Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας με Αντιπρόεδρο ΕΛΓΑ

Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κκ. Κ. Καλαϊτζίδη, Θ. Θεοδωρίδη και Αντιπροέδρου ΕΛΓΑ κ. A. Ζανιά

Στην ατζέντα της συζήτησης οι αποζημιώσεις των αγροτών και η αγροτική ανάπτυξη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κκ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και Θεόδωρου Θεοδωρίδη αντίστοιχα και του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιου Ζανιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για την υφιστάμενη κατάσταση στον αγροτικό τομέα στην ευρύτερη περιοχή Ημαθίας και Πέλλας, τονίζοντας τη σημασία της αγροτικής ανάπτυξης για την εθνική και τοπική οικονομία, μέσω των εξαγωγών. Επίσης, αναφέρθηκαν εκτενώς στις ιδιαιτερότητες του αγροτικού τομέα και τις επιπτώσεις που έχει στις αγροτικές παραγωγές η «κλιματική αλλαγή». Τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος των αγροτικών παραγωγών πλήττονται από θεομηνίες και άλλες καταστροφές και ασθένειες, δημιουργώντας συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους αγρότες. Η προώθηση αλλαγών στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που θα προβλέπει τη δίκαιη και ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη της αγροτικής παραγωγής είναι αναγκαία.

Επιτακτικά τέθηκε επίσης το θέμα των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων και την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών για την καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους. Από την πλευρά του ο κ. Ζανιάς, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι άμεσα πρόκειται να εκταμιευτούν 7,5 εκατομμύρια ευρώ και τους προσεχείς μήνες άλλα 45 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πρόκειται να καλύψουν εκκρεμότητες αποζημιώσεων των προηγούμενων χρόνων και της τρέχουσας περιόδου.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες επέδωσαν επίσης σχετικό υπόμνημα με τα σημαντικότερα θέματα και αιτήματα των αγροτών που χρειάζεται να διευθετηθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ.

Επιγραμματικά συμπεριλαμβάνονται τα επόμενα:

1. Επίλυση εκκρεμοτήτων του φακέλου ΠΣΕΑ 2013 που αφορά αποζημιώσεις για ελιές, συμπύρηνα, κ.ά.

2. Επίλυση εκκρεμοτήτων αποζημιώσεων από το 2014 που αφορά χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες και πλημμύρες.

3. Διευθέτηση αποζημιώσεων για το 2015 που αφορά συμπύρηνα ροδάκινα, επιτραπέζια, νεκταρίνια, κεράσια και αχλάδια, για τα οποία ενώ πληρώθηκε το ασφάλιστρο ο ΕΛΓΑ τα ενέταξε σε άλλη κατηγορία και δεν είναι δυνατή η καταβολή αποζημιώσεων.

4. Επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης των καταστροφών που έχουν λάβει τους προηγούμενους μήνες του 2015. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα πορίσματα με αποτέλεσμα να καθυστερούν υπερβολικά οι αποζημιώσεις.

5. Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν πλέον τις αγροτικές καλλιέργειες σε ετήσια βάση. Απαιτείται άμεσα η αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις θεομηνιών και για όλο το χρόνο.

6. Δεδομένων των καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων, χρειάζεται να θεσπιστεί δεσμευτικό χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποπληρωμής των δικαιούχων.

Όμηρος Ταχμαζίδης: Η Coca Cola εκβιάζει για να πετύχει αποδοχή των απολύσεων

Το “σύστημα Coca Cola” είναι κυνικό, ανάλγητο και αδίστακτο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα: το ίδιο “σύστημα” παρουσιάζει μια εκπληκτική μεθοδικότητα, συνέπεια και επιμονή στις αποφάσεις του – πίσω από αυτά κρύβεται η ισχύς του χρήματος και ότι αυτή μπορεί να σημαίνει σε μια χώρα με αδύναμους μηχανισμούς δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου.

Γιάννης Σηφάκης: "Δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για συνέχιση της αστυνομικής παρουσίας σε Άρνισσα και Κρύα Βρύση"

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε χθες 12 Νοεμβρίου με τον κ. Μαστρογιάννη Βασίλειο, Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και παρέδωσε υπόμνημα του για την αναθεώρηση της απόφασης κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας.

Αλλάζει από το 2017 οριστικά ο Καλλικράτης! Δείτε τις αλλαγές στο Δήμο Αριδαίας και Εξαπλατάνου

Την ανάγκη να γίνουν βαθιές τομές στον δημόσιο τομέα υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. 

Κλείδωσαν οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας

Kλείδωσαν όπως όλα δείχνουν οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 με τη σχετική απόφαση να αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα ή τη Δευτέρα.


Όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του Τρύφωνα Αλεξιάδη Παναγιώτης Μελαχρινός η απόφαση για τα τέλη αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε, πως θα θεσπιστεί έκπτωση φόρου (5-10%) για τα παλαιά Ι.Χ, (10ετία και πάνω) το κριτήριο δηλαδή για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από τον Νοέμβριο του 2010 δεν θα είναι μόνο ο κυβισμός αλλά και η παλαιότητα.

Επίσης, μειώνεται το όριο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και θα αφορά μόνον τα ΙΧ μετά την 01/11/2010.

Όπως είπε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Παναγιώτης Μελαχρινός, τα Ι.Χ. που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, θα επιβαρυνθούν με 90 λεπτά του ευρώ ανά γραμμάριο.

Για τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010 και τα οποία πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους αναμένονται αυξήσεις στα ποσά των τελών ανά γραμμάριο.

Eν κατακλείδι, θα ισχύσει μείωση από τα 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στα 90 γραμμάρια.
Περισσότερα θα πληρώσουν όλα τα ΙΧ που ταξινομήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.

Οσοι δε απέκτησαν αυτοκίνητο πριν από την 01/11/2010 θα υιοθετηθεί συντελεστής μείωσης με βάση την ηλικία του οχήματος.

Δέσποινα Καλδερεμτζή: Στον αέρα οι πανηγυρισμοί της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας .... ο ''Βασιλιάς'' ήταν γυμνός

Τους ξύρισε η τέως Αντιδήμαρχος βαθιά μετά τους αεράτους πανηγυρισμούς και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Ούτε άδεια κατασκευής δεν είχε το έργο όταν ξεκίνησε στο δημοτικό σχολείο Μηλιάς μας δήλωσε η δημοτική σύμβουλος και συνεχίζει, χώρια που αφορούσε διαφορετικές εργασίες.

Αφιέρωμα: Γιατί η πιο μισητή αγγαρεία στις τουαλέτες του στρατού ονομάστηκε 'Καλλιόπη'

Τι σχέση έχει με τις περίφημες Μούσες που κοσμούσαν κάποτε την πλατεία Ομονοίας και κατεδαφίστηκαν το 1936. Δείτε τι απέγιναν

Α ΕΚΑΣΚΕΜ: Η μάχη του 1ου σκόρερ

Δύσκολη η καταγραφή στατιστικών σε αυτό το επίπεδο αλλά το ialmopia συνεχίζει την προσπάθεια και σας μεταφέρει την μάχη των πρώτων σκόρερ,με όσο το δυνατόν λίγοτερα λάθη μπορεί.

IALMOPIA LIVE: Στην πρεμιέρα της παράστασης "Παπουτσωμένος Γάτος". Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα του ialmopia.gr [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το ialmopia.gr παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης "Ο Παπουτσωμένος Γάτος" από τους ταλαντούχους Ερωτέχνες Αλμωπίας.

IALMOPIA LIVE: Πήρε την πρόκριση ο Αλμωπός 3-1 στην παράταση. Δείτε το βίντεο του αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

Στην φάση των "8" προκρίθηκε ο Αλμωπός Αριδαίας επικρατώντας στην παράταση του Ηρακλή Άσπρου για το Κύπελλο της ΕΠΣ Πέλλας. 1-1 το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, 3-1 στην παράταση για την ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη.

IALMOPIA LIVE: Αλλάζει η πλατεία Αγγελή Γάτσου Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ξεχάστε την πλατεία Αγγελή Γάτσου στην Αριδαία όπως την ξέρατε. Πλέον η δημοτική αρχή αποφάσισε να την αλλάζει τελείως κάνοντας την πιο προσιτή για τους πολίτες, ενώ το άγαλμα του αγωνιστή που κοσμούσε το μέρος θα παραμείνει.

Καρασμάνης: «Να μην καταργηθούν τα Αστυνομικά Τμήματα Κρύας Βρύσης και Άρνισσας»

Μόλις χθες παρουσιάστηκε και επισήμως από κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Θεσσαλονίκη, το σχέδιο της Κυβέρνησης για την (υποτιθέμενη) ¨αναδιάρθρωση¨ των αστυνομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο επίκειται η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας.

Δήμος Αλμωπίας: Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής

Σας καλούμε να έρθετε στις 13 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:00΄π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τεύχος Α’), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την παρ.6 εδ. γ΄ του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010), για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο

Έγκριση του Ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης Δήμου Αλμωπίας
 για το έτος 2016- Εισήγηση στο Δ.Σ για λήψη σχετικής απόφασης.
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι:

Σύμφωνα με την από 12/11/2015 εισήγηση του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών υπάρχει περιορισμένο χρονικό περιθώριο για την λήψη σχετικής απόφασης περί ‘’Έγκρισης του Ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης Δήμου Αλμωπίας για το έτος 2016’’, λαμβάνοντας υπόψη και την υπ.αριθ.26945/31-07-2015 εγκ. του Υπουργείου Εσωτερικών & Δ/κής Ανασυγκρότησης.


IALMOPIA LIVE: Επίσκεψη του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, του Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ στον Δήμο Αλμωπίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Επίσκεψη του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, του Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ στον Δήμο Αλμωπίας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *