Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ευάγγελος Τσαβδάρης: "Χαμένα δοξάρια..."

Ο χαρισματικός ποιητής και συντοπίτης μας Τσαβδάρης Ευάγγελος μας παρουσιάζει τον τρόπο σύνθεσης των έργων του. Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα ενότητα αποκλειστικά στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ialmopia.gr

Μελέτη για την ανακύκλωση των σκουπιδιών παρουσίασε ο Δήμος Έδεσσας

Μια πληρέστερη μελέτη για όλες τις εκφάνσεις που περιλαμβάνουν το ζήτημα των σκουπιδιών και της διαχείρισης του στον Δήμο Έδεσσας, παρουσίασε ειδικό μελετητικό γραφείο στο Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας. Νωρίτερα το ίδιο σχέδιο παρουσιάστηκε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Έδεσσας. 
 
Η μελετητική ομάδα ανέπτυξε με πλουραλισμό και τους εναλλακτικούς τρόπους καθώς και σενάρια για την επόμενη μέρα. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι μελετητές σκοπός είναι ουσιαστικά να κατασκευαστεί στον ΧΥΤΑ Έδεσσας ένα πλήρες εργοστάσιο αποκομιδής και ανακύκλωσης σε όλο τον Δήμο Έδεσσας. Η παραπάνω μελέτη έγινε διότι σε Ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο αλλά και Πανελλαδικά την περίοδος 2017-2020 έχει χαρακτηριστεί ως αυτή των σκουπιδιών για τους ΟΤΑ. Είναι δεδομένο ότι αν περάσει αυτή η πρόταση του Δήμου Έδεσσας τότε θα γίνει σημαντική οικονομία σε βάθος χρόνου για τους Δημότες. Πάντως σε περιφερειακό επίπεδο ο ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας θέλει να λειτουργήσει τους υπάρχοντες ΧΥΤΑ ως μονοθεματικούς με αποτέλεσμα διάφορα σκουπίδια οι Δήμοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να τα κάνουν βόλτα από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΑ. 
 
Άλλος ΧΥΤΑ δηλαδή ναι είναι για την κομποστοποίηση, άλλος για υλικά ανακύκλωσης και άλλος αδρανή υλικά. Ο Δήμος Έδεσσας θα παλέψει και θα καταφέρει να εγκριθεί η δική του πρόταση σε Πανελλαδικό επίπεδο υπογράμμισε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου. Όπως τόνισε ο ίδιος η δημοτική αρχή δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε αυτά τα γεγονότα και ότι θα πρέπει άμεσα να ενεργήσει. Οι υπόλοιπες παρατάξεις αφού πρώτα εξέφρασαν κάποιες εύλογες απορίες για την πρόταση εντούτοις ψήφισαν. 
 
Το ίδιο έκανε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μιχάλης Φουνταλής ο οποίος εξέφρασε μόνο την αντίρρησης για το ποιος θα είναι ο φορέας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Έδεσσας. Πάντως στην δημοτική αρχή ήταν κατηγορηματικοί ότι μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να λειτουργήσει το νέο πρότζεκτ. 
 
 
 
απο το Meapopsi.gr

ΟΑΕΔ: Ξεκινά το πρόγραμμα για 15.000 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών

Από αύριο, Τρίτη, ξεκινά το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού, 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

· Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)

· Λιανικό Εμπόριο

· Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα)

· Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά και μόνο αίτηση συμμΕτοχής, ανάλογα με την ειδικότητα τους, στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες:

www.logistics-eede.gr

www.esee-emporio.gr

www.exagogiko-eede.gr

http://edu.sepe.gr

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελουμένους αρχίζει στις 16/2/2016 και ώρα 16:00 και λήγει στις 31/3/2016 και ώρα 23:59:59.

Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 1471 ευρώ, και όχι 799 ευρώ, όπως προβλεπόταν αρχικά. Η αύξηση σε ποσοστό 84% των αποδοχών του καταρτιζόμενου ανέργου προέκυψε διότι αναστράφηκε η αναλογία δαπάνης μεταξύ παρόχων κατάρτισης και ανέργων. Επίσης, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε αμοιβή παρόχου για κάθε τμήμα κατάρτισης 1050 ευρώ, ενώ με τον νέο σχεδιασμό ο πάροχος για κάθε τμήμα κατάρτισης θα λαμβάνει 840 ευρώ (μείωση 20%).

«Ο εξορθολογισμός των κονδυλίων που επέφερε διπλασιασμό των αμοιβών των ωφελουμένων, η εναλλαγή κατάρτισης και πρακτικής άσκησης καθώς και η πιστοποίηση των προσόντων, είναι τα αποτέλεσμα του ανασχεδιασμού που υλοποιήσαμε στα προγράμματα απασχόλησης, το περασμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξασφαλίζονται τα μέγιστα δυνατά οφέλη στους ανέργους», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Στις καινοτομίες του προγράμματος περιλαμβάνονται:

· Εναλλαγή κατάρτισης και Πρακτική άσκησης σε επιχειρήσεις, διάρκειας 260 ωρών, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή αφομοίωση των γνώσεων στους ανέργους.

· Κατάρτιση των ωφελουμένων με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών τα οποία βασίζονται στα εγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα από τον ΕΟΠΠΕΠ.

· Πιστοποίηση προσόντων των ωφελούμενων.

· Δημιουργία ειδικού μητρώου των επιχειρήσεων των κλάδων, ανά ειδικότητα και περιοχή, μέσω του οποίου οι εταιρίες θα ζητούν άνεργους για πρακτική άσκηση.

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες θα κάνουν πρακτική άσκηση οι άνεργοι δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης. Ειδικότερα, σε περίπτωση που συντρέξει μείωση προσωπικού ένεκα απόλυσης, θα πρέπει η επιχείρηση εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την απόλυση, να προβεί σε νέα πρόσληψη, ούτως ώστε, να διατηρείται σταθερός υφιστάμενου προσωπικού της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στον αριθμό του προσωπικού δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των πρακτικά ασκούμενων.Ο Ανδρέας Παντζιαράς νέος προπονητής στην Κρύα Βρύση

Από το Δ.Σ. του ΑΠΟΛΛΩΝΑ 1960 ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΑΣΗΣ ανακοινώνεται η συνεργασία με τον έμπειρο προπονητή Ανδρέας Παντζιαρά.

Ο Ανδρέας Παντζιαράς έχει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό αφού έχει δουλέψει μέχρι τώρα σε Πολύγυρο, ΠΑΟΝΕ, Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών, Πυρσό Γραβενών, Τηλυκράτη Λευκάδας, Πλατανιά Χανίων, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πανσερραϊκό και μέχρι πριν λίγες ημέρες στον Δόξα Δράμας!

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στο έργο του. 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook: "Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πέλλας"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Το ΚΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους της περιοχής οτι ξεκίνησε η συγκέντρωση μητρώων αιγοπροβάτων για την συνδεδεμένη ενίσχυση του άρθρου 52 του ΚΑΝ (ΕΕ) 1307/2013. Επιλέξιμοι κτηνοτρόφοι είναι όσοι είχαν δηλώσει >50 αιγοπρόβατα στην ΕΑΕ 2015.

Απαραίτητα δικαιολογητικά: ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ και ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7/3/2016
Για το
ΚΕΑ Αλμωπίας
Ο
Πρόεδρος
Μπερμπέρης Παντελής

Η 18χρονη καρδιοπαθής Νεκταρία με την τεράστια καρδιά. Το βίντεο που πρέπει να δεις

Η 18χρονη Νεκταρία αποκαλύπτει την καρδιοπάθειά της με τον πιο άμεσο και αληθινό τρόπο, δείχνοντας σε όλους μας πως οι καρδιοπαθείς μπορούν να έχουν μία φυσιολογική ζωή (Vid)
H Νεκταρία Αναστασοπούλου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισε να "περάσει" το δικό της μήνυμα σε μία εξομολόγηση που συγκίνησε το διαδίκτυο για τον σωστό λόγο.


Η 18χρονη κοπέλα ζει στα Γιάννενα και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Όπως εξομολογήθηκε με χιούμορ, δύναμη και υπερηφάνεια στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook, έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς στην Αμερική και δίνει τον δικό της αγώνα για ζωή, προσπαθώντας να κάνει γνωστή την πάθηση της (Συγγενής Κυανωτική Καρδιοπάθεια) και να την "απενεχοποιήσει". Κυρίως όμως, μοιράζει αληθινή αγάπη.

Όπως λέει, πόνεσε πολύ όταν έβλεπε στο νοσοκομείο κι άλλα άρρωστα παιδιά. Έχει σημάδια από όλες αυτές τις εγχειρήσεις και δεν διστάζει να τα δείξει στην κάμερα και σε όσους βλέπουν το βίντεο της.
"Αν έχεις αγάπη μέσα σου, είσαι υγιής. Δυσλειτουργική καρδιά είναι αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της. Zήσε την κάθε μέρα, ρούφα τη ζωή μέχρι την τελευταία σταγόνα"

Το μήνυμα της είναι μήνυμα ελπίδας και ζωής. "Δεν αξίζει να χαραμίζουμε τις στιγμές μας για βλακείες. Ζήστε την κάθε μέρα σας όσο καλύτερα γίνεται, μην αγχώνεστε και μη στενοχωριέστε για πράγματα που δεν αξίζουν", λέει η Νεκταρία.

Συμβουλεύει μάλιστα όσους έχουν την ίδια πάθηση με εκείνη, να μιλάνε ανοιχτά για αυτό και μην νοιώθουν άβολα. "Να μιλάτε και ζείτε με αυτό".

"Οποιοσδήποτε προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα, αυτός έχει την άρρωστη καρδιά. Αν έχεις αγάπη μέσα σου, είσαι υγιής. Μια άρρωστη καρδιά δεν είναι αυτή που έχει ασθενήσει ή έχει πάρει φάρμακα. Δυσλειτουργική καρδιά είναι αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της", αναφέρει στο βίντεο της. "Όσοι με ακούτε και θέλετε να συνεισφέρετε σε αυτή τη μάχη κατά των Συγγενών Καρδιοπαθειών υπάρχει ο Σύλλογος "Η Καρδιά του Παιδιού" στην Αθήνα. Θα σας παρακαλούσα να στείλουμε αυτό το μήνυμα μακριά".


Το βίντεο δημοσιεύθηκε από την Νεκταρία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν μιλά για τον έρωτα, αλλά για την δύναμη τής ψυχής, καθώς στις 14 Φεβρουαρίου είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. Και ναι, η Νεκταρία μας λέει να ερωτευθούμε πραγματικά τη ζωή μας:Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους και φυσικά σε όλους εμάς τους καρδιοπαθείς. Έφτιαξα αυτό το βίντεο για να μιλήσω για μένα προσωπικά και να σκορπίσω λίγη δύναμη κι αγάπη! Βοηθήστε το να πάει μακρυά διότι, δυστυχώς, δεν το ξέρει πολύς κόσμος ότι σήμερα είναι η Π.Η.Σ.Κ. ! #Αγάπη_μονο

Βαθιά υπόκλιση στη Νεκταρία.

Συνελήφθη στην Άψαλο η μητέρα που κατηγορείται για κακοποίηση των παιδιών της

Συνελήφθη σήμερα στην Άψαλο Πέλλας, η 37χρονη μητέρα των παιδιών, βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από τις δικαστικές Αρχές. Η ίδια αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασέλγεια και αποπλάνηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία: “Συνελήφθη δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, 37χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράβαση Νομοθεσίας «Περί ενδοοικογενειακής βίας σε βαθμό κακουργήματος» και «Αποπλάνησης παιδιών με παθόντα ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη την Παρασκευή ο 44χρονος πρώην σύντροφός της.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο αδέρφια, τουλάχιστον από το έτος 2011 έως τον Ιούνιο του 2015, υπέστησαν σεξουαλική, σωματική και ψυχική κακοποίηση τόσο από την μητέρα τους, όσο και από τον 44χρονο πρώην σύντροφό της, καθώς και από επιπλέον πέντε άτομα. Σε έρευνα που διενεργήθηκε, την Παρασκευή στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, αδιευκρίνιστης λευκής σκόνης και ναρκωτικών δισκίων.

Οι δύο ανήλικοι φιλοξενούνται από τον Ιούνιο του 2015 σε οικοτροφείο.

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ:Αποτελέσματα 13ης Αγωνιστικής και η Βαθμολογία

Σημαντικό διπλό στο Κιλκίς για τον ΑΟΚ Γουμένισσας,εύκολες νίκες για Μελίκη και Κολινδρό.


Πώς βγήκε η φράση «κάνε τουμπεκί»


Πώς συνδέεται η έκφραση με το κάπνισμα του ναργιλέΌταν λέμε σε κάποιον «να κάνει τουμπεκί», εννοούμε να σταματήσει να μιλάει. Η φράση προέρχεται από τη λέξη «τουμπεκί» που στα Τουρκικά λέγεται ο καπνός για το ναργιλέ, που τον κάπνιζαν στα διάφορα καφενεία της παλιάς εποχής.

Το ναργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων, οι οποίοι όταν αργούσαν να τον πάνε στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε «Κάνε τουμπεκί».

Όσοι κάπνιζαν ναργιλέ ήταν από φυσικού τους λιγομίλητοι και δεν τους άρεσε η «πάρλα», οι φλυαρίες. Με τις ώρες κρατούσαν στα χείλη τους, το «μαρκούτσι» του ναργιλέ, απολαμβάνοντας μακάρια και σιωπηλά το τουμπέκι, που σιγόκαιγε στον λουλά. Κι αν κανένας, που κι αυτός κάπνιζε ναργιλέ δίπλα του, άνοιγε κουβέντα, οι ναργιλομερακλήδες της παρέας τού λέγανε: «κάνε τουμπεκί», δηλαδή, κάπνιζε και μη μιλάς.

Συχνά στη φράση «κάνε τουμπεκί», προσθέτουμε και το επίθετο «ψιλοκομμένο». Οι ταμπήδες αφού μούσκευαν τον καπνό, μετά τον έκοβαν σε ψιλά κομματάκια, που ήταν καλύτερος για κάπνισμα.

Από το γεγονός αυτό προέκυψαν και οι λέξεις «τουμπεκιάζω» που θα πει κάνω τον άλλο να σωπάσει ή σιωπώ εγώ και «τουμπεκάς» που θα πει σιωπηλός, βαρύς και εχέμυθος.


newsbeast.gr

Πρόσκληση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου

Το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου καλεί σε συνάντηση όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις νέες παραγωγές που θα ανέβουν από την Κεντρική Σκηνή στο προσεχές μέλλον. Ήδη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο εντευκτήριο του συλλόγου την προηγούμενη εβδομάδα και ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα με δύο νέα ραντεβού. Την Τετάρτη 17 Φλεβάρη και ώρα 8 καλούμε για ανάγνωση όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο κλασικό αριστούργημα του Μολιέρου «Δον Ζουάν» και την Παρασκευή 19 Φλεβάρη την ίδια ώρα όσους ενδιαφέρονται για το έργο των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου «Φούστα-μπλούζα».

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7 το απόγευμα στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας , θα γίνει παρουσίαση των λογοτεχνικών βιβλίων «Δυτικά του Αλιάκμονα» και «Σχεδία μνήμης» του συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Πρόεδρος του συλλόγου Βιβλιόφιλων Έδεσσας και μέλος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου συγγραφέας κος Δημήτρης Ευαγγελίδης, ο δημοσιογράφος κος Δημήτρης Προβάδος, επίσης μέλος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου θα προλογίσει ενώ θα αναγνώσει αποσπάσματα η Γ.Γραμματέας του Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Λίζα Ξενίδου.

Την Κυριακή 21 Φλεβάρη 2016 και ώρα 8 το βράδυ θα γίνει προβολή του έργου «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δ.Κεχαίδη-Ε.Χαβιαρά από τη Θεατρική βραδιά. Πρόκειται για μια πολιτική κωμωδία σπαρταριστής επικαιρότητας και από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας.

Το έργο παρουσιάστηκε από την Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σαλαμάνη δίνοντας πρεμιέρα στις 2/6/2007 στις φυλακές Κασσανδρείας, ακολούθησε περιοδεία στους Δήμους του Νομού Πέλλας, στην Επανομή Θες/νίκης και στην Έδεσσα όπου πέφτει η αυλαία μετά από 20 παραστάσεις.

Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κυριακής 14 Φλεβάρη για εθελοντική δειγματοληψία μυελού των οστών, που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο σε συνεργασία με τον σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων.

Τέλος ενημερώνουμε πως το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Έδεσσας με θέμα «Κωμωδία & Δράμα:οι δύο όψεις του Θεάτρου». Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 6938363911

Οι διαιτητές των αγώνων της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2016

Ε.Π.Σ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 16-2-2016
ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΙΣ 17-2-2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΗΘ. ΔΙΑΙΤ. ΒΟΗΘ. ΔΙΑΙΤ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

Απίστευτο. Δίχρονος εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του να πεθάνει επειδή θεωρήθηκε μάγος [ΕΙΚΟΝΕΣ]


Οκτώ μήνες ζούσε μόνος με τα αποφάγια των περαστικών- Δείτε φωτογραφίεςΤο εικονιζόμενο 2χρονο αγόρι αφέθηκε να πεθάνει από την οικογένειά του, στη Νιγηρία, επειδή πίστευαν πως είναι… μάγος!

Το αγόρι, που πήρε το όνομα Ηope, βρέθηκε αποστεωμένο και τρομαγμένο καθώς επί οκτώ μήνες- δηλαδή σχεδόν από τότε που ήταν 1,5 έτους- είχε αφεθεί να ζει με τα αποφάγια που του πετούσαν οι περαστικοί.

Τελικά διασώθηκε όταν τον εντόπισε να περιφέρεται γυμνός στους δρόμους η Anja Ringgren Loven, Δανή που ζει στην Αφρική.

Σοκαρισμένη από την κατάστασή του, του έδωσε φαγητό και νερό. Στη συνέχεια τον τύλιξε με μια κουβέρτα και τον κράτησε στην αγκαλιά της πριν τον μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Η Loven είναι ιδρύτρια του ιδρύματος African Children's Aid Education and Development Foundation, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν τρία χρόνια για να βοηθήσει παιδιά που τους φορούν την ετικέτα του «μάγου» και τα εγκαταλείπουν- ορισμένα χάνουν ακόμα και τη ζωή τους στα χέρια της ίδιας της κοινότητάς τους.

«Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται πως είναι μάγοι και στη συνέχεια βλέπουμε βασανισμούς, νεκρά παιδιά και τρομαγμένα παιδιά», έγραψε στο Facebook όπου ανέβασε φωτογραφίες του μικρού αγοριού ζητώντας δωρεές για να πληρωθούν τα ιατρικά του έξοδα.

Στο νοσοκομείο δόθηκε στο αγόρι φαρμακευτική αγωγή για να αποβάλει τα παράσιτα και γίνονταν καθημερινές μεταγγίσεις αίματος.

«Η κατάστασή του είναι σταθερή, τρώει μόνος του και ο οργανισμός του ανταποκρίνεται στην αγωγή. Σήμερα έχει τη δύναμη να καθίσει και μας χαμογελά. Είναι ένα δυνατό αγοράκι», έγραψε.

Ο Hope παίζει και με τον μικρό γιο της Loven.

«Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω με λέξεις, αυτό είναι που κάνει τη ζωή τόσο όμορφη και πολύτιμη και γι’ αυτό αφήνω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους», συνεχίζει.

Σε διάστημα δύο ημερών συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο δολάρια από δωρητές από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Με όλα αυτά τα λεφτά μπορούμε εκτός από το να εξασφαλίσουμε την καλύτερη φαρμακευτική αγωγή για τον Hope, να χτίσουμε και μια κλινική και να σώσουμε πολλά περισσότερα παιδιά από τα βασανιστήρια που υφίστανται», έγραψε.

Αριδαία: Όλοι μαζί για τα παιδιά

Ο Φ.Ο.Αριδαίας και το Ειδικό Σχολείο Αριδαίας σας προσκαλούν για διασκέδαση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Πάνθεον.

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και κόβουν την Ελλάδα στα δύο

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και μετά τη χθεσινή κίνηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και να αρχίσει ο διάλογος με την κυβέρνηση, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.


Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού με την Πανελλήνια Επιτροπή Αγροτών που εκπροσωπεί περισσότερα από 30 μπλόκα, την ώρα που διάλογο ζητούν 52 ακόμα μπλόκα.

Από την άλλη, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την κίνηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών, τονίζοντας ότι δεν την αναγνωρίζουν και υπογραμίζουν ότι οι ίδιοι είχαν στείλει την προηγούμενη Τρίτη τις δικές τους προτάσεις στην κυβέρνηση και αναμένουν πρόσκληση για διάλογο.

Δυσαρέσκεια προκλήθηκε και στους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, να την εκφράζει λέγοντας - σε συνέντευξή του στο Mega- ότι όσοι πήγαν σε διάλογο με την κυβέρνηση είναι κομματικά υποκινούμενοι.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δηλώνουν αποφασιμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, σημειώνοντας ότι δεν έχουν λάβει ακόμα απαντήσεις στα αιτήματα που κι εκείνοι έχουν θέσει.

Για τις 19:00 σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τη συνέχεια της κινητοποίησής τους.

Η χθεσινή πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών, ήταν η αφορμή για έναν άγριο τσακωμό στον τηλεοπτικό «αέρα» του Mega σήμερα το πρωί, μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών Βαγγέλη Μπούτα και Γιάννη Παναγή.

Κόβουν στα δύο την Ελλάδα οι αγρότες της Φθιώτιδας

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στη Φθιώτιδα και αποφάσισαν να κλείσουν για τουλάχιστον 3 ώρες την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και έχουν προσδιορίσει ότι στις δύο το μεσημέρι θα κλείσουν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός.

Συγκεκριμένα, τα φορτηγά που κατεβαίνουν από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία, θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Παράλληλα, παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

Τα μπλόκα σήμερα

Οι αγρότες της Νίκαιας, θα κλείσουν στις 4 το απόγευμα και για τρεις ώρες, την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ για ένα τρίωρο ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων και έπεται και συνέχεια.

Κλειστό παραμένει το τελωνείο του Προμαχώνα αλλά και τα Τέμπη με τους εκεί αγρότες να περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μαζί του κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Πάντως, διαφωνούν με την προοπτική η συνάντηση να γίνει με εκπροσώπους όλων των μπλόκων καθώς επιθυμούν στη συνάντηση που θα κάνουν οι ίδιοι με τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 33 μπλόκων που έχουν υπογράψει το κοινό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο συνέταξαν τα μπλόκα Τεμπών και Μικροθηβών και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων από την προηγούμενη Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, τα μπλόκα που στήνονται στο επαρχιακό δίκτυο του νομού και αφορούν σε εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης (Γερακάρι, Μελούνα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι), ετοιμάζονται να αυξήσουν σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού ημερησίως ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πίεσης προς την Κυβέρνηση.

Μακεδονία

Τα Μάλγαρα και τα Γιαννιτσά έκλεισαν επ' αόριστον, το μπλόκο της Χαλκηδόνας και σήμερα θα είναι σε ισχύ από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Στο Δερβένι οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο, από τις 11 έως τις 15:00, ενώ από τις 15:00 έως τις 18:00 η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από μια λωρίδα.

Τα Κερδύλια, από τις 12:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το βράδυ θα είναι κλειστά.

Πελοπόννησος

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας, συνεχίζουν τον 12ωρο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο μπλόκο της Κάτω Αχαϊας.


Και σήμερα ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για έλευση των τρακτέρ ξανά στην πόλη της Πάτρας την Πέμπτη το πρωί, χωρίς ακόμα να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.Στην Ηλεία, ανυποχώρητοι είναι οι αγρότες στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με τρίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου. Στη θέση τους παραμένουν τα μπλόκα σε Μαραθιά, Κουρτέσι.

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Αργά χθες, τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Αχαΐα, προκάλεσε τεράστιες ουρές στον Ισθμό και προκειμένου να απόσυμφορηθεί η κατάσταση οι αγρότες άνοιξαν για λίγη ώρα την παλαιά εθνική οδό και στη συνέχεια την έκλεισαν εκ νέου.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ με πρωτοβουλία των αγροτών της Αρκαδίας, τo Συντονιστικό Όργανο στο οποίο συμμετέχουν ο Ιατρικός σύλλογος, ο Οδοντιατρικός σύλλογος, ο Φαρμακευτικός σύλλογος, ο Δικηγορικός σύλλογος, το ΤΕΕ Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο, αποφάσισαν στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, να συμμετάσχουν σε εθελοντική αιμοδοσία, μεθαύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Η αιμοδοσία οργανώνεται με την φροντίδα του συλλόγου «'Αξιον Εστί», για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις και θα διεξαχθεί από κινητή μονάδα του γενικού νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ», στο Πνευματικό Κέντρο του ναού της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη, από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστή επ’ αόριστον παραμένει η Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο Κεφαλοβρύσου.

Επίσης, σήμερα από τις 12.00 έως τις 14.00 οι αγρότες θα κλείσουν τον κόμβο Αγίου Νικολάου.

Για δυο ώρες θα παραμείνει κλειστή και η Εθνική οδός στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.


Ήδη, οι αγρότες της Ρόδου, επέκλεισαν τη ΔΟΥ της πόλης με τρακτέρ και οχήματα, ζητώντας την απόσυρση το ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Από τα ξημερώματα, ομάδα αγροτών του νησιού περικύκλωσε το κτίριο της ΔΟΥ με τρακτερ στο πλαίσιο σχετικών αποφάσεων της επιτροπής αγώνα.


Ενδεχομένως μάλιστα ο αποκλεισμός να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Κρήτη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αποκλείοντας δύο φορές την ημέρα την εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες παραμένουν στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» κλείνοντας, από σήμερα Τρίτη, την εθνική οδό από τις 12 έως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα.

Παράλληλα, συνεχίζουν και σήμερα οι αγρότες τον αποκλεισμό της ΔΟΥ Ηρακλείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, γίνεται προσπάθεια προκειμένου αγρότες του Ηρακλείου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.www.newsbomb.gr

Αποδείξεις: Τριπλασιάζεται το ποσό για την κατοχύρωση του αφορολόγητου

Yποχρεωτική η χρήση πλαστικού χρήματος για τη συγκέντρωση των αποδείξεων - Ποιοι εξαιρούνται


Για την έκπτωση φόρου 2.100, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματός τους από αγορές με κάρτες!Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, αυτό ισχύει για αγορές που θα γίνουν μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης η οποία αναμένεται σύντομα στη Βουλή. Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την στιγμή της ψήφισης της διάταξης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατούν και τις αποδείξεις από αγορές που γίνονται με μετρητά.

Από την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για τη συγκέντρωση αποδείξεων, εξαιρούνται όσα άτομα έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν μετρητά προκειμένου να εξασφαλίσουν σε αποδείξεις το 30% ή και λιγότερο του ετήσιου εισοδήματος (το ποσοστό θα εξαρτηθεί από την τελική απόφαση που θα λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) για να τύχουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που οδηγεί αυτόματα σε αφορολόγητο 9.550 ευρώ.


Το Taxisnet αναμένεται να ανοίξει για τις φορολογικές δηλώσεις την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση (εισοδήματα 2015) δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τον κωδικό 049.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως με την κλίμακα των μισθωτών και όχι ως επαγγελματίες θα φορολογηθούν όσοι είχαν το 2015 περιστασιακά εισοδήματα ως 6.000 ευρώ ή τεκμαρτά ως 9.500 ευρώ. Για αυτούς θα ισχύσει αφορολόγητο 9.545 ευρώ και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Περιστασιακά εισοδήματα θεωρούνται ότι έχουν φοιτητές, άνεργοι και όσοι μέσα στο 2015 είχαν μοναδικό εισόδημα από ενοίκια ή ελάχιστους τόκους καταθέσεων και φορολογούνται επί του τεκμαρτού εισοδήματος.
 
 
newsbomb.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *