Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Πολάκης: Οι μηχανισμοί του κράτους λειτούργησαν αποτελεσματικά - Οι νεκροί θολώνουν την εικόνα

«Tο σύνολο των μηχανισμών του κράτους» λειτούργησε αποτελεσματικά, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, «όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα», ενώ σύμφωνα με τον αναπλ. υπουργό Υγείας την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.

Ωστόσο, ο Π. Πολάκης παραδέχεται στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό πρακτορείο πως «λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού», η οποία συνεχίζεται.

Ερωτώμενος για την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει ότι οι πρώτοι νεκροί από την πυρκαγιά είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο πριν την ενημέρωση του Συντονιστικού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξηγεί πως «μετά την επίσημη διαπίστωση για νεκρό σε κάποιο νοσοκομείο, η διαδικασία ενημέρωσης από τον γιατρό υπηρεσίας στον διευθυντή του και από εκεί στη διοίκηση του νοσοκομείου και από τη διοίκηση στην αντίστοιχη ΥΠΕ και τέλος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

Η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν νομιμοποιείται να υποστηρίζει όλα αυτά τα ανυπόστατα, κυρίως γιατί λογοδοτεί σε κομματικά γραφεία και όχι στον ελληνικό λαό, αναφέρει ο κ. Πολάκης και διερωτάται αν η αυτονόητη «ενεργοποίηση του μηχανισμού Διαχείρισης Μαζικών Απωλειών Ζωής για προετοιμασία υποδομών και χώρων για τα νεκρά θύματα της πυρκαγιάς -παρά την τραγικότητα της- συνιστά πρόβλημα άξιο να καταγγελθεί».

«Την ώρα δε που δοκιμάζονταν σκληρά τα αντανακλαστικά του συστήματος Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, αντί να βοηθήσει δια του θεσμικού του ρόλου, "έφερνε βόλτες" έξω από το Σιμανόγλειο για να καταγράφει τις ώρες διακομιδών τραυματιών για να ΄χει να λέει την επομένη μέρα. Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί μέσο πολιτικής επίπλευσης ακόμα και για πολιτικούς "φελλούς"», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παραθέτει στοιχεία για τη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών το κρίσιμο βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με αυτά, στα Κέντρα Υγείας της Ραφήνας, Σπάτων και Νέας Μάκρης, εργαζόταν πριν την εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς συνολικά 183 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τα 86 ήταν γιατροί. Τα 10 από τα πιο σοβαρά περιστατικά τέθηκαν απρόσκοπτα σε νοσηλεία σε κρεβάτια εντατικής (ΜΕΘ) από το πρώτο βράδυ. «Όλοι αντιμετωπίστηκαν με υποδειγματικό θα έλεγα τρόπο. Μέσα από τη διαδικασία αυτή σώθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές ή αποσοβήθηκαν μόνιμες βλάβες» επισημαίνει ο αν. υπουργός Υγείας.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης, εξηγεί ότι οι δομές παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα στην περιοχή και ήδη «οι πληγέντες από τις πυρκαγιές που δέχτηκαν βοήθεια στο σπίτι τους, μιας και παραμένει ακόμα δύσκολο να μετακινούνται, μέχρι και την 31-7-2018 ανέρχονται συνολικά σε 267 άτομα»

Ανανέωσαν με Αλμωπό Ελευθεριάδης - Παπαδημητρίου

Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, την ανανέωση της συνεργασίας με τον 21χρονο μεσοεπιθετικό Λάζαρο Ελευθεριάδη, καθώς και με τον 21χρονο επιθετικό Γιάννη Παπαδημητρίου. 

Τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη με πολλές επιτυχίες.
Με τιμή το Δ.Σ 

Αλμωπού Αριδαίας 

Εδεσσαϊκός: "Ισχύουν τα διαρκείας και στα φιλικά"

ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ !!!
ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΗΣ ΓΕΝΤΖΗΣ

Οι Νέες Ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για το 2018-2019

Οι Νέες Ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για το 2018-2019!!!

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το Aridea Cup!

Μετά από αίτημα του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κο Ιούλιο Συναδινό, το ευρωπαικό πρωτάθλημα της Tenniseurope που διοργανώνεται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας τίθεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η εξέλιξη αυτή συμβάλει ακόμη περισσότερο στο κύρος της διοργάνωσης και στην αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται από τον όμιλο.

Αυτό σε συνδυασμό με την αναβάθμιση που υπήρξε από την tenniseurope τον Μάρτιο του 2018, όπου στο Aridea Cup, το Main Draw γίνεται 48 θέσεων από 32 που ήταν μέχρι τώρα και στα αγόρια και στα κορίτσια και 32 θέσεων για τα προκριματικά, συμβάλει στην ανάπτυξη του tennis στην περιοχή, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και επίσης στην όμορφη περιοχή της Αλμωπίας δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους αθλητές και φίλους του tennis.

Το Aridea Cup είναι μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση tennis στην οποία συμμετέχουν αθλητές από την Ευρώπη ηλικίας μέχρι 16 ετών και διεξάγεται κάθε έτος από το 2012 στην Αριδαία, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με διοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας. Φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 20 έως την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.

Οι νέες ειδικότητες του ΙΕΚ Εδεσσας 2018-2019

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018-2019 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *