Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ:H μάχη του 1ου σκορερ

Το ialmopia συνεχίζει την δύσκολη προσπάθεια με την καταγραφή των πόντων στην Α' ΕΚΑΣΚΕΜ και σας παρουσιάζει τους 10 πρώτους της κατηγορίας.

"Μπαμ" του Αλμωπού Αριδαίας με Ηλία Προβατίδη!

Ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ανακοινώνει την μεταγραφή του ΗΛΙΑ ΠΡΟΒΑΤΙΔΗ από τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.

Ο απολογισμός της ΔΗ.Κ.Ε Αλμωπίας

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα κλείνει για εμάς ως απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας ένας μεγάλος κύκλος δουλειάς και προσφοράς στον τόπο μας.

Σαν Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε με κάποια συγκεκριμένα οράματα και σκοπούς: Να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, να ανοίξουμε νέους δρόμους και να δημιουργήσουμε ισχυρά θεμέλια για την Κοινωνική Μέριμνα, τον Πολιτισμό, τον Εθελοντισμό, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό. Να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε τις Δομές μας, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων, ήταν απαραίτητο να υπάρχει ένας αξιοπρεπής χώρος που θα στεγάσει όλες τις δράσεις της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε άμεσα στην μεταστέγαση των γραφείων από τα υπόγεια του Δημαρχείου στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου της Αριδαίας.

Παράλληλα, έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών μας, συστεγάσαμε διοικητικά τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» Αριδαίας και Εξαπλατάνου στην Αριδαία.Ακολουθούν κάποιες από τις σημαντικότερες δράσεις μας κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2014 – Ιανουάριος 2016:

-Πραγματοποιήθηκαν είκοσι επτά (27) Διοικητικά Συμβούλια και πάρθηκαν εκατόν είκοσι (120) αποφάσεις οι οποίες έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

-Έγιναν εβδομήντα δύο (72) αναθέσεις για προμήθεια υλικών για τις ανάγκες της Επιχείρησης και τριάντα επτά (37) αναθέσεις για παροχή υπηρεσιών οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

-Δημιουργήθηκαν διακόσια ογδόντα εννιά (289) Εντάλματα Πληρωμών, πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές τους 879.883,10€ (προμηθευτές, πάροχοι υπηρεσιών, μισθοδοσίες) και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

-Κατεβλήθησαν οι μισθοδοσίες του Προσωπικού της Επιχείρησης, όλων των Προγραμμάτων (ΒΣΣ- ΚΔΑΠμεΑ-ΚΔΑΠ) καθώς και του Δημοτικού Ωδείου που υλοποιεί η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας.

-Συνεχίσαμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Προγραμμάτων ''Βοήθεια Στο Σπίτι'', ''ΚΔΑΠμεΑ'' και ''ΚΔΑΠ'' καθώς και του Δημοτικού Ωδείου.

-Δημιουργήσαμε Εσωτερικό Κανονισμό για το κέντρο ''ΚΔΑΠ'' και με αυτό το τρόπο αναβαθμίσαμε και ενισχύσαμε μετά από μεγάλες προσπάθειες τον αριθμό των ωφελουμένων με αποτέλεσμα να πετύχουμε επιπλέον επιχορήγηση της τάξης των 86.313,70€ για τις ανάγκες του Προγράμματος.

-Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών των υπαλλήλων της Επιχείρησης από τις εκάστοτε Σχολές και Υπηρεσίες και τη καταγραφή των αποτελεσμάτων σε αρχείο στην εφαρμογή του ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης).

-Ολοκληρώσαμε τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας για τα Έτη 2015 - 2019.

-Τηρήθηκε αρχείο με το ημερήσιο πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες και τις εργασίες του προσωπικού για άμεση παρακολούθηση και αξιολόγηση για βελτίωση των υπαλλήλων της Επιχείρησης.

-Ενισχύσαμε τις Δομές ''ΚΔΑΠ'' ''ΚΔΑΠμεΑ'' ''ΒΣΣ'' και το «Δημοτικό Ωδείο» με αναβάθμιση μέσω ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

-Συνεχίσαμε την απασχόληση Του Προγράμματος ΟΑΕΔ 4 Ατόμων με αναπηρία στη ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας.

-Αποπληρώθηκε μέρος από οφειλές παρελθόντων ετών προς τρίτους – αγωγές.

-Προβήκαμε στη ρύθμιση και επιστροφή αχρεοστήτως ποσού προς ΔΟΥ Εδέσσης.

-Έγινε Προγραμματισμός προσλήψεων για τα χρηματοδοτούμενα Προγράμματα ''ΚΔΑΠμεΑ'' ''ΚΔΑΠ'' και του Δημοτικού Ωδείου (έναντι αντιτίμου) το οποίο ενισχύθηκε με επιπλέον αριθμό καθηγητών.

-Λειτουργήσαμε χώρο με ψυχολόγο για εξαρτημένα κακοποιημένα άτομα και δημιουργήσαμε γραμμή στήριξης και επικοινωνίας.

-Πραγματοποιήθηκαν Δράσεις και συγκεντρώσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για προσφορά σε συνανθρώπους μας καθ'όλη τη διάρκεια του Έτους καθώς και τις περιόδους των Πασχαλινών και των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων.

-Διοργανώσαμε σε συνεργασία με τις δομές “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” δωρεάν ΤΕΣΤ μνήμης σε συμπολίτες μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ.

-Διοργανώσαμε με Συλλόγους Φορείς και Εθελοντές της περιοχής, Εθελοντική Αιμοδοσία και Λαμπαδηδρομία.

-Εκδώσαμε έντυπο υλικό που αφορά τη λειτουργία των Προγραμμάτων ''ΚΔΑΠ'' ''ΚΔΑΠμεΑ'' ''ΒΣΣ'' και ΄΄Δημοτικό Ωδείο'' έτσι ώστε να γίνει μία ορθή προβολή των κοινωνικών υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων μας.

-Διοργανώθηκε μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εδέσσης για οικονομική βοήθεια σε συμπολίτισσα μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

-Συμμετείχαμε σε Εκδηλώσεις των Πολιτιστικών – Μορφωτικών Συλλόγων της Αλμωπίας.

-Διοργανώσαμε Εθελοντική Αιμοδοσία για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

-Πραγματοποιήσαμε Εκδηλώσεις Κοινωφελούς χαρακτήρα Δράση ''XXSMILE'' ''Χαρίζουμε Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα΄΄, για προσφορά ενδυμάτων, τροφίμων, φαρμάκων και παιχνιδιών.

-Προγραμματίσαμε και οργανώσαμε με το Δήμο Αλμωπίας και σε συνεργασία με εθελοντές και φορείς της Αλμωπίας το 1ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ''Το χωριό του Άη Βασίλη''.

-Διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις που περιλάμβαναν ''Λευκή Νύχτα'' “Κάλαντα'' Μουσικές Εκδηλώσεις'' και Παραστάσεις.

-Διοργανώσαμε συγχρονισμένη δράση σε όλες τις τοπικές κοινότητες “ ΣΤΟΛΙΖΩ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΟΥ ΦΩΤΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ”.

-Πραγματοποιήσαμε μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις και παρέλαση των σχολικών μονάδων και συλλόγων για τις Απόκριες (Καρατζοβίτικο Καρναβάλι).

-Συμμετείχαμε στη Δράση καθαριότητας της πόλης (LET'S DO IT).

-Πραγματοποιήσαμε συναυλίες των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου στο τέλος της σχολικής περιόδου.

-Συγκεντρώσαμε όλες τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Συλλόγους για τη δημιουργία Πολιτιστικού Καλενταρίου για τα δρώμενα της περιοχής μας.

-Έγιναν οι ετοιμασίες των εορταστικών στεφανιών για τις Εθνικές Εορτές από το προσωπικό του γραφείου για μείωση των εξόδων της Επιχείρησης.

-Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις του συντονιστικού οργάνου Συλλόγων Αλμωπίας που διοργάνωσαν τα Σωματεία και οι Σύλλογοι Αλμωπίας με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη που αφορούν τη Γενοκτονία του Πόντου και στην Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας.

-Προγραμματίσαμε, συντονίσαμε και διοργανώσαμε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για την Εορτή Απελευθέρωσης της Αριδαίας.

-Συνεργαστήκαμε μαζί με το Πρόγραμμα ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'' με την Εβδομαδιαία Διαδικτυακή Εκπομπή Ζαχαροπλαστικής '' PASTRY DESIGNS'' και συγκεντρώσαμε τρόφιμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη.

-Σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες και επαγγελματίες της περιοχής τοποθετήσαμε ''Κουμπαράδες Αγάπης'' με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού και προσφορά βοήθειας σε συνάνθρωπο μας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όλα τα παραπάνω έγιναν με σκληρή δουλειά και κυρίως με την συνεργασία και την συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω αρχικά τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και για την αμέριστη συμπαράσταση όλο αυτό το διάστημα και στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. και όλους αυτούς που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και ήταν παρόντες και πρόθυμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους, οι οποίοι δίνουν πραγματικά την ψυχή τους σ’ αυτό που κάνουν και ήταν πάντοτε αρωγοί στην προσπάθεια που κάναμε. Τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο κ. Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος ξεκινά με πολλή διάθεση για δουλειά και για τον οποίο είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει την μεγάλη προσπάθεια.

Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα στην Δημοτική Επιχείρηση και να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ, καθώς νιώθω ότι έχει γίνει κομμάτι του εαυτού μου και της καθημερινότητάς μας και πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έργο.

Με εκτίμηση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠρόεδροςΔημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)

Σε ποια σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζονται αλυσίδες

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας. Εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, ανακοινώθηκε η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

(πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα),
• στην Επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας,

• στην Επαρχιακή Οδό Βαρβάρας - Ολυμπιάδας,
• στο Οδικό Δίκτυο Αγίου Όρους (Καρυές – Δάφνη – Λαύρα – Άγιο Παύλο),
• από διασταύρωση Παλαιόκαστρου έως Ταξιάρχη,
• από Πολύγυρο έως Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά),
• εντός Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυγύρου (δευτερεύοντες οδοί) και Δημοτικού Διαμερίσματος Ταξιάρχη,
• στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών – Συκιάς στο 57ο χιλιόμετρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 81ο χιλιόμετρο (Γεωργιανή) έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Νομό Κοζάνης),
• στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου, από το 14ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Κουμαριάς) μέχρι το 26ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου).
• στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Δασκίου, από το 21ο χιλιόμετρο (Πολυδένδρι) μέχρι το 43ο χιλιόμετρο (Δάσκιο).

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας από το 34ο χιλιόμετρο (Άγιος Δημήτριος) έως και το 44ο χιλιόμετρο (όρια με Ν. Λάρισας),
• στην Επαρχιακή Οδό Μυοποτάμου – Ελατοχωρίου από το 23ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ, από το 8ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.
• στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής – Λειβαδίων.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ:

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Προτάσεις και μέτρα περιορισμού των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Πέλλας!

Ο Δήμος Πέλλας αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων και αντικρίζοντας την απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης ζώων στους δρόμους καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και όλους τους δημότες σε σύσκεψη με θέμα «Προτάσεις και μέτρα περιορισμού των αδέσποτων ζώων». 
 
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

Γιάννης Σηφάκης: Συνάντηση "Πρωτοβουλίας αγροτών" με Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο παρουσία Γ.Σηφάκη και Γ.Ουρσουζίδη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Γενάρη και εν μέσω των κινητοποιήσεων των αγροτών συνάντηση του προεδρείου της «Πρωτοβουλίας αγροτών» με τον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για το ασφαλιστικό των αγροτών. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Ουρσουζίδης.

Η επεισοδιακή συνεδρίαση του Δήμου Αλμωπίας στο δελτίο ειδήσεων στην Πέλλα Τηλεόραση [ΒΙΝΤΕΟ]

Επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση στο Δήμο Αλμωπίας. Ανεξαρτητοποιήσεις, απίστευτοι χαρακτηρισμοί και βαριές κουβέντες. Δείτε το δελτίο ειδήσεων στην Πέλλα Τηλεόραση και το σχόλιο του δημοσιογράφου Χρήστου Δημητριάδη.

ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας - Βοήθεια στο Σπίτι: 10.702,54 ευρώ από τους κουμπαράδες αγάπης για την μικρή Ειρήνη!

Για ακόμη μια φορά οι κουμπαράδες αγάπης για την μικρή Ειρήνη ολοκλήρωσαν και πάλι το έργο για το οποίο τοποθετήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. 

Μπαράζ προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ τους επόμενους μήνες – Ποιες θέσεις ανοίγουν

Περίπου 9.663 προσλήψεις τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο... θα ολοκληρωθούν το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2016. Σε αυτές δε συγκαταλέγονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί καθώς υπάγεται η πρωτοβουλία αυτή στο υπουργείο Παιδείας.

Κυρίαρχος ο Πέτρος Ζέρζης στην Αλμωπία μετά την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Φαίνεται πως κυρίαρχος του τοπικού παιχνιδιού στην Αλμωπία είναι ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας και Περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης ο οποίος έδωσε πολύ μεγάλο αγώνα για τη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
 
Μάλιστα ο ίδιος έδωσε αγώνα ενώ ενεργοποίησε τους φίλους και τα στελέχη του τα οποία βρέθηκαν στα εκλογικά κέντρα ως αντιπρόσωποι. Ο κος Ζέρζης άλλωστε έχει φιλελεύθερες ιδέες και επαφές με τους επιτελείς του νέου Προέδρου. Πλέον λοιπόν μια νέα μέρα για την Αλμωπία και για τον ίδιο έχει ξημερώσει καθώς αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα στην Αλμωπία και σίγουρα ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τα μελλοντικά του βήματα. από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Τοπικού Τμήματος Πέλλας του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Κ.Μ.

Την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Τοπικού Τμήματος Πέλλας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και καλή δύναμη στα στελέχη των υπηρεσιών. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Αφεντούλα Παπαλεξίου και ο Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος κ. Κοσμάς Ερυθρόπουλος ευχήθηκαν με τη σειρά τους καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι «το 2016 είναι ένα έτος στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις νέες προκλήσεις για την αντιμετώπιση, πρωτίστως, των προβλημάτων της καθημερινότητας». Οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πέλλας αλλά και στην Περιφέρεια είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας σε καθημερινή βάση και με το πολύτιμο έργο τους συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στις δράσεις που γίνονται για την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού στην Π.Ε. Πέλλας διότι, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα με την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε και η γενική συνέλευση του Τμήματος.

Συλλυπητήρια της Δημάρχου Σκύδρας για την εκδημία του Διευθυντή του Δ.Σ. Άσπρου

Συλλυπητήρια της Δημάρχου Σκύδρας για την εκδημία του Διευθυντή του Δ.Σ. Άσπρου

Η θλιβερή είδηση της εκδημίας του αγαπητού συνανθρώπου μας και διακεκριμένου εκπαιδευτικού Χρίστου Νίκου Διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο Άσπρου Σκύδρας, με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία, προκάλεσε θλίψη και στεναχώρια σ΄όλους μας.

Ο εκλιπών υπήρξε υπόδειγμα ανθρώπου και δασκάλου σ΄όλη του τη ζωή που, δυστυχώς, σταμάτησε στα πενήντα του χρόνια. Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους μας, ειδικά όμως για τους οικείους του, τους συναδέλφους και τους μαθητές του προς όλους τους οποίους εκφράζω τη συμπαράσταση και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, όπως και των αιρετών και των στελεχών του Δήμου μας.

Ας ενώσουμε, λοιπόν, τις προσευχές μας προς τον Θεό κι ας τον παρακαλέσουμε ν΄αναπαύσει τη ψυχή του στον παράδεισο.

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήλωση Διονύση Φόλιου για τα ροδάκινα

Το μέλος της Γραμματείας Αγροτικού και της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. προς αγροτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα ροδάκινα.

Κοπή βασιλόπιτας

O Μ.Χ.Σ. Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" καλεί τα μέλη και τους χορευτές του συλλόγου στην ετήσια κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Κέντρο Νεότητας Προμάχων

Χειρονομία αγάπης από τον Σύλλογο Φιλάθλων ΠΑΟΚ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ"

Οικονομική και υλική ενίσχυση στο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ΄΄Παναγία η Οδηγήτρια΄΄ του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών προσέφερε ο Σύλλογος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Γιαννιτσών ΄΄ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ΄΄.

Το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016, αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου επισκέφθηκε τον χώρο του Ιδρύματος και παρέδωσε
στον Πρόεδρο του Ιδρύματος π.Ελευθέριο Χαραλαμπίδη υλικό και χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του Ιδρύματος.
Η διοίκηση και τα παιδιά του Ιδρύματος εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στα μέλη του Συλλόγου, τα οποία και στο παρελθόν έχουν εκδηλώσει την στήριξή τους στο έργο που γίνεται.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα ΄΄Παναγία η Οδηγήτρια΄΄ ιδρύθηκε από τον μακαριστό π. Χαρίτωνα Χαραλαμπίδη και λειτουργεί στην πόλη των Γιαννιτσών από το 1978 χωρίς να δέχεται κάποια τακτική επιχορήγηση (κρατική ή άλλου φορέα). Σκοπός του είναι η προσφορά στέγης, τροφής και γενικά ολοκληρωμένης (υλικής και πνευματικής) φροντίδας σε άπορα, ορφανά ή εγκαταλελειμμένα παιδιά (κορίτσια) ηλικίας 3 έως 12 ετών. Το Ίδρυμα στεγάζεται σε πτέρυγα του Ενοριακού Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

Νέους Δήμους αναγγέλει ο Μπαλάφας - Παίζει το σενάριο για το νομό Πέλλας

Γ. Μπαλάφας : Έρχονται προσλήψεις στους Δήμους – Όπου χρειάζεται, θα δημιουργηθούν νέοι Δήμοι

Γίναμε... Σιβηρία! Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία γλίστρησε στους -12;

Χαμηλές τιμές καταγράφονται -εξάλλου- στα...

Η μεγάλη "έξοδος" των αγροτών

Διαρκώς ενδυναμώνεται το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 900 τρακτέρ και όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αγροσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός «καθημερινά γίνονται διάφορες ενέργειες συμβολικού χαρακτήρα -χθες κτηνοτρόφοι του μπλόκου έριξαν γάλα και σανό στο οδόστρωμα- αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να κλείσουμε το τελωνείο».

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί και σε άλλες περιοχές του νομού Σερρών και ο σχεδιασμός είναι να κατευθυνθούν από αύριο σε σημεία που χρειάζονται ενδυνάμωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας.

«Δουλεύουμε για να στηθούν λίγα, δυνατά και σε κομβικά σημεία μπλόκα. Ένα τέτοιο πολύ δυνατό είναι αυτό που στήνεται στον κόμβο Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού. Η Πανελλήνια Συντονιστική θα έχει δυναμική παρουσία και στα μπλόκα του κόμβου της Χρυσούπολης στην Καβάλα, στο Κάστρο Βοιωτίας, στο Αγρίνιο, στη Θεσπρωτία, στο Ηράκλειο, ακόμα και στον Ισθμό της Κορίνθου και στα Μάλγαρα», αναφέρει. Μπλόκο στήνεται και στην περιοχή Κοκκινογείων στη Δράμα.

Αγρότες από τη Βόρεια Χαλκιδική και την ανατολική Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής Βασίλης Μαυροσκάς, «αποφασίσαμε να κάνουμε προσυγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών στις 23 Ιανουαρίου 2016 και στις 26 του μήνα θα συγκεντρωθούμε όλοι στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία", οπότε και θα αποφασίσουμε αν τελικά θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον Λευκό Πύργο».

Προσυγκεντρώσεις με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών σήμερα, και κάθοδό τους σε κομβικά σημεία επί της εθνικής οδού, αποφάσισε σε χθεσινοβραδινή της σύσκεψη η Πρωτοβουλία Αγροτών που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. «Να θεωρείται βέβαιο ότι θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο νομό Ημαθίας, ενώ δυναμικό παρόν θα δοθεί και στους κόμβους Μαυροβουνίου και Παλιού Μυλοτόπου Πέλλας», δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας. Παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στο Αιγίνιο Πιερίας, στις δύο εισόδους στο νομό Κιλκίς, στην Παλαιά Πέλλα, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στο Μυλότοπο και στις περιοχές Αλεξάνδρεια, Καβάσιλα, Κυψέλη και Νησί του νομού Ημαθίας, ενώ αύριο θα αποφασιστεί προς ποια μπλόκα θα κινηθούν.

Τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του πέμπτου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η σύσκεψη στην παλαιά Νομαρχία Ροδόπης στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της Ροδόπης που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλογικών δράσεων με αποκορύφωμα τη διοργάνωση περιφερειακού συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.
 
 
 
Pellanet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *