Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Το πείραμα της Φινλανδίας με τους δύο χιλιάδες ανέργους και τα 560 ευρώ

Στη Φινλανδία 213.000 άνθρωποι δεν έχουν δουλειά, ποσοστό ανεργίας 8,1%. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η κυβέρνηση της χώρας επέλεξε να κάνει ένα πείραμα με διετή διάρκεια, από τα αποτελέσματα του οποίου θα κριθούν πολλά τόσο ως προς τη χάραξη της πολιτικής αντιμετώπισης της ανεργίας όσο και για τις μεθόδους περιστολής της γραφειοκρατίας.

Το πείραμα αφορά το βασικό εισόδημα, την καταβολή δηλαδή ποσού 560 ευρώ κάθε μήνα για την επόμενη διετία σε δύο χιλιάδες ανέργους που επελέγησαν από το κράτος. Η σημαντική διαφορά του από κάθε άλλη πολιτική και κάθε άλλο επίδομα είναι πως θα καταβάλλεται για το διάστημα αυτό ανεξαρτήτως άλλων εισοδημάτων αυτού που το εισπράττει και κυρίως ανεξαρτήτως αν βρει δουλειά.«Έλαβα την επιστολή με έκπληξη και κάποιο σκεπτικισμό» δηλώνει η Liisa Ronkainen, μία από τους 2.000 Φινλανδούς ανέργους που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο κυβερνητικό πείραμα. Χωρίς δουλειά εδώ και έξι μήνες, η 26χρονη από το Ελσίνκι δεν σταμάτησε να ψάχνει για να εργαστεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Όσο είμαι άνεργη θα παίρνω μόνο 36 ευρώ το μήνα περισσότερα με το βασικό εισόδημα. Πάντα ήμουν θετική με την ιδέα αυτή οπότε μου αρέσει που είμαι ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέχουν» λέει στο BBC.Η ιδέα του βασικού εισοδήματος δεν είναι καινούρια στη Φινλανδία, έχει προταθεί και στο παρελθόν ως μέσο περιορισμού της γραφειοκρατίας αλλά και αντιμετώπισης της φτώχειας. Ένας όμως από τους βασικούς λόγους που η υπηρεσίας κοινωνικής ασφάλισης της Φινλανδίας, η Kela, προχωρά στην εφαρμογή του πειράματος είναι για να διερευνήσει εάν η παροχή βασικού εισοδήματος θα ωθήσει τους ανέργους να είναι πιο ενεργοί στην αναζήτηση βραχυπρόθεσμων εργασιών.

Στο εργατικό δυναμικό των 2.413.000 της Φινλανδίας, οι βραχυπρόθεσμες συμβάσεις εργασίας έχουν γίνει πια σταθερό χαρακτηριστικό της αγοράς εργασίας. Όμως το σύστημα επιδομάτων πολλές φορές αποθαρρύνει τους πολίτες από το να αναζητήσουν εργασίες με χαμηλή αμοιβή γιατί το ποσό που εισπράττουν ως επίδομα μειώνεται ή κόβεται μόλις αποκτήσουν άλλο εισόδημα.

«Κάθε ευρώ που κάποιος κερδίζει μειώνει τα επιδόματά του» εξηγεί στο βρετανικό δίκτυο ο Olli Kangas εκ μέρους της Kela. «Σε κάποιες περιπτώσεις οι άνεργοι φοβούνται πως θα χάσουν τα επιδόματά τους στο μέλλον εάν εργαστούν έστω προσωρινά».Η ιδέα πίσω από το πείραμα του βασικού εισοδήματος είναι κάθε άλλο έσοδο να είναι συμπληρωματικό προς αυτό και όχι «ανταγωνιστικό». «Τα 560 ευρώ το μήνα μπορεί να μην είναι πολλά αλλά είναι μια αρχή» γράφει χαρακτηριστικά το BBC.

«Η κυβέρνηση θέλει να δει αν είναι εφικτό να περιοριστούν τουλάχιστον τα χειρότερα αντικίνητρα για την εύρεση εργασίας» σημειώνει ο Kangas.

Οι δύο χιλιάδες Φινλανδοί άνεργοι επελέγησαν τυχαία μεταξύ εκείνων που λάμβαναν το χαμηλότερο επίδομα εργασίας. Μετά φόρων, το ποσό που λάμβαναν δεν έχει μεγάλη διαφορά από τα 560 ευρώ που τώρα λαμβάνουν ως βασικό εισόδημα. Η διαφορά είναι ωστόσο πως το εισπράττουν χωρίς να συμπληρώσουν καμία αίτηση και ανεξάρτητα από το εάν θα βρουν δουλειά τη διετία αυτή.Για τη Liisa Ronkainen που ήδη έψαχνε δουλειά για πολλούς μήνες, η ιδέα είναι ελκυστική. «Τώρα που εάν έχω μισθό, θα είναι επιπρόσθετος στο βασικό εισόδημα, μπορεί να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο» λέει για την αναζήτηση δουλειάς.

Παρόμοιο είναι το μήνυμα και του Juha Jarvinen που επίσης συμμετέχει στο πείραμα. Είναι άνεργος εδώ και πέντε χρόνια και τώρα φιλοδοξεί να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. «Για μένα το βασικό εισόδημα σημαίνει πως μπορώ να γλιτώσω από την υποδούλωση και να νιώσω πως είμαι και πάλι λειτουργικός πολίτης» δήλωσε χαρακτηριστικά στο κρατικό δίκτυο YLE.

Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον καθώς θα καταγράψει πώς αντιδρούν υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες οι άνεργοι. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ή να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό, να βρουν τρόπο να γίνουν πιο ελκυστικοί στην αγορά εργασίας. Κάποιοι μπορεί να θελήσουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και ως δικαιολογία για να μην ψάξει κανείς δουλειά ή να δουλεύει το λιγότερο δυνατό...

Πάντως σε κανέναν από τους δύο χιλιάδες συμμετέχοντες δεν δόθηκε η επιλογή να αρνηθεί (αν υποθέσουμε πως θα είχε κάποιο λόγο να το κάνει…) και κανένας δεν θα λαμβάνει, με το βασικό εισόδημα, λιγότερα χρήματα από πριν.Σχετικά με τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες εισπράττουν κοινωνικά επιδόματα με τη μορφή είτε στεγαστικών επιδομάτων είτε υψηλότερου επιδόματος ανεργίας επειδή έχουν παιδιά. Η διαδικασία είσπραξής τους δεν θα αλλάξει κατά τη διάρκεια του πειράματος. Για τη φινλανδική διοίκηση ωστόσο η γραφειοκρατία θα περιοριστεί.

Κι αυτό γιατί εάν κάποιος από τους δύο χιλιάδες ανέργους του πειράματος βρει ή χάσει κάποια δουλειά ή ασθενήσει, στο διάστημα της επόμενης 2ετίας, δεν θα χρειαστεί κανείς να καταγράψει τις πληροφορίες αυτές. Το βασικό του εισόδημα δεν θα αλλάξει οπότε το κράτος δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με τις μεταβολές στη ζωή των συμμετεχόντων. Καθώς ο καιρός θα περνά, οι ερευνητές θα παρακολουθούν το πώς ζει το γκρουπ των συμμετεχόντων στο πείραμα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ανέργους της χώρας.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Juha Sipila έχει επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ στο πρότζεκτ αυτό και η ερευνητική ομάδα λέει πως το μεγαλύτερο μέρος του ποσού δεν θα χρησιμοποιηθεί παρά μετά τις αρχές του 2018. «Αυτό είναι μόνο η αρχή» λέει ο Olli Kangas «το 2018 θα θέλαμε να ξεκινήσουμε κάτι ακόμα καλύτερο».Όσον αφορά το κόστος του πειράματος, εξαρτάται από το πόσοι από τους 2.000 θα βρουν τελικά δουλειά. Το βασικό εισόδημα θα χρηματοδοτείται αρχικά από τα χρήματα που θα δίνονταν ούτως ή άλλως για επιδόματα ανεργίας. Το κόστος θα αρχίσει να ανεβαίνει μόνο όταν οι εμπλεκόμενοι θα βρουν και δουλειά.

Η ιδέα του βασικού εισοδήματος δεν είναι φινλανδική αποκλειστικότητα. Τον περασμένο Ιούνιο οι Σουηδοί ψηφοφόροι απέρριψαν την καταβολή τέτοιου επιδόματος ενώ αντίθετο είναι το κλίμα σε Καναδά, Σκωτία και Ολλανδία. Τέσσερις ολλανδικές πόλεις θα εφαρμόσουν κι εκείνες το πείραμα στους ανέργους τους, όπως και η επαρχία του Οντάριο στον Καναδά και η Γλασκώβη και το Fife στη Σκωτία.

απο το Newsbeast.gr

Πάπρικα Αλμωπίας - ένα ξεχωριστό τοπικό προϊόν

Κείμενο - έρευνα - φωτογραφίες: Κτήμα Βίωμα, Photorama Studio

Ανακοίνωση της ΥΠΕΡκαρναβαλικής Ομάδας Αλμωπίας

Η ΥΠΕΡκαρναβαλικη Ομάδα Αλμωπίας έκοψε (19-01-2017) την καθιερωμένη βασιλόπιτα της και εύχεται καλες αποκριες καλή χρονιά και υγεία σ΄ολους, επίσης σας ανακοινώνουμε ότι ήδη έχουμε μπει σε καρναβαλικους ρυθμούς.

Από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν τα νεα μας γραφεία (στην διαστάυρωση Εξαπλατάνου, εναντι μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμου) στην Αριδαία, με σκοπό την παροχή πληροφοριών, καταθεσων ιδεών, δηλωσεων συμμετοχής στο γκρουπ 2017 και γενικώς ότι καρναβαλικού περιεχομένου θελετε!!!11ο Καρατζοβiτικο καρναβάλι… σου ΕΡΧΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕ!!!

2007: ΝΥΦΕΣ.
2008: ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ.
2009: BELITSAWATC.
2010: ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ.
2011: ΤΑ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ.
2012: Η ΜΠΥΡΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΡ.
2013: SEXY ΞΥΛΟΚΟΠΕΣ.
2014: Οίν' ο Ξηρός?.
2015: ΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ.
2016: O ΡΩΜΑΙΟΣ & ΟΙ ΤΣΟΥΛΙΕΤΕΣ.
2017: ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Υ.Γ.: Θα σας ενημερωσουμε συντομα για το πάρτυ εγκαινίων των γραφείων μας…

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Αλμωπός - Cerno More Σάββατο 21/1

Ο Αλμωπός Αριδαίας ανακοινώνει ότι αναβάλλεται ο αγώνας της Κυριακής με τον Εορδαϊκό, λόγω ακαταλληλότητας του Δημοτικού σταδίου Πτολεμαΐδας.

Επίσης το Σάββατο 21/01/2017 στις 15:00 θα διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας με αντίπαλο την Cerno More.

Τον Φεβρουάριο αποφοιτά το πρώτο Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι τον Φεβρουάριο αποφοιτά το πρώτο Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ένα από τα ελάχιστα πανελλαδικά).

Το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ προτίθεται να επαναπροκηρύξει την ειδικότητα τόσο λόγω της απήχησης που έχει στην περιοχή μας, όσο και λόγω της δραστηριοποίησης πολυάριθμων θεατρικών ομάδων που έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τα θεματικά τους πεδία αλλά και να εμπλουτιστούν με αποφοίτους που θα αθροίσουν στην ήδη εντυπωσιακή μέχρι τώρα πορεία τους στον χώρο της Τέχνης.

Είμαστε πραγματικά περήφανοι που σε εποχές οξείας οικονομικής κρίσης υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που επενδύουν στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Ένα πεδίο στο οποίο η χώρα ανέκαθεν αναδείκνυε ταλέντα και δημιουργούς και μαζί με το κοινό που διψά για πολιτισμό παρέμεινε πιστή στις παρακαταθήκες του μεγαλοπρεπούς αρχαίου αλλά και σύγχρονου θεάτρου.

Έδεσσα, Αλμωπία Σκύδρα αλλά και η περιοχή των Γιαννιτσών συμμετείχε με σπουδαστές στο πρώτο αυτό τμήμα και ευελπιστούμε ότι και τώρα θα δημιουργήσουμε άλλο ένα με σκοπό την καθιέρωσή του.

Σας περιμένουμε όλες και όλους για προεγγραφές και εκδήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 23840-28241 (14:00 με 19:00 καθημερινά), δια ζώσης στα γραφεία μας (κτίριο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ) αλλά και ηλεκτρονικά giekarid@sch.gr.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ( ΓΕΛ,ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ κλπ)

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣΓιόρτσος Γέωργιος

Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού στην Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας

Η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Πέλλας, έχοντας ως απώτερο στόχο τους την συνεχή αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των παρερχόμενων υπηρεσιών υγείας σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς,  με ενέργειες και αποφάσεις τους εγκρίνανε την προμήθεια νέου εξοπλισμού για την Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών του Γ.Ν. Πέλλας.
Έτσι, πρόσφατα αγοράστηκε και ήδη εγκαταστάθηκε στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών Νέος αναβαθμισμένος Ιατροτεχνολογικός και Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός καθώς και Είδη Ιματισμού, συνολικής αξίας περίπου 100.000,00€, ως κάτωθι  :
 1. Συσκευή Πνευμοπεριτοναίου, για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις R.WOLF, για τις ανάγκες του Χειρουργείου.
 2. Κιτ Αναβάθμιση αναπνευστήρα με το λογισμικό του (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 3. Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα τροχήλατα με οξύμετρο και καταγραφέας σφύξεων τύπου ΝC 3 (τεμάχια 4), για τις ανάγκες του Παθολογικού, Ορθοπαιδικού και Χειρουργικού Τμήματος και του ΤΕΠ.
 4. Ηλεκτροκαρδιογράφοι τριών και έξι καναλίων MAC800 (τεμάχια 2), για τις   ανάγκες του Καρδιολογικού και Παθολογικού Τμήματος.
 5. Τροχήλατα φορεία ασθενών (τεμάχια 2), για τις ανάγκες του Χειρουργείου Τμήματος και του ΤΕΠ.
 6. Πηγή ψυχρού φωτισμού τεχνολογίας LED (τεμάχιο 1) και Μετωπιαίο κάτοπτρο ψυχρού φωτισμού (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες του Χειρουργείου.
 7. Πολυθρόνα αιμοληψίας mobile (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες της Αιμοδοσίας.
 8. Οφθαλμοσκόπιο (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες του Παιδιατρικού Τμήματος, Θερμόμετρα ηλεκτρονικά μετώπου (τεμάχια 10), για τις ανάγκες του Παθολογικού, Ορθοπαιδικού, Παιδιατρικού, Χειρουργικού, Καρδιολογικού Τμήματος και του ΤΕΠ,  Φορητά ωτοσκόπια (τεμάχια 2), για τις ανάγκες του Παιδιατρικού Τμήματος.
 9. Μόνιτορ ASSY Oθόνη 15’’ υπερηχοτομογράφου (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες του Ακτινολογικού Τμήματος.
 10. Στρώματα για κλίνες Total care (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 11. Πλυντήρια Πιάτων (τεμάχια 3) για τις ανάγκες του Τμήματος Διατροφής  στα πλαίσια διασφάλισης της υγιεινής των μαγειρικών σκευών εστίασης.
 12. Αρθροσκοπικές λαβίδες (τεμάχια2) για τις ανάγκες για τις ανάγκες του Χειρουργείου.
 13. Σετ επεμβατικής υστεροσκόπησης με τα απαραίτητα εξαρτήματά του, για τις ανάγκες του Γυναικολογικού Τμήματός στα πλαίσια της καλύτερης αντιμετώπισης γυναικολογικών περιστατικών.
 14. Τροχήλατη αναρρόφηση (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες του Παθολογικού Τμήματος.
 15. Οξύμετρο παλμικό για βρέφη και παιδιά (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες του Παιδιατρικού Τμήματος.
 16. Κεφαλή με ηλεκτρόδιο διαθερμίας (τεμάχιο 1), Κεφαλή υπερήχων (τεμάχιο 1), για τις ανάγκες του Φυσιοκοθεραπευτηρίου.
 17. Σκαμπό σταθερό ρυθμιζόμενο (τεμάχια 3), για τις ανάγκες των εξωτερικών ιατρείων  του Οφθαλμολογικού Τμήματος.
 18. Ποδιές ακτινοπροστασίας (τεμάχια 3) και Προστατευτικό ασθενούς ισοδύναμης προστασίας (τεμάχια 2) για τις ανάγκες του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος.
 19. Ηλεκτρονικοί βρεφοζυγοί (τεμάχια 2) για τις ανάγκες του Παιδιατρικού Τμήματος και του ΤΕΠ.
 20. Ζυγαριές επιδαπέδιες-μηχανικές (τεμάχια 3), για τις ανάγκες του Παιδιατρικού Τμήματος, των ΤΕΠ και Επισκεπτριών Υγείας.
 21. Ηλεκτρονικά Πιεσόμετρα ακριβείας βραχίονα (τεμάχια 4), για τις ανάγκες του Μαιευτικού/Γυναικολογικού Τμήματος και Εξωτερικά Ιατρεία.
 22. Ψαλίδια Χειρουργικό standard με στρογγυλές άκρες  (τεμάχια 5), Ψαλίδια Metzenbaum 18.0 και 14.0 (τεμάχια 4), ήτοι συνολικά (9) για τις ανάγκες του Χειρουργικού Τμήματος.
 23. Κλιματιστικά μηχανήματα (τεμάχια 2) για τις ανάγκες του Τμήματος Αιμοδοσίας και του Ακτινολογικού Τμήματος, για την διασφάλιση της ενδεδειγμένης θερμοκρασίας για τη σωστή λειτουργία των αναλυτών και μηχανημάτων.
 24. Ψυγεία, 20 μικρά για τις ανάγκες των Νοσηλευόμενων ασθενών στα  ιατρικά τμήματα  και 2 μεγάλα για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο προκειμένου να διασφαλίζεται η προβλεπόμενη συντήρηση των αντιδραστηρίων του τμήματος καλλιεργειών και του ΤΕΠ.
 25. Είδη Ιματισμού (σεντόνια, μαξιλάρια, υφάσματα, πικέ κουβέρτες κ.α), για την κάλυψη των αναγκών των νοσηλευόμενων ασθενών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ισχυρή προτεραιότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου και δέσμευσή της, αποτελεί η συνεχής και αδιάκοπη εξασφάλιση ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας σε όλους, ανεξαιρέτως,  τους ασθενείς που επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο τους υπάρχοντες πόρους της.

       ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ. του Γ.Ν ΠΕΛΛΑΣ
                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
                                                                  

             ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΔΡΙΣΛΗΣ
                                                                               ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Κατανομή του ειδικού τέλους υδροηλεκτρικών στο Δήμο Αλμωπίας

Στην κατανομή του ειδικού τέλους 1,7% επί της τιμής πώλησης της ενέργειας των υδροηλεκτρικών υπέρ ΟΤΑ προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, για ποσά που αφορούν στο έτος 2015, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και το 2016.

Συγκεκριμένα, το ποσό των 108.738 ευρώ θα κατανεμηθεί κατά 80% στις Τοπικές Κοινότητες Γαρεφείου, Δωροθέας, Όρμας, Σαρακηνών, Προμάχων, Λυκοστόμου, Βορεινού, Νότιας και Φούστανης στις οποίες υπάρχουν υδροηλεκτρικά και το υπόλοιπο 20% σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Αλμωπίας.Πιο αναλυτικά, η κατανομή του 2015 έχει ως εξής:

Δήμος Αλμωπίας: 21.747 ευρώ

Γαρέφι: 17.537 ευρώ

Δωροθέα: 253 ευρώ

Όρμα: 6.791 ευρώ

Σαρακηνοί: 1.611 ευρώ

Πρόμαχοι: 5.711 ευρώ

Λυκόστομο: 1.997 ευρώ

Βορεινό: 36.578 ευρώ

Νότια: 4.177 ευρώ

Φούστανη: 12.331 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 108.738 ΕΥΡΩΤο πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους Προέδρους Τ.Κ. Σαρακηνών - Κορυφής κ. Χρήστο Παππά, Όρμας Χρήστο Μήνου, Βορεινού - Νεοχωρίου - Πευκωτού κ. Βασίλη Ματζηρίδη και Γαρεφείου κ. Γιώργο Μάρκου. Εκεί έγινε ένας επικοδομητικός διάλογος σχετικά με την παραπάνω κατανομή, ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα συνομιλήσει και με τους υπόλοιπους Προέδρους και θα επισκεφθεί σύντομα τα χωριά για να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να υλοποιηθούν έργα αναγκαία, αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και θα δημιουργηθεί κωδικός που θα αφορά αποκλειστικά τα συγκεκριμένα έσοδα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον συνεργάτη μου Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη, ο οποίος εργάστηκε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα για την κατανομή αυτών των χρημάτων. Η Δημοτική μας Αρχή τηρώντας τη νομιμότητα, προχωρά για πρώτη φορά στην παραπάνω κατανομή, καθώς από το 2010 μέχρι και το 2014 δεν έγινε κάτι αντίστοιχο. Αυτή η ανταποδοτικότητα προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία, την οποία οφείλουμε όλοι να τηρούμε. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με τον χειρότερο τρόπο, ότι κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο υπήρξαν σημαντικές παραλήψεις. Αυτόν τον χαμένο χρόνο τον αναπληρώνουμε εμείς, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Ήδη πραγματοποίησα σύσκεψη με τους Προέδρους και το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε με τα Τοπικά Συμβούλια για να αξιολογήσουμε τις προτάσεις τους και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις με γνώμονα το κοινό συμφέρον».

Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας: TONI ERDMANN (2016)

TONI ERDMANN (2016)
Φ.Σ. Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος» - Με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *