Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

IALMOPIA LIVE: Στο 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Αριδαίας [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) μας προσκάλεσαν στις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου. 

Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, δημιουργήθηκε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αριδαία στον χώρο πίσω από το Δημαρχείο, το οποίο χαρίζει πολλά χαμόγελα και προσφέρει ένα άκρως εορταστικό κλίμα σε ολόκληρη την πόλη! Η λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιανουαρίου 2017. Εμείς βρεθήκαμε στο χριστουγεννιάτικο χωριό και σας το παρουσιάζουμε! Συγχαρητήρια σε όλους για την άρτια διοργάνωση και στους εθελοντές για την θετική ενέργεια και προσφορά τους!



Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Αλμωπίας



Πάρτε μια γεύση από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Αριδαίας μέσα από την κάμερα του ialmopia:






Μερικές φωτογραφίες από το χριστουγεννιάτικο χωριό:









ialmopia.gr

Εργασίες αναβάθμισης στην περιοχή της λαϊκής αγοράς στο κέντρο της Αριδαίας

Σε εργασίες αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της λαϊκής αγοράς στο κέντρο της Αριδαίας προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας. Στόχος είναι να αποκατασταθούν φθορές που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται κατασκευή και επισκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων (κράσπεδα, πλακοστρώσεις κλπ), προμήθεια και τοποθέτηση παγκακιών, βρύσης, φωτιστικών ιστών, αποκατάσταση φθορών του ασφαλτικού των οδών (με εφαρμογή ψυχρής ασφάλτου) και των κατεστραμμένων μεταλλικών κολωνακίων επί των πεζοδρομίων. Τέλος, θα κατασκευασθούν και θα συνδεθούν με το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων και τρία φρεάτια σκυροδέματος.

Ενδεικτικά, οι παρεμβάσεις αφορούν στην κεντρική πλατεία Αριδαίας, στον πεζόδρομο, στην περιοχή πέριξ του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, στην περιοχή «ψαράδικα» κ.α.

Οι εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνουν:

-Γενικές εκσκαφές

-Καθαιρέσεις φθαρμένων πεζοδρομίων

-Κατασκευή πεζοδρομίων (κράσπεδα, πλακοστρώσεις, σκυροδέματα, οπλισμοί) σε μήκος ~250 μ.

-Κατασκευή τριών φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα Αρμολογήματα υφιστάμενων πλακοστρώσεων

-Προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών

-Προμήθεια και τοποθέτηση βρύσης

-Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κολωνακίων πεζοδρομίου

-Επισκευή φθαρμένων τμημάτων οδού

-Ελαιοχρωματισμοί υφιστάμενων μεταλλικών κολωνακίων πεζοδρομίου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω πιστώσεων του Προγράμματος Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Ελεύθερος ο "Πεπε"

Μετα και την επισημη ανακοινωση του Αλμωπου Αριδαιας ελευθερος εμεινε και ο 26χρονος Γιαννιτσιωτης επιθετικος Πετρος Σιδηροπουλος.

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Παράταση για την πληρωμή - Έως πότε γλιτώνω το πρόστιμο

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, καθώς παρατείνειται τελικά έως τις 02 Ιανουαρίου 2017 η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2017, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Εδεσσαϊκός: Επίσκεψη στο γηροκομείο

Χαρά και δώρα μοίρασε σήμερα το απόγευμα η ομάδα του Εδεσσαικού κατά την επίσκεψή της στο γηροκομείο της πόλης. 

Απίστευτη χιονόπτωση στο Καϊμακτσαλάν! Κάτασπρα όλα – Δείτε Live εικόνα

Έντονη χιονόπτωση και ισχυροί άνεμοι αυτή την ώρα στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Η θερμοκρασία στο σημείο φτάνει τους -10, σε υψόμετρο 2090 μέτρων.


 
 
 
 

Καιμακτσαλάν Live Stream σε υψόμετρο 2130 μέτρα 

 

 

απο το travelstyle.gr

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «ΠΕΛΛΑ_ Δήμος για όλους», για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «ΠΕΛΛΑ_ Δήμος για όλους», για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα η κοινωνία της Πέλλας δοκιμάζεται έντονα, αναζητώντας την ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη ανάπτυξη, παρατηρούμε για μια ακόμη φορά τη στάση ορισμένων τοπικών παραγόντων που δεν βοηθά στην κατεύθυνση αυτή. Αντίθετα μάλιστα πυροδοτεί αντιπαραθέσεις και άσκοπες συζητήσεις για ένα θέμα που η συντεταγμένη πολιτεία και οι θεσμικοί παράγοντες ήδη θα έπρεπε να δώσουν τέλος.
Ο λόγος για την εγκατάσταση του Αξονικού Τομογράφου σε Νοσοκομειακή Μονάδα της Πέλλας, που εξελίσσεται με ευθύνη ορισμένων παραγόντων σε μια διαμάχη με τοπικιστικά χαρακτηριστικά, υποβαθμίζοντας το ίδιο το γεγονός που τόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά μας ως Δημοτική παράταξη με αφορμή όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται και προσβάλλει την νοημοσύνη κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη, δηλώνουμε τα εξής:
Αναμφισβήτητα οι πολίτες της Πέλλας και ειδικότερα του ομώνυμου δήμου μας, δικαιούνται να απολαμβάνουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, όπως αυτή της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου.
Είναι καταγεγραμμένο και δημόσια διατυπωμένο ότι η ανάγκη λειτουργίας του αποτελεί προτεραιότητα της κεντρικής διοίκησης που έχει δεσμευτεί γι΄ αυτό.
Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από την απόφαση αυτή, το μόνο που θα επιτύχει είναι την αμφισβήτηση στη νομιμότητα και στην ενίσχυση της άποψης, ότι η μικροκομματική σκοπιμότητα και η μικροπολιτική καθορίζουν τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης.
Χαιρετίζουμε και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες όλων των βουλευτών των τελευταίων ετών, αλλά και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, που συνέβαλλαν στη λήψη της απόφασης της εγκατάστασης του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε τους απόφαση και πρωτοβουλία που έχει στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Πέλλας και ειδικότερα του δήμου μας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του δήμου Πέλλας να διεκδικήσει το καλύτερο για τον τόπο μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις με αποτελεσματικό τρόπο που θα έχουν θετικό αντίκτυπο την τοπική κοινωνία.
Η εγκατάσταση του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν θα πρέπει να είναι ένα γεγονός που διχάζει την κοινωνία της Πέλλας, που αποδυναμώνει την κοινωνική συνοχή και στιγματίζει τους πολιτικούς θεσμικούς παράγοντες, αλλά ένα γεγονός που ενώνει και αντανακλά αυτήν την ελπίδα που αναζητούμε όλοι μας.



Για τη Δημοτική Παράταξη
ΠΕΛΛΑ_ Δήμος για Όλους
Ο Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος
Στάθης Καστερίδης

ΝοΔΕ Πέλλας: Μετά τον αυτοεξευτελισμό έρχεται η αυτογελοιοποίηση για τον Σύριζα Πέλλας και τους Βουλευτές του

Ζητούν τη σιωπή μας αυτοί που καθημερινά διχάζουν την κοινωνία. Δεν αντέχουν την κριτική μάλλον οι «προοδευτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς για εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατία έχει αντίλογο! Και εμείς θα είμαστε εδώ για να σας θυμίζουμε ότι με δική σας ευθύνη η χώρα γύρισε πίσω και οι θυσίες όλων των Ελλήνων σκορπίστηκαν στον αέρα.

Μήπως ξεχάσατε πόσο μας κόστισε η «περήφανη» διαπραγμάτευση των κυρίων Τσίπρα και Βαρουφάκη; Μήπως ξεχάσατε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση και στην αποσταθεροποίηση; Μήπως ξεχάσατε κιόλας την επιστολή Τσακαλώτου;

Μετά από 9 δις πρόσθετους φόρους, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, κλάδεμα μισθών και συντάξεων, ασύδοτη επιβολή αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε Αγρότες και Ελ. Επαγγελματίες, την μοναδική στα χρονικά της χώρας επιβολή των capital Controls…

Αν δεν ήσασταν εσείς, και η πατρίδα μας θα είχε βγει από τα μνημόνια και τα νοσοκομεία του Νομού μας θα είχαν ήδη αξονικούς τομογράφους. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!

Η ΝΟΔΕ είναι μία για όλη την Πέλλα και μένει έξω από τα δικά σας τοπικιστικά παιχνίδια, εμείς απαιτούμε να προχωρήσετε άμεσα στην διευθέτηση του ζητήματος ώστε τουλάχιστον το ένα Νοσοκομείο να αποκτήσει άμεσα τον Αξονικό τομογράφο και το δεύτερο το συντομότερο δυνατόν.

Αντί λοιπόν να κάνετε υποδείξεις και να επιθυμείτε την σιωπή μας, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με μια συγγνώμη προς τους πολίτες του Νομού Πέλλας για τα δύο χαμένα χρόνια, για την απραξία σας και για την ταλαιπωρία που τους έχετε υποβάλλει.

Σας καλούμε έστω και τώρα την τελευταία στιγμή να αποφασίσετε που θα πάει ποιος αξονικός τομογράφος και πότε. Όλα αυτά φυσικά εάν καταφέρουν ποτέ να συνεννοηθούν οι δύο βουλευτές σας στην Πέλλα. Είναι το μόνο χρήσιμο που μπορείτε να προσφέρετε παρά να απαντάτε σε ανακοινώσεις.

Υ.Γ: Όσο για την ‘’ουρά στα σκέλια’’, κάντε το εσείς που όχι μόνο έχετε ουρά αλλά την κουνάτε και χαριτωμένα διαβάζοντας την επιστολή Τσακαλώτου προς τους Ευρωπαίους.


ΝοΔΕ Πέλλας

Τομέας Επικοινωνίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *