Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Στον Εξαπλάτανο ο Δήμαρχος Αλμωπίας ανακοίνωσε σημαντικές παρεμβάσεις - Άψογη η συνεργασία με τον πρόεδρο και τοπικό συμβούλιο

ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πίνακες με τα ποσά και οδηγίες εκτύπωσης από το TAXISNET

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Αφιέρωμα: Η ιστορία του S.O.S.

Εδώ και περίπου έναν αιώνα, το SOS αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου. Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας). Στην πραγματικότητα, επιλέχθηκε επειδή ήταν πολύ εύκολο, ακόμη και για τους αμύητους στον κώδικα Μορς, να το χρησιμοποιήσουν ή να το αναγνωρίσουν, έστω και με παρεμβολές. Απαρτίζεται από τρεις συνεχόμενες τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες (...---...) .

Το πρώτο σήμα κινδύνου ήταν το CQD. Προτάθηκε από τον εφευρέτη του ασυρμάτου Γκουλιέλμο Μαρκόνι και υιοθετήθηκε το 1904. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε για πολύ. Στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας, που διοργανώθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1906 στο Βερολίνο, επικράτησε η γερμανική πρόταση για το SOS. Επισήμως, η απόφαση αυτή επικυρώθηκε το 1908. Το σήμα κινδύνου CQD συνέχισε να χρησιμοποιείται για λίγα ακόμη χρόνια, κυρίως από τους Βρετανούς που το είχαν προτείνει πρώτοι.


Η πρώτη μεγάλη διάσωση κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου CQD έγινε το 1909. Μετά τη σύγκρουση των πλοίων Republic και Florida, το Baltic, που έλαβε το μήνυμα, έσπευσε στην περιοχή και περισυνέλεξε τους 1.500 ναυαγούς. Η πιο γνωστή από τις πρώτες χρήσεις του SOS ήταν στη βύθιση του Τιτανικού, οι ασυρματιστές του οποίου το χρησιμοποίησαν σε συνδυασμό με τον παλιό σήμα κινδύνου.

Εθνικός Γιαννιτσών - Εδεσσαικός 1-0. Το βίντεο του αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και γκολ από το παιχνίδι Εθνικός Γιαννιτσών- Εδεσσαϊκός 1-0 για το πρωτάθλημα της Α´1 περίοδος 2016-17.

H “Σοσιαλιστική Προοπτική” και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - του Όμηρου Ταχμαζίδη

H “Σοσιαλιστική Προοπτική” και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - του Όμηρου Ταχμαζίδη

Κάλεσμα για το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Δήμου Αλμωπίας

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο (αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που διοργανώνει ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Δόξα Μεγαπλατάνου - Μακεδονικός Έδεσσας 3-1

Παρά την καλή εμφάνιση του 1ου ημιχρόνου ο Μακεδονικός Έδεσσας δεν κατάφερε να κρατήσει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Δόξα Μεγαπλατάνου και υποχρεώθηκε σε μία ακόμα ήττα για το φετινό πρωτάθλημα.

Δείτε πότε θα πληρωθεί η 17η δόση στους δικαιούχους της κάρτας σίτισης - Αλληλεγγύης

Εγκρίθηκε η πίστωση της ΙΖ' (17ης) δόσης για την πληρωμή στην κάρτα σίτισης (Αλληλεγγύης), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Δήμος Αλμωπίας: Κατασκευή τσιμενταύλακα όμβριων υδάτων στους Τσάκωνες

Στην κατασκευή τσιμενταύλακα όμβριων υδάτων στους Τσάκωνες προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας. Στόχος του έργου είναι να λυθεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του χωριού που σχετίζεται με τα όμβρια και όχι μόνο, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή αναβλύζουν νερά και δημιουργείται σοβαρό ζήτημα. Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε 12.000 ευρώ και εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2015. 
 
«Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στα πλαίσια της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, η οποία αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη σημερινή Δημοτική Αρχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *