Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου στο Μόναχο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου « TO ΠΟΖΑΡ» , μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από τον Σύλλογο Μακεδόνων Μονάχου, βρέθηκε στο Μόναχο από τις 1 έως τις 4 Απριλίου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων : «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», με σκοπό την προβολή και προώθηση του πολιτισμού μας, των τοπικών μας προϊόντων καθώς και του τουρισμού.


Την αποστολή συνόδευαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπαϊράμης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Λουτρακιού κ. Μποτσφάρης Ιωάννης, καθώς και το χορευτικό τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου μας, και η ορχήστρα «Χάλκινα Ηχοχρώματα».

Την Παρασκευή μετά την άφιξη μας, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο κ.Κωνσταντινοπούλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Πέλλας κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρου, του δημάρχου Αλμωπίας κ. Μπίνου Δημητρίου, και του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Μπα’ι’ράμη Γεωργίου, συνοδεία πάντα της Προέδρου του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου κα. Τζιτζιλάκη Θεοδώρας.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Bürgerhaus Unterföhring συμμετεχόντων του συλλόγου μας και του συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου είχαμε την δυνατότητα να ξεναγηθούμε στην πόλη του Μονάχου, να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης βλέποντας τα διάφορα αξιοθέατα της, καθώς και να επισκεφτούμε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Dachau (Νταχάου) .

Ως Δ.Σ. του συλλόγου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο τους κα. Θ.Τζιτζιλάκη για την άψογη συνεργασία και την υπέροχη φιλοξενία τους!


Επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη και στους χορευτές του συλλόγου μας, καθώς και στην ορχήστρα «Χάλκινα Ηχοχρώματα», που παρόλο τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, μας συνόδευσαν στο Μόναχο.
Ακόμα, ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πέλλας, κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο, και τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπίνο Δημήτριο για την εξαιρετική συνεργασία τους.


Με το ταξίδι μας αυτό στο εξωτερικό μας δόθηκε η δυνατότητα να διευρύνουμε τους οριζοντές μας, να αποκτήσουμε εμπειρίες, να γνωρίσουμε νέα άτομα και να αναδείξουμε σαν σύλλογος τον πολιτισμό μας, την τοπική μας παράδοση και τον τόπο μας.

 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

«ΤΟ ΠΟΖΑΡ»

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ !


Μετά τιμής

το Δ.Σ του ΣυλλόγουΑκολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό
Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Αλμωπίας

Σας προσκαλούμε να έλθετε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Απριλίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00΄ (7.00 μ.μ), για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΑΛΜΩΠΟΣ: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες των μπαράζ για άνοδο στη Γ' κατηγορία

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες των μπαράζ για άνοδο στη Γ' κατηγορία.

Τα νέα της Ορειβατικής Λέσχης Αριδαίας

Εγινε στον Βόλο το Σαββατο το κύπελλο Ελλάδας στην αγωνιστικής αναρρίχησης. Η Λέσχη  συμμετείχε με 8 αθλήτριες και 1 αθλητή.

Παρέμβαση Γιάννη Σηφάκη για την αξιοποίηση του κτιρίου της "λεγόμενης" Κλειστής Αγοράς Αριδαίας

Προς

Δήμαρχο Αλμωπίας, Κο Δημήτριο Μπίνο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Κο Συμεών Σωτηριάδη

Κε Δήμαρχε,

Κε Πρόεδρε,

Παρακολουθώ, εδώ και πολύ καιρό, την πρόταση που επανειλημμένα έχει υποβληθεί στην Δήμο Αλμωπίας από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας (με πρώτη αίτηση το 2012) για την αξιοποίηση του κτιρίου της κλειστής αγοράς και την μετατροπή του σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ώστε ο χώρος αυτός: 
 
- να αξιοποιείται τα πρωινά από τα γειτονικά σχολεία ως χώρος εκδηλώσεων και γυμναστικής (καθώς καμία από αυτές τις σχολικές μονάδες δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αυτό αφορά 800 μαθητές/τριες),

- μετά τη σχολική λειτουργία, ο χώρος να χρησιμοποιείται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης για τις ανάγκες προπονήσεων και διοργανώσεων

- και επίσης να διατίθεται σε φορείς και συλλόγους της περιοχής για εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες κτλ.

Από την ενημέρωση που είχα, το αίτημα για την αξιοποίηση του χώρου προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσφατα εγκρίθηκε ομόφωνα (και μάλιστα για δεύτερη φορά) και από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, έχοντας στο προηγούμενο διάστημα εξασφαλίσει τη θετική γνώμη :

Του Εμπορικού Συλλόγου Αλμωπίας

Του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Αλμωπίας

Του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Αριδαίας

Του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας

Του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Αριδαίας

Του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας

Την έγκριση του Πολεοδομικού Γραφείου,

Με δεδομένη την επί δεκαετίες μη ολοκλήρωση και λειτουργία αυτού του χώρου με χρήση κλειστής αγοράς και το γεγονός ότι με την υποβληθείσα πρόταση αξιοποίησης ο χώρος αυτός θα μεταβληθεί σε χώρο χρήσιμο και ωφέλιμο για τους συμπολίτες μας ( και ειδικά την μαθητική και την αθλούμενη νεολαία) θεωρώ απαραίτητη την χωρίς κωλυσιεργία και σπατάλη επιπλέον χρόνου συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και την λήψη θετικής απόφασης.

Να μην χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την αξιοποίηση του χώρου της κλειστής αγοράς (με την απογοήτευση του αιτούντος συλλόγου λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην λήψη απόφασης). Να μην συνεχιστεί στο θέμα αυτό η κακή (ομολογουμένως) παράδοση στην Αλμωπία (από το παρελθόν) κωλυσιεργίας συζήτησης και λήψης απόφασης σε κρίσιμα θέματα ( π.χ. Διοικητήριο κ.α.) από τα εκάστοτε δημοτικά συμβούλια.

Με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας

Ιωάννης Σηφάκης

Βουλευτής Πέλλας

1η αγωνιστική των Play Offs της Α ΕΚΑΣΚΕΜ: Α.Ο.Κ Αιγινιακός - Α.Ο.Κ Βέροιας: 52-50

Για την 1η αγωνιστική των Play Offs του Α΄ τοπικού της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός επιβλήθηκε του Α.Ο.Κ Βέροιας στο Αιγίνιο με σκορ 52-50, κάνοντας έτσι το ένα μηδέν στην μεταξύ τους σειρά αναμετρήσεων.

1η Ανθοκομική Έκθεση Σκύδρας – Πρόσκληση επισκεπτών από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Ο θαυμαστός κόσμος της 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης Σκύδρας ανοίγεται διάπλατα και σας  προσκαλούμε να τον επισκεφθείτε και να τον απολαύσετε.

Η Έκθεση, λαμπερή, πολύχρωμη, αισθαντική σαν ένα ανθισμένο κι ευωδιαστό λιβάδι διαπλάθεται και δημιουργείται στη Σκύδρα, στην πλατεία Σαφραμπόλεως και σας υποδέχεται από τη Δευτέρα 18 Απριλίου ( έναρξη και τελετή εγκαινίων στις 19:00΄) έως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, με συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 09:00΄ μέχρι τις 21:00΄.

Προσκαλούμε, λοιπόν, τους φίλους της άνοιξης, των λουλουδιών, της ομορφιάς και της καλαισθησίας να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στην 1η Ανθοκομική ‘Εκθεση Σκύδρας.Ελάτε, επομένως, να γνωρίσετε και να ενημερωθείτε για τον εντυπωσιακό κόσμο του φυτικού βασιλείου, να συζητήσετε και ν΄ανταλλάξετε ιδέες για τον ιδανικότερο τρόπο που θα φυτέψετε, διακοσμήσετε, καλλωπίσετε τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Να διαλέξετε, με τη βοήθεια και το μεράκι των ειδικών του είδους, τα λουλούδια που θα προσφέρετε και θα χαρίσετε στ΄αγαπημένα σας πρόσωπα και γιατί όχι στον ίδιο σας τον εαυτό. Το αξίζουν και το αξίζετε.

Ταυτόχρονα, ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, κοινωνικού κι εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας, είτε είστε μικροί είτε μεγάλοι.Εμπρός λοιπόν. Κλειδώστε τη ρουτίνα και το άγχος πίσω σας κι απελευθερώστε τις αισθήσεις σας, Αφήστε την καρδιά σας ν΄ανθίσει σαν λουλούδι ελκυστικό και μυρωδάτο.Αποδράστε για λίγο από την καθημερινότητα και βρεθείτε στην πόλη και στο Δήμο της Σκύδρας, εδώ στην καρδιά της μακεδονικής γης.

Ζήστε τη γιορτή, την ομορφιά και την αναγέννηση της φύσης και της ζωής.

Σας περιμένουμε!

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Αφιέρωμα: Το πείραμα που σκότωσε 128 Αφροαμερικανούς και μόλυνε τα παιδιά τους με σύφιλη

Ένα από τα πιο σκληρά και απάνθρωπα πειράματα της Ιστορίας. Οι υπεύθυνοι αρνούνταν να δώσουν τη θεραπεία στους ασθενείς, γιατί δεν ήθελαν να πάνε χαμένες οι μελέτες 40 ετών (Pics)

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2016: Πότε θα δοθούν τα δελτία εξεταζομένων στους υποψηφίους

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για το Δελτίο Εξεταζομένου των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Αλμωπίας: Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Πέλλα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/4 στο Δήμο Αλμωπίας εκδήλωση σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ.) ενημερωτική εκδήλωση - διαβούλευση με θέμα: «Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Πέλλα».

Στελέχη της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ παρουσίασαν το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες, κτλ) και την πρόταση του Τοπικού

Προγράμματος που σχεδιάζεται για την Πέλλα

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Αντιπρόεδρος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Δημήτρης Μπίνος Δημτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και ιδιώτες που ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *