσο μπορώ τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Έχω λίγα προβλήματα με τα αρθριτικά μου, αλλά τα χρόνια είναι πολλά. Κάνω υπομονή, τι να κάνω?"
Η επόμενη ώρα πέρασε δείχνοντάς μας παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που τις φύλαγε σαν κόρη οφθαλμού, μέσα σε ένα μεγάλο μεταλλικό κουτί, λες και εκεί μέσα φύλαγε όλη την ζωή της.


Κρατώντας την αξιοπρέπειά της και με αργές κινήσεις σηκώθηκε και άνοιξε το πορτάκι της μασίνας. Η μυρωδιά της χορτόπιτας απλώθηκε στον χώρο, σπάζοντας τα ρουθούνια μας. Με κινήσεις επαγγελματία την τεμαχίζει και μας προσφέρει από ένα τριγωνικό κομμάτι.
"Δοκιμάστε λίγο. Φτωχική είναι αλλά ελπίζω να σας αρέσει".
Η πίτα εξαφανίστηκε σε λίγα λεπτά και το βλέμμα μας εγκαταστάθηκε ένα μόνιμο ηλίθιο χαμόγελο.
Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι έξω άρχισε να νυχτώνει. Ο χρόνος πέρασε τόσο γρήγορα.


Ευχαριστώντας την κυρα Μαρία μαζέψαμε γρήγορα τα χαρτιά με τις σημειώσεις μας και βγήκαμε έξω. Η ψύχρα που μας χτύπησε στα πρόσωπα, μας επανέφερε στην πεζή πραγματικότητα.
Καληνυχτώντας την, συνειδητοποιήσαμε το πόση δύναμη ψυχής έχουν αυτοί οι μεγάλοι άνθρωποι, που με τόσο δύσκολες συνθήκες κατάφεραν τόσα πολλά πράματα στη ζωή τους. Το πόσο δυνατοί ήταν και κατάφεραν να μεγαλώσουν τις επόμενες γενιές, δίνοντας τους εφόδια , διδάγματα και ανεξίτηλες αξίες.


Και ξέρουμε ότι το χωριό μας είναι γεμάτο από τέτοιες κυρα Μαρίες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΗΣ | promahi-nea.blogspot.gr

3ος Διαγωνισμός φωτογραφίας στα Γιαννιτσά

H ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και με τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας θα πραγματοποιήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με θέμα: «Ελπιδοφόρο φως» (Απεικόνιση της ελπίδας στη φύση, τα τοπία και τους ανθρώπους). 
 
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και την ΤΡΙΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
Πληροφορίες και όροι συμμετοχής στον δικτυακό τόπο της ενορίας www.inag-gr.blogspot.gr

Ευχαριστήριο Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου προς Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας

Γεγονότα και καταστάσεις μ΄έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα και φορτίο που αναπόφευκτα βιώνουμε στο διάβα του επί γης ανθρώπινου οδοιπορικού, όπως είναι η απώλεια αγαπημένων προσώπων, ασκούν καθοριστική επίδραση και διαμορφώνουν περαιτέρω τη στάση μας απέναντι στη ζωή και δοκιμάζουν αποφασιστικά τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές.

Έχοντας ως προσωπικό και οικογενειακό βίωμα την πρόσφατη αποδημία(Τρ.7-3-2017) της προσφιλέστατης μητέρας μου Θεοδώρας Ιγνατιάδου, χήρας Γεωργίου Ιγνατιάδη, μετά από νοσηλεία στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας, αισθάνομαι αυθορμήτως την ανάγκη και την υποχρέωση ν΄απευθυνθώ και να ευχαριστήσω (και) δημοσίως από βάθους καρδιάς το ιατρικό, νοσηλευτικό κι εν γένει προσωπικό και τη διοίκηση του Νοσοκομείου μας για την αμέριστη περίθαλψη, φροντίδα και υποστήριξη που παρείχαν στη μητέρα μου.

Ειδικά και ιδιαίτερα, επιθυμώ να εκφραστώ μ΄ευγνωμοσύνη προς τον αξιότιμο Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής ιατρό Στυλιανό Δόλγυρα για την επιμέλεια και την ευαισθησία με τις οποίες την φρόντισε, όπως ακριβώς και τους άλλους νοσηλευόμενους.

Επίσης, να ευχαριστήσω για την αρωγή και τη συμπαράσταση τον αξιότιμο ιατρό χειρουργό Ευστάθιο Ανδρεάδη.

Είμαι, λοιπόν, πεπεισμένη ,κι εξ αυτού του γεγονότος ότι η πολλαπλά δοκιμαζόμενη κοινωνία μας μπορεί βάσιμα να εμπιστεύεται, να ελπίζει, να αισιοδοξεί κι αυτό σίγουρα θα το οφείλει σε ανθρώπους – λειτουργούς που με πίστη, σθένος κι επιμονή, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν ν΄αγωνίζονται, να συμπάσχουν, να υπηρετούν και ν΄αφιερώνονται στο καθήκον και στον συνάνθρωπο με ανυστεροβουλία, σεβασμό κι αγάπη.Με θερμές ευχαριστίες και εύγε

ως ελάχιστο - συμβολικό

δείγμα ανταπόδοσης κι εκτίμησηςΚατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ήμερο Κλινικό Σεμινάριο της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας στην Αριδαία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, στην Αριδαία, το 3ήμερο Κλινικό Σεμινάριο της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Πέλλας. Το Πρόγραμμα ήταν άρτια δομημένο και περιλάμβανε τόσο θεωρητικό σεμινάριο εμφυτευματολογίας όσο και κλινική εφαρμογή σε εκμαγεία και γνάθους χοίρων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις από τους εξαιρετικούς ομιλητές, να συζητήσουν περιστατικά, να δουν βίντεο από επεμβάσεις και να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που μάθαιναν. Το σεμινάριο ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τόσο των μελών του Δ.Σ. του Ο.Σ.Πέλλας, όσο και των συμμετεχόντων που ήρθαν από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Νάουσα, Κοζάνη, Γρεβενά και πόλεις του Νομού μας. 

Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Πειραιά, κα. Μενενάκου, ο Πρόεδρος του Ο.Σ. Κοζάνης κ. Θεοφανούς και ο πρώην Πρόεδρος του Ο.Σ. Ημαθίας κ. Καραγιαννόπουλος.

Η Πρόεδρος Μπόσνα Πετρούλα και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Σ. Πέλλας ευχαρίστησαν θερμά τους εξαιρετικούς ομιλητές, δίνοντας τους ως αναμνηστικά ένα βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Αλμωπία της κα. Παπαδάκη και ένα ημερολόγιο του Δήμου Αλμωπίας. Ήταν μεγάλη τιμή για το Σύλλογο που τόσο διακεκριμένοι συνάδελφοι στον χώρο της Περιοδοντολογίας και της Προσθετικής συμμετείχαν στο σεμινάριο αυτό.

Αναλυτικότερα ομιλητές ήταν οι:

Μαδιανός Φοίβος ( Καθηγητής Περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ)
Δαμουλής Πέτρος ( Πρόεδρος Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας)
Βούρος Ιωάννης ( Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ.)
Μπαλτάς Γιώργος ( Εκπρόσωπος της Ε.Π.Ε. στην EFP )
Βασιλόπουλος Σπύρος (Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ )
Συκαράς Νικήτας ( Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής ΕΚΠΑ)
Γούσιας Ηρακλής ( Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής ΕΚΠΑ)


Η οδοντιατρική είναι μια επιστήμη που εξελίσσεται και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα καινούρια δεδομένα και τις νέες τεχνικές. Το Δ.Σ. του Ο.Σ.Πέλλας τα τελευταία χρόνια, συμμεριζόμενο αυτήν την ανάγκη, κάθε χρόνο διοργανώνει τουλάχιστον ένα επιστημονικό σεμινάριο. Ελπίζουμε να αυξηθεί η ενεργός συμμετοχή των μελών του Συλλόγου για να πραγματοποιούμε ακόμη περισσότερες.


Για το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Πέλλας

Η Πρόεδρος

Μπόσνα Πετρούλα

Τι πρέπει να τρώτε αν αισθάνεστε κουρασμένοι

Τo 75% των σύγχρονων ανθρώπων αισθάνονται τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν. Να τι πρέπει να τρώτε 

Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας: Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τους μαθητές της Β' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με μεγάλη χαρά, σήμερα, υποδεχτήκαμε τους μαθητές της Β' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. 

Καιρός Ν. Πέλλας: Αγριεύει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής

Χαλάει και άλλο ο καιρός. Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Θυελλώδεις άνεμους και χαλαζοπτώσεις. Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού


Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις άνεμους και χαλαζοπτώσεις.


Αύριο Σάββατο η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική στερεά
(περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς τις πρωινές ώρες η κεντρική Μακεδονία.Αφιέρωμα: Η ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου

Αγώνισμα δρόμου μεγάλης αποστάσεως (42.195 χλμ.), που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την πρώτη διοργάνωση το 1896 στην Αθήνα. Μαζί με τα 100 μ. είναι τα δύο πιο δημοφιλή αγωνίσματα του στίβου.

Στην αρχαιότητα ο Μαραθώνιος δεν υπήρχε ως άθλημα, ούτε και κάποιο παρόμοιο αγώνισμα. Η ιδέα για την καθιέρωσή του ανήκει στον γάλλο φιλόλογο Μισέλ Μπρεάλ (1832-1915), ο οποίος έπεισε τον φίλο του Πιερ ντε Κουμπερντέν να το συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων κατά των Περσών στον Μαραθώνα (490 π.Χ.), την οποία ανήγγειλε στους Αθηναίους ο ημεροδρόμος Φειδιππίδης με την κραυγή «Νενικήκαμεν», προτού αφήσει την τελευταία του πνοή και αφού είχε διανύσει τρέχοντας την απόσταση από το πεδίο της μάχης στον Μαραθώνα στην Αθήνα.

Ο πρώτος Μαραθώνιος δρόμος έγινε στις 10 Μαρτίου 1896, κατά τη διάρκεια των Α' Πανελληνίων Αγώνων Στίβου και ήταν αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Νικητής αναδείχθηκε ο Χαρίλαος Βασιλάκος με 3 ώρες και 18 λεπτά, ενώ ο μετέπειτα νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων, ο θρυλικός Σπύρος Λούης τερμάτισε πέμπτος. Ο 23χρονος νερουλάς από το Μαρούσι πήρε τη ρεβάνς λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Μαρτίου, όταν κέρδισε τον πρώτο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων με επίδοση 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Από τότε, ο Μαραθώνιος άρχισε να κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα και σήμερα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του στίβου. Αγώνες Μαραθωνίου δρόμου διεξάγονται όχι μόνο στο πλαίσιο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και μεμονωμένοι, με μαζική συμμετοχή αθλουμένων (Μαραθώνιος Βοστώνης, Λονδίνου, Αθήνας κλπ).

Η διαδρομή του Μαραθωνίου δεν ήταν από την αρχή σταθερή. Οι μαραθωνοδρόμοι στην Αθήνα έτρεξαν γύρω στα 40 χιλιόμετρα, όπως και στους επόμενους αγώνες. Το 1924 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή καθιέρωσε την απόσταση των 42.195 μέτρων, δηλαδή τη διαδρομή που διέτρεξαν οι δρομείς από τη βασιλική εξέδρα μέχρι το στάδιο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1908.

Το αγώνισμα του Μαραθωνίου διεξάγεται σε δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Επίσημα εθνικά ή παγκόσμια ρεκόρ δεν αναγνωρίζονται από την IAAF, διότι το αγώνισμα διεξάγεται σε διαφορετικές εδαφολογικές συνθήκες. Την καλύτερη επίδοση στους άνδρες έχει σημειώσει ο κενυάτης Γουίλσον Κίπσανγκ με 2 ώρες, 3 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα (28 Σεπτεμβρίου 2013), ενώ στις γυναίκες η επίδοση της βρετανίδας Πόλα Ράντκλιφ με 2 ώρες, 15 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα αντέχει από το 2003. Τα αντίστοιχα ελληνικά ρεκόρ κατέχουν ο Σπύρος Ανδριόπουλος (ΑΠΣ Πάτραι) με 2:12.04 (9 Οκτωβρίου 1988) και η Μαρία Πολύζου (Πανελλήνιος ΓΣ) με 2:33.40 (23 Αυγούστου 1998). Την καλύτερη επίδοση στην ιδιαίτερα δύσκολη κλασική διαδρομή (Τύμβος Μαραθώνα - Παναθηναϊκό Στάδιο) κατέχει ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι με 2:10:55 από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Στους ίδιους αγώνες σημειώθηκε και η κορυφαία γυναικεία επίδοση από τη γιαπωνέζα Μιζούκι Νογκούτσι με 2:26:20.

Ο πρώτος διεθνής μαραθώνιος επί της κλασικής διαδρομής έγινε στις 2 Οκτωβρίου 1955, αν και η απόφαση προϋπήρχε από το 1938. Ο αγώνας έγινε με τη συμμετοχή 21 αθλητών (12 Έλληνες, 4 Αιγύπτιοι, 2 Γιουγκοσλάβοι και από ένας Ιταλός, Γερμανός και Φινλανδός) και νικητής αναδείχθηκε ο φιλανδός Βέικο Κάρβονεν με 2:27:30. 
 
 
 
πηγη: sansimera.gr

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες Δήμου Αλμωπίας

Μία σημαντική δράση υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α., η οποία περιλαμβάνει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες υπό την επίβλεψη των κοινωνικών λειτουργών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η δράση συνεχίζεται απρόσκοπτα και με τη συμμετοχή συμπολιτών μας όλων των ηλικιών που έχουν τη δυνατότητα της πρόληψης, ενώ το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Κώστας Ζαχαριάδης επισκέφθηκε τον Πρόδρομο όπου είδε από κοντά την εξέλιξή της.

Για την υλοποίηση της παραπάνω δράσης, σημαντική είναι και η συμβολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου στο νομό Πέλλας

Ε.Π.Σ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 9-3-2017
ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΙΣ 11/12/-3-2017 

Δήμος Αλμωπίας: Ενημέρωση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Κατά τη διαδικασία ελέγχων των εγκεκριμένων αιτήσεων του ΚΕΑ, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΗΔΙΚΑ, διαπιστώθηκαν παρατυπίες, για εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα που δεν έχουν δηλωθεί (ειδικότερα επιδοτήσεις) τα οποία εισπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης, είτε παρατυπίες άλλης φύσεως, όπως άτομα που έχουν δηλωθεί σε δυο διαφορετικές αιτήσεις ή άτομα που ενώ μένουν μαζί, έκαναν αίτηση ως ξεχωριστά νοικοκυριά και όχι ως ένα, όπως σαφώς ορίζεται.

Τέτοιες αιτήσεις έχουν τεθεί σε αναστολή (στην πλατφόρμα του προγράμματος η κατάσταση της αίτησης εμφανίζεται ως «Ανενεργή») και η εισοδηματική ενίσχυση του ΚΕΑ δεν θα καταβληθεί μέχρι να τεκμηριωθεί ότι ισχύουν όσα δηλώθηκαν σε κάθε αίτηση.

Καλούνται όσοι πολίτες υπέβαλαν αίτηση και ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ, να ελέγξουν την κατάσταση της αίτησής τους, είτε ιδιωτικά με τους κωδικούς του TAXIS, είτε απευθυνόμενοι στο Δήμο Αλμωπίας, είτε στα Κ.Ε.Π. Αριδαίας και Εξαπλατάνου.

Διευκρινίζεται:

1. ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση η τροποποίηση των αιτήσεων γίνεται μόνο από τους πιστοποιημένους χειριστές του Δήμου Αλμωπίας.

2. Επειδή, η τροποποίηση των αιτήσεων θεωρείται νέα αίτηση ουσιαστικά, απαιτούνται όλα τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν στην αρχική, εκ νέου, με βασικότερο εξ αυτών το έντυπο συναίνεσης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Τσιμτσιρίδης Γεώργιος

Φιλικός Αγώνας Μικτής Ομάδας Αγοριών Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 στο ΔΑΚ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, πραγματοποιήθηκε φιλικός Αγώνας της Μικτής Ομάδας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. με την ομάδα Εφήβων του Συλλόγου ΑΣ ΚΕΡΕΥΝΟΣ ΑΣΠΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ 


Οι αθλητές που κληθηκαν είναι:

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΔΙΔΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ)
ΓΙΑΝΝΟΥΛΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ)
ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 2011)
ΣΠΟΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)
ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΓΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)
ΑΜΠΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ)
ΓΚΙΤΚΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ (ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ)
ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΛΕΜΟΝΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ)
ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΓΚΛΕΖΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΟΠΟΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ)
ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗ)
ΤΟΥΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ)
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ)
ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΑΓΟΡΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ)
ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ)
ΜΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΟΥΚ ΛΟΥΚΑ (ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ)

IALMOPIA LIVE: Δεν κατάφερε να εκλέξει νέο Προεδρίο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας - Συνεχίζεται το θρίλερ την επόμενη Κυριακή [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν κατάφερε να εκλέξει νέο Προεδρίο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας. Ύστερα από τρεις εκλογικές διαδικασίες δεν κατάφερε να βγάλει κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι οι Δημαιρεσίες στο Δήμο Αλμωπίας θα συνεχιστούν για την ερχόμενη Κυριακή όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, δίνοντας παράταση στο θρίλερ!

ΕΚΑΣΚΕΜ: Δείτε το πρόγραμμα και τους διαιτητές των αγώνων 11/3ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ-ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΩΝ
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 9η Αγωνιστική
11/03/17 18:00 Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟ ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑ Διαιτητές: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κριτές: ΑΜΒΡΑΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
11/03/17 16:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Διαιτητές: ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κριτές: ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚ, ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
11/03/17 18:00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ - ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Διαιτητές: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡ
Κριτές: ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΦΛΙΟΥΚΑ ΦΡΥΝΗ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
11/03/17 20:00 ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 2011 - ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣ Διαιτητές: ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κριτές: ΠΟΥΦΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΤΣΗ ΕΛΕΝΗ, ΤΕΛΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
11/03/17 18:00 ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ Διαιτητές: ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ - ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κριτές: ΜΠΕΤΣΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 7η Αγωνιστική
12/03/17 12:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑ - ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ Διαιτητές: ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ -
12/03/17 10:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Διαιτητές: ΤΣΙΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ -
12/03/17 10:00 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΝΈΟ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΑΡΧΕΛΑ - ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ Διαιτητές: ΚΟΡΜΕΝΤΖΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ -
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Γ ΟΜΙΛΟΣ) 7η Αγωνιστική
12/03/17 12:00 ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 2011 - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ Διαιτητές: ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -
13/03/17 20:30 ΣΚΥΔΡΑΣ ΑΣ ΣΚΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ Διαιτητές: ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Β ΟΜΙΛΟΣ) 7η Αγωνιστική
12/03/17 10:00 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Διαιτητές: ΓΙΑΝΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ -
12/03/17 10:00 Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟ ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ Διαιτητές: ΝΤΟΓΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ -
12/03/17 12:00 ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣ - ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Διαιτητές: ΜΗΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝ
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2η Αγωνιστική
12/03/17 14:00 ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Διαιτητές: ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗ - ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κριτές: ΠΟΥΦΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΛΑ ΤΖΟΑΝΑ, ΤΕΛΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 6η Αγωνιστική
11/03/17 18:00 ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩ Διαιτητές: ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ
Κριτές: ΠΙΠΙΛΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
11/03/17 20:00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ - ΠΑΟΚ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Διαιτητές: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡ
Κριτές: ΦΛΙΟΥΚΑ ΦΡΥΝΗ, ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
11/03/17 18:00 ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΑΟ ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ Ν. - ΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΠ Διαιτητές: ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ - ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κριτές: ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ, ΝΤΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΩΦΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11/03/17 20:30 ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΣΠ Διαιτητές: ΚΑΨΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ - ΣΑΛΑΠΑΝΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Κριτές: ΛΑΒΑΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΣΤΕΦΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 09/03/17

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *