Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πως θα ήταν οι εκλογές στην Αλμωπία με τον Κλεισθένη

Παρουσίαση από τα Νέα της Αλμωπίας  του νέου εκλογικού νόμου με παραδείγματα

Οι τροφές που βοηθούν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας

Πέντε με έξι εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Εδεσσαϊκός: Στο τμήμα scouting ο Πέτρος Πεχλιβανίδης

Σε μια ακόμα σημαντική προσθήκη προχώρησε ο Εδεσσαϊκός καθώς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και επίσημα την ένταξη του Πέτρου Πεχλιβάνη στο τμήμα scouting της ομάδας μας.

Βγήκαν τα “μαχαίρια” από τις αλλαγές των αντιδημάρχων στον Δήμο Έδεσσας

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και ασφυκτικές πιέσεις από την πλευρά των ενδιαφερόμενων, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου αποφάσισε να ανακοινώσει τα ονόματα των αντιδημάρχων που πλαισιώσουν από 1η Σεπτεμβρίου το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου Έδεσσας. Μάλιστα αυτός ο ανασχηματισμός είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο αμέσως μετά την παραίτηση του Δημήτρη Ταπαζίδη. Έτσι δεν υπήρξε το στοιχείο του αιφνιδιασμού για κανέναν μιας και ο Δήμαρχος περίμενε να γυρίσουν όλοι από τις διακοπές τους ώστε να προχωρήσει στον ορισμό.


Κατά τα φαινόμενα βέβαια δεν θα είναι και ο τελευταίος ανασχηματισμός που θα επιχειρήσει ο δήμαρχος καθώς οι πιέσεις είναι πολλές και δεν αποκλείεται το Φθινόπωρο να προβεί σε νέες αλλαγές. Κύκλοι προσκείμενοι στον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου κάνουν λόγο ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση αυτών που φεύγουν και με την επάρκεια αυτών που έρχονται οι τελευταίες αλλαγές. 

Απλά προσπάθησε να κρατήσει κάποιες λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας του, μέχρι τις εκλογές. Βέβαια το γεγονός ότι η είσοδος της Μαρούλας Κατσάρα αλλά και του Χρήστου Βερυκούκη που και οι δυο ήταν σφόδρα δυσαρεστημένοι, δείχνει ότι ο κος Γιάννου προσπαθεί να κλείσει τις ανοικτές πληγές εν όψει των επόμενων εκλογών. Βέβαια η επιστροφή των δυο στα έδρανα των αντιδημάρχων δημιούργησε νέες κόντρες και γκρίνιες όχι μόνο σε αυτούς που έφυγαν αλλά και σε αυτούς που δεν αξιοποιήθηκαν…

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο μόνος “αναντικατάστατος” που παραμένει στη θέση του είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννη Μουράτογλου που η παρουσία δημιουργεί εντάσεις. Δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι δημοτικοί παράγοντες που τονίζουν ότι δημιουργεί προβλήματα οι πολυήμερες απουσίες του κου Μουράτογλου στην Αθήνα λόγω της θέσης που κατέχει ως γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, το γεγονός από το 2010 έως σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί ούτε για μια μέρα από την αντιδημαρχία αλλά και για την συμπεριφορά την οποία έχει απέναντι σε στελέχη της Δημοτικής ομάδας αλλά και γενικότερα. Μάλιστα τονίζουν ότι ο ίδιος δεν έχει ούτε καλημέρα με κάποιους δημοτικούς συμβούλους. Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός με το παρκάρισμα του αυτοκινήτου του έξω από το δημαρχείο σε θέση ΑμΕΑ που είχε πάρει έκταση σε όλη την επικράτεια από τις φωτογραφίες που είχαν διοχετευτεί και μάλιστα του είχε επιβληθεί κλήση και αφαίρεση πινακίδων. Τέλος οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος και ότι θα στις επόμενες εκλογές και αυτός θα πρέπει να αλλάξει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κομβικό σημείο για τις επόμενες αλλαγές είναι η φημολογούμενη επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα τοπικής απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον Τουρκικό ζυγό, όπου και έχει καλεστεί και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχθεί. Εκεί λοιπόν θα ξεκαθαρίσουν πολλά και για την υποψηφιότητα Δημήτρη Γιάννου στον Δήμο Έδεσσας. Έτσι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση μέσα στον Οκτώβριο. Αμέσως μετά θα συγκαλέσει την δημοτική του ομάδα και θα τους καλέσει όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν ή έχουν εκφράσεις δυσαρέσκειας για την ολική παρουσία του δήμου και κατέχουν θέσεις ευθύνης, να παραιτηθούν ώστε να αξιοποιηθούν Δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν όρεξη να προσφέρουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες παίζουν για τις θέσεις αντιδημάρχων ο ιατρός κος Λαμπρόπουλος καθώς και ο κος Πασχάλης που έχουν όρεξη και μπορούν να βοηθήσουν.
Υπάρχουν και άλλες πιέσεις από Δημοτικούς συμβούλους που θα ήθελαν αλλαγή των θέσεων που κατέχουν καθώς θεωρούν ότι η θέση του αντιδημάρχου είναι σημαντική.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα και την καταιγίδα που έρχεται στην προσπάθειά του να κατευνάσει τυχόν αντιδράσεις από τους απερχόμενους, τους ζήτησε να αναλάβουν θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων στο Νομικό Πρόσωπο και στις Επιχειρήσεις του δήμου. Χωρίς όμως να πάρει συγκεκριμένη απάντηση από τους περισσότερους οι οποίοι προς το παρόν κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους. Ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι δεν δέχονται την υποβάθμιση και θα ακολουθήσουν από δω και στο εξής τον δικό τους δρόμο.

Στα ευτράπελα της υπόθεσης θα σημειώσουμε την επιμονή συζύγου υποψηφίου αντιδημάρχου , η οποία φέρεται να είχε “κατασκηνώσει” στον προθάλαμο του Δημαρχείου και απειλούσε Θεούς και δαίμονες αν δεν αναβαθμίζονταν ο σύζυγός της σε Αντιδήμαρχο.
 
 
απο το meapopsi.gr

ΧΕΙΜΕΡΕΣ - του Γιώργου Σαμαρτζίδη

ΧΕΙΜΕΡΕΣ - του Γιώργου Σαμαρτζίδη για το ialmopia.gr

ΕΛΓΑ: Σήμερα (26/09) η καταβολή των αποζημιώσεων σε 66.148 αγρότες και κτηνοτρόφους

Στους λογαριασμούς 66.148 αγροτών και κτηνοτρόφων θα καταβληθούν σήμερα, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου αποζημιώσεις συνολικού ύψους 38.542.866,79 ευρώ από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

Ακυρώνεται και η φετινή Γιορτή Τσίπουρου στην Πιπεριά

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Πιπεριάς ακυρώνει για φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση "ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ" ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στην οικογένεια για τον άδικο χαμό ενός αξιόλογου και πολλά υποσχόμενου για τον κλάδο της οινοποιίας νέου.

Καλό Παράδεισο ΣΑΒΒΑ ΘΩΜΑΙΔΗ!

Τέλος τα capital controls για τις αναλήψεις μετρητών

Απελευθερώνονται πλήρως οι αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα από 1η Οκτωβρίου σύμφωνα με νέα τροποποιητική απόφαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, του υπουργείου Οικονομικών. Η ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται ακόμη και σήμερα, καθώς έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έγκριση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.Προς υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο η τροποποιητική απόφαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών ανάληψης μετρητών λόγω capital controls.

Με την απόφαση που θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ απελευθερώνεται πλήρως η ανάληψη μετρητών από φυσικά πρόσωπα και πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα από λογαριασμούς καταθέσεων σε τράπεζες που λειτουργούν στον ελλαδικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες η δυνατότητα ανάληψης είχε ανέλθει στα 5.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ τον Ιούλιο του 2015 όταν εφαρμόστηκαν ήταν 450 ευρώ το 15θήμερο.Είναι η πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια που απελευθερώνεται πλήρως εσωτερική κίνηση κεφαλαίων ως προς τα μετρητά.

Για τις συναλλαγές στο εξωτερικό δεν αναμένονται σοβαρές διαφοροποιήσεις, αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και εκεί μία μερική χαλάρωση.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν διεύρυνση του ορίου εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών. Παραμένουν ωστόσο οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

«Βράβευση Αστυνομικών για την πολυετή τους προσφορά σε Υπηρεσίες της Δ.Α. Πέλλας»

Το Σάββατο 22-9-2018 στην Αριδαία σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ε.Α.Υ.Ν. Πέλλας βραβεύτηκαν οι παρακάτω:

Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα" Κατασπαράχτηκαν κουταβάκια - ένα διασώθηκε και ψάχνει σπίτι

Οργή και θλίψη θα νιώσετε με την ιστορία αυτών των κουταβιών. Κυριακή 23/9/2018 ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας όπως κάθε μέρα φτάνει στο καταφύγιο για να φροντίσει τις ψυχούλες που ζουν εκεί.

Μετά από λίγη ώρα αντιλαμβάνεται την παρουσία 4 κουταβιών κάτω από τον κάδο απορριμάτων. Πιθανότατα μείνανε εκεί όλο το βράδυ γιατί ήταν φοβισμένα. Τα φρόντισε και τα τάισε. Αλλά τα τρία από τα τέσσερα βρήκαν τραγικό θάνατο γιατί κατασπαράχτηκαν από διερχόμενα τσοπανόσκυλα διπλανού στάβλου. Όποιος τα εγκατέλειψε νομίζοντας ότι θα σωθούν δυστυχώς τα καταδίκασε σε θάνατο. Οι κάμερες ασφαλείας του καταφυγίου κατέγραψαν τον ασυνείδητο και σύντομα θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις.

Ένα κουταβάκι έμεινε ζωντανό και μόλις σήμερα επισκέφτηκε τον κτηνίατρο. Δώστε του ένα σπίτι ώστε να μην έχει την ίδια μοίρα με τα αδελφάκια του. Υιοθετήστε με υπευθυνότητα ένα αδέσποτο από το Σύλλογο Φίλων Ζώων ή "Ελπίδα". Η υιοθεσία γίνεται με συμβόλαιο υιοθεσίας από τον Δήμο Αλμωπίας!

Πληροφορίες στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ.κ. Φώτη Παραστατίδη με μήνυμα στη σελίδα.


Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας
"Η Ελπίδα"

Αφιέωμα: Τάκης Μηλιάδης 1922 – 1985

Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, που διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους.

Ακυρώνεται η φετινή Γιορτή Τσίπουρου στην Ίδα

Ο Μ.Π.Σ ΙΔΑΣ "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" σε συνεργασία με το Παραδοσιακό Αποστακτήριο ΝΙΒΟΥΡΛΗ ανακοινώνουν ότι η 11η Γιορτή τσίπουρου Ιδας που ήταν προγραμματισμένη για την 28η Οκτωβρίου ματαιώνεται ως ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του φίλου, συμπολίτη και συνάδελφου Σάββα Θωμαΐδη.


Για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος
Νιβουρλής Ιωάννης

Κυπελλούχος ανδρών ΕΚΑΣΚΕΜ 2018/19 ο ΓΑΣ Αλεξάνδεια

Στον Τελικό Αγώνα του Final Four Κυπέλλου Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. που έγινε στο ΔΑΚ Γιαννιτσών, 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ επικράτησε του ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, με σκορ 76-65 και είναι η Κυπελλούχος Ομάδα Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. αγωνιστικής περιόδου 2018-19.

Τρίτη ομάδα στην κατάταξη είναι η ομάδα ΚΣ ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ αφού νίκησαν στον Μικρό Τελικό την ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ, με σκορ 63-56.

Σε ευχάριστη ατμόσφαιρα έγιναν οι απονομές του Κυπέλλου, των μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων από τον Γενικό Γραμματέα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. κ. Παπαγερίδη Στέλιο.

Πολυτιμότερος παίκτης του Τελικού ήταν ο αθλητής του συλλόγου ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ,Μπίσκας Δημήτρης, την απονομή του οποίου έκανε ο Σύμβουλος της Ε.ΚΑ..Σ.ΚΕ.Μ. κ. Γκρέμος Κωνσταντίνος.

Τον Τελικό διαιτήτευσαν οι κ.κ. Ταρενίδης Κωνσταντίνος (Διατητής Α1 & Πρόεδρος του Σ.Δ.Κ.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) & Ελευθεριάδης Πλούταρχος (Διατητής Α1 & Πρόεδρος του Σ.Δ.Κ.ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ), στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικά από τον Πρόεδρο της ΚΕΔ /ΕΚΕΣΚΕΜ, κ. Καλότση Αθανάσιο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *