Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

IALMOPIA LIVE: Βραβεύτηκε ο ΠΑΟΚ Αλμωπίας από την ΕΚΑΣΚΕΜ για την άνοδο στην Α' κατηγορία ανδρών 2016-17 [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το Σάββατο 25/03/17 και ώρα 18:30 στο ΔΑΚ ΒΕΡΟΙΑΣ «Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ» πραγματοποιήθηκε η απονομή του Κυπέλλου, των Μεταλλίων και των Διπλωμάτων της Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, αγωνιστικής περιόδου 2016 -17:

IALMOPIA LIVE: Παρακολουθήσαμε την εξαιρετική θεατρική παράσταση της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση "Η προσφορά των Ελλήνων του Πόντου στην Επανάσταση του 1821", από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας την Τετάρτη (22/3) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους!

Ανακοίνωση γραφείου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Από το γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 31/3/2017 το γραφείο δε θα δεχθεί πολίτες λόγω συμμετοχής των υπαλλήλων σε σεμινάριο.

Ζάχαρη: το αλκοόλ των παιδιών

Η πρόσληψη ζάχαρης από τα παιδιά πρέπει να μειωθεί, αν θέλουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο για λιπώδη νόσο του ήπατος και διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η ενοχλητική αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς, τα παιδιά που τρώνε πάρα πολλή ζάχαρη αναπτύσσουν ασθένειες που εμφανίζονταν μόνο σε αλκοολικούς. Το itrofi.gr σας αναλύει τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνει αυτό.


Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης δεν αυξάνει απλά την περίμετρο της μέσης μας. Είναι κάτι που μας αρρωσταίνει σοβαρά. Ο Robert Lustig, παιδιατρικός ενδοκρινολόγος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, αντιμετωπίζει καθημερινά περιπτώσεις παιδιών όλων των ηλικιών που έχουν διαγνωστεί με διαταραχές του μεταβολισμού και έχει κατ 'επανάληψη τονίσει το πόσο έχει χειροτερέψει η υγεία μας από τη δεκαετία του '70 και μετά. Αυτές οι μεταβολικές διαταραχές, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η λιπώδης νόσος του ήπατος, δεν παρατηρούνταν σε παιδιά της προηγούμενης μόλις γενιάς.

Η ασθένεια του λιπώδους ήπατος δημιουργείται όταν περίσσεια λίπους συσσωρεύεται στα κύτταρα του ήπατος και μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά θανατηφόρα κίρρωση του ήπατος και, ενδεχομένως, διαβήτη τύπου 2, αν δεν ακολουθηθεί κάποια θεραπεία. Και οι δύο είναι ασθένειες που δεν είχαμε ξαναδεί σε παιδιά. Πριν από το 1980, ήταν οι ασθένειες των αλκοολικών. Σήμερα έχουμε 30% παιδιών που εκδηλώνουν κάποια μορφή μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος. Και ο διαβήτης τύπου 2 παρουσιάζει σχεδόν την ίδια συχνότητα στα παιδιά όπως και ο διαβήτης τύπου 1. Η ζάχαρη και το αλκοόλ μεταβολίζονται σχεδόν πανομοιότυπα στο ήπαρ. Και είναι λογικό ότι αυτό θα συνέβαινε, γιατί από πού παίρνουμε το αλκοόλ; Από τη ζύμωση της ζάχαρης. Έτσι, η μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο μορίων είναι ότι στο αλκοόλ η μαγιά κάνει το πρώτο βήμα για τον μεταβολισμό, ενώ στην περίπτωση της ζάχαρης εμείς κάνουμε το πρώτο βήμα με το να βάζουμε στον οργανισμό μας. Μετά από αυτό το πρώτο βήμα, το ήπαρ δεν νοιάζεται από πού προήλθε το αρχικό μόριο. Και όταν επιβαρύνουμε το συκώτι είτε με αλκοόλ είτε με ζάχαρη, έχουμε τις ίδιες ασθένειες. Έτσι, παρατηρούμε δυστυχώς, τις λεγόμενες ασθένειες του αλκοόλ να καταστρέφουν το σύνολο του πληθυσμού των αναπτυγμένων δυτικών χωρών και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, ουσιαστικά χωρίς την παρουσία αλκοόλ.

Όπως διαπίστωσε ο βρετανικός κρατικός οργανισμός National Diet and Nutrition Survey, τα παιδιά παίρνουν μια τεράστια ποσότητας ζάχαρης με το πρωινό τους, κατά μέσο όρο το ήμισυ της καθημερινής τους πρόσληψης. Υπάρχει λοιπόν ουσιαστικός λόγος που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχουν δημοσιεύσει ανώτατα όρια της ζάχαρης: γιατί απλά η ζάχαρη «καίει» το συκώτι και τον εγκέφαλο των παιδιών ακριβώς όπως το αλκοόλ.

Το αλκοόλ παρέχει θερμίδες (7kcal/γρ.) αλλά δεν αποτελεί τροφή. Δεν υπάρχει βιοχημική αντίδραση που να απαιτεί την παρουσία του αλκοόλ. Όταν καταναλώνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα και σε υψηλή δόση, είναι τοξικό ασχέτως με τις θερμίδες που περιέχει και την επίδρασή του στο βάρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι πίνουν εθίζονται, αλλά το ποσοστό αυτών στους οποίους τελικά συμβαίνει, είναι αρκετό για να δικαιολογηθεί η φορολογία και ο περιορισμός της πρόσβασης, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Η διατροφική ζάχαρη αποτελείται από δύο μόρια: τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη. Η φρουκτόζη, ενώ είναι μια πηγή ενέργειας (4 kcal /γρ.), δεν είναι κατά τα άλλα απαραίτητη στους ανθρώπους. Και αυτή δεν εξυπηρετεί καμία βιοχημική αντίδραση. Αλλά μεταβολίζεται στο ήπαρ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και το αλκοόλ. Και γι 'αυτό, όταν καταναλώνεται σε μόνιμη βάση και σε μεγάλες ποσότητες, είναι εξίσου τοξική, ασχέτως με τις θερμίδες που περιέχει. Αυτός είναι και ο λόγος που τα παιδιά εκδηλώνουν πλέον τις ασθένειες του αλκοόλ (διαβήτη τύπου 2, λιπώδη νόσο του ήπατος), χωρίς να καταναλώνουν αλκοόλ. Επειδή η ζάχαρη αποτελεί τελικά το «αλκοόλ του παιδιού». Τέλος και τα ζαχαρούχα αναψυκτικά συνδέονται με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά.
απο το itrofi.gr

Αυτό είναι το νέο θερινό ωράριο καταστημάτων από τον ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΠΕΛΛΗΣ 11 ΕΔΕΣΣΑ
Τ.F.:2381027367 
e-mail:oebespel@yahoo.gr

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 1-2/3

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 1-2/3

Let’s do it Greece… Let’s do it Almopia..!


Let’s do it Greece…
           Let’s do it Almopia….

Από 7 Απριλίου το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ

Από την Παρασκευή 7 Απριλίου θα καταβάλλεται το δώρο του Πάσχα του ΟΑΕΔ στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Από την Παρασκευή επίσης θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 μέχρι και 23.04.2017.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη ∆ιοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει αναφέρει ο Οργανισμός.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-25 από την ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-25 με τίτλο «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας. Στο σεμινάριο πήραν μέρος εργαζόμενοι από επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά τα σεμινάρια να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας Πέλλης 11 καθημερινά από τις 11.00 – 13.00 μ.μ. και στο τηλέφωνο 2381027367 και 6978552360.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ. ΠΕΡΤΣΕΜΠΛΗΣ Ν.


IALMOPIA LIVE: Street Tennis στην Αριδαία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης - Aridea Tennis Club

Την Κυριακή 26/3 παίξαμε τένις στον κεντρικό πεζόδρομο Αριδαίας παρέα με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας - Tennis Club. Συγχαρητήρια σε όλους για την άρτια οργάνωση, το ήθος και την αγάπη για το αντικείμενό τους και τα παιδιά!

ΒΙΝΤΕΟ: Οδοιπορικό αφιερωμά στο χωριό Γαρέφι Αριδαίας

ΒΙΝΤΕΟ: Οδοιπορικό αφιερωμά στο χωριό Γαρέφι Αριδαίας


Από το InpozarΔείτε το βίντεο:


Οι ιστορίες που δεν ξέρεις πίσω από επτά πασίγνωστα σύμβολα

Αν και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, η προέλευσή τους και η αρχική σημασία τους μας είναι παντελώς άγνωστες. Ώρα για ένα μικρό "μάθημα"

IALMOPIA LIVE: «Ατσάλινος» ΠΑΟΚ Αλμωπίας, έλιωσε το Κιλκίς 56-45 και πανηγύρισε επάξια την άνοδο στην Α' ΕΚΑΣΚΕΜ [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

19/12/2016 Ο πρωτοπόρος τότε ΠΑΟΚ Αλμωπίας για την τελευταία αγωνιστική του α' γύρου ταξιδεύει στο Κιλκίς για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα με σημαντικές απουσίες, καθώς έλειπαν 2 από τα βασικά του γρανάζια (Μπάτσος - Τριανταφύλλου). Γνωρίζει την ήττα με 10 πόντους (65-55), που τον αφήνει στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *