Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας

Σας προσκαλούμε να έλθετε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00΄ (6.00 μ.μ), για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Ροπωτό: Το χωριό - φάντασμα που βουλιάζει, έγινε ντοκιμαντέρ στους Greek Reporter [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Ροπωτό Τρικάλων κάποτε ήταν γεμάτο ζωή, πλέον στέκει ερειπωμένο και ερημωμένο. Το 2012 μετά από μια καθίζηση, έχει μετατραπεί μετατραπεί σε χωριό- φάντασμα καθώς μέρα με τη μέρα το καταπίνει η γη.

Μακεδονικός Έδεσσας - Δάφνη Παναγίτσας 2-0

Με καλή εμφάνιση, κυρίως στον αμυντικό τομέα, ο Μακεδονικός Έδεσσας ξεπέρασε το εμπόδιο της Δάφνης Παναγίτσας και συνέχισε το καλή πορεία του στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος με στόχο τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ενημέρωση αποφοιτων ΕΠΑΛ Αριδαίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΛ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση από 11 Φεβρουαρίου μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ μπορούν να συμμετάσχουν κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑΛ ( Ομάδα Α΄) κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και εσπερινών ΕΠΑΛ (Α΄ & Β΄), που επιλέγουν να είναι υποψήφιοι με την ΟΜΑΔΑ Α΄

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έκοψε την βασιλόπιτά της [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Την βασιλόπιτά της έκοψε την περασμένη εβδομάδα η ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής μας. 

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη στην Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΔΕΣΣΗΣ


Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη στην Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Αλεξίου, αδελφού της Μονής, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Άρνισσα του Ν. Πέλλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος ως ιεροκήρυξ ακόμη της Ι. Μητροπόλεως είχε τελέσει τον γάμο των κατά σάρκα γονέων του πατρός Αλεξίου αλλά και την βάπτισή του. Στις ιερές ακολουθίες και την χειροτονία μετείχαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, ο Προηγούμενος Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης και άλλοι ιερείς και διάκονοι από την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, άλλες μονές του Αγ. Όρους και την Ιερά Μονή Ιβήρων. Παρέστησαν επίσης λαϊκοί προσκυνητές από την ιδιαίτερη πατρίδα του π. Αλεξίου.

Κατά την εορταστική τράπεζα ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παραινέσεις προς τον νεοχειροτονηθέντα τονίζοντας ότι το χάρισμα της διακονίας έχει την αναφορά του στον ίδιο τον Ιησού Χριστό, που δεν ήρθε στον κόσμο για να διακονηθεί, αλλά για να διακονήσει. Σημείωσε επίσης ότι χρειάζεται να προσέξει ώστε η θεία λειτουργία να μην γίνει προϊόντος του χρόνου απλή συνήθεια, αλλά να διατηρεί τον ζήλο και την ευλάβεια της θείας λειτουργίας κατά την οποία χειροτονήθηκε. Τέλος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο, τον Προηγούμενο και τους πατέρες της Μονής για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο Προηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Βασίλειος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο σύνδεσμος του Σεβασμιωτάτου με την αδελφότητα είναι πολυετής και ισχυρός. Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην Ιερά Μονή εξαίροντας παράλληλα την πνευματική προσφορά του στην Εκκλησία μέσα από την ακάματη ποιμαντική και συγγραφική διακονία του.

Επιτόπια συνάντηση εργασίας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Επιτόπια συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σαββίδης με το μέλος της Διοίκησης του Φ.Ο.Αριδαίας κ. Γιώργο Αποστολίδη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα που υπάρχουν στους αθλητικούς χώρους, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος το προηγούμενο διάστημα με την Διοίκηση του Φ.Ο.Αριδαίας.

Βασικό ζήτημα είναι η υγρασία η οποία δημιουργεί μία άσχημη εικόνα στο κτίριο καθώς επίσης και κάποιες μικροεπισκευές.

Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί στον καλλωπισμό του κτιρίου το οποίο χρειάζεται να βαφτεί εξωτερικά για να κοσμεί την είσοδο της πόλης μας. Παράλληλα, θα χρειαστούν και κάποιες άλλες μικρές παρεμβάσεις που θα αφορούν στην λειτουργικότητά του.

Ήδη, υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν όλες αυτές οι παρεμβάσεις, ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους που στεγάζονται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και τους κάλεσε να ενδιαφέρονται για την ευπρεπή εικόνα του κτιρίου.ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης 17/2

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης 17/2

Δήμος Αλμωπίας: Χορήγηση νέων θέσεων στις λαϊκές αγορές

Για την χορήγηση νέων θέσεων στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλμωπίας

Σε εφαρμογή:

α) του ν. 4264/2014 (ΦΕΚ.118/15-05-2014τ.Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

β) της Υπουργικής Απόφασης Α2-639/02.07.2014 (ΦΕΚ1806/02.07.2014),

γ) των αριθμ. πρωτ. 105880/14-10-2015 και 136542/29-12-2015 εγγράφων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,

δ) της αριθμ. 129/2015 απόφασης του Δ.Σ. Αλμωπίας, σχετικά με τον καθορισμό ανώτατου αριθμού θέσεων πωλητών λαϊκών αγορών Δήμου Αλμωπίας,

ε) του αριθμ. πρωτ. 1253/21-1-2016 εγγράφου του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τις λαϊκές αγορές κ. Αβραμίκα Στέφανου,το Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Αλμωπίας, γνωστοποιεί την ύπαρξη κενών θέσεων στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στον Δήμο Αλμωπίας, καθώς και στην νέο-ιδρυθείσα λαϊκή αγορά Αρχαγγέλου.

Οι ενδιαφερόμενοι για την πλήρωση των κενών θέσεων, καλούνται να καταθέσουν σχετική αίτηση στο γραφείο Αδειοδοτήσεων (Δημαρχείο Εξαπλατάνου, Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 12, 1ος όροφος), κατά το χρονικό διάστημα από 16/2/2016 έως και 29/2/2016.

Συγκεκριμένα κενές θέσεις υπάρχουν στις κάτωθι λαϊκές αγορές:

1. Δευτέρα: Άψαλος 5 θέσεις

2. Τρίτη: Εξαπλάτανος 8 θέσεις

3. Τετάρτη: Πρόμαχοι 59 θέσεις

4. Τετάρτη: Αρχάγγελος 25 θέσεις

5. Παρασκευή: Πολυκάρπη 3 θέσεις

6. Σάββατο: Λουτράκι 16 θέσεις

Οι προσερχόμενοι στις λαϊκές αγορές κάτοχοι επαγγελματικών ή παραγωγικών αδειών υποχρεούνται να καταβάλουν ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος. (άρθρο 7, ν. 4264/2014).


Δικαίωμα συμμετοχής στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλμωπίας έχουν:

α) Οι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών (που έχουν την κατοικία τους ή διαμένουν μόνιμα στο οικείο δήμο),

β) Οι κάτοχοι παραγωγικών αδειών όλης της χώρας,

γ) Οι συνεταιριστικές οργανώσεις και οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών εφόσον κατέχουν άδεια πωλητή λαϊκών αγορών.

Η μοριοδότηση των δικαιούχων θα γίνει (μετά από υπόδειξη του αρμόδιου υπουργείου) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υπουργική Απόφαση Α2-639/2014 κριτήρια και ειδικότερα:

Α) Την παλαιότητα της άδειας

Β) Την ηλικία του δικαιούχου

Γ) Τυχόν αναπηρία του δικαιούχου και το ποσοστό αυτής

Δ) Τον αριθμό των τέκνων του

Ε) Τις ημέρες συμμετοχής του σε άλλες λαϊκές αγορές.

Οι ενδιαφερόμενοι κατά την υποβολή της αίτησης (παρέχεται από την Υπηρεσία) πρέπει να έχουν την πρωτότυπη άδεια Λαϊκών Αγορών (παραγωγική ή επαγγελµατική) και να προσκοµίσουν στην Υπηρεσία τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Φωτοαντίγραφο της άδειας πωλητή λαϊκών αγορών που να περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία, τα προϊόντα πώλησης, την τελευταία θεώρηση και τις λαϊκές στις οποίες δραστηριοποιείται

2) Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

3) Πιστοποιητικό αρμόδιου φορέα (πχ Υγειονομικής Επιτροπής Κ.Ε.Π.Α) που να αποδεικνύει τυχόν αναπηρία του και το ποσοστό αυτής

4) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

5) Δημοτική Ενημερότητα

6) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από την οποία να προκύπτει η πραγματική και μόνιμη εγκατάσταση του ενδιαφερόμενου. Αντικατάσταση της αίτησης, διόρθωση αυτής ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται αιτήσεις από το Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου (κα. Ελπασίδου Γεωργία, τηλ. επικοινωνίας 2384350325, Δημαρχείο Εξαπλατάνου).

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *