Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Eπιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων Ξιφιανής - Είναι έγκλημα η φόλα στα ζώα. Επιτέλους, κάντε κάτι


Εμείς οι κάτοικοι της Ξιφιανής είμαστε αναστατωμένοι και εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, καθώς τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός σχεδίου μαζικής εξόντωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην Ξιφιανή.
Οι αδίστακτοι δράστες έχουν τοποθετήσει δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) σε διάφορα σημεία του χωριού και κυρίως στο χώρο γύρω από την κοινότητα. Μέχρι σήμερα έχουν βρει φρικτό και επώδυνο θάνατο τέσσερα σκυλιά, εκ των οποίων τα δύο είναι δεσποζόμενα. Παράλληλα, άγνωστη παραμένει η τύχη και άλλων πέντε αδέσποτων σκυλιών, τα οποία ζούσαν στο χωριό και έχουν εξαφανιστεί «περιέργως» τις τελευταίες ημέρες. Οι αδίστακτοι δράστες έφτασαν στο σημείο να σπείρουν φόλα ακόμη και μέσα σε ιδιοκτησία και το σκυλί να σωθεί την τελευταία στιγμή από τον ιδιοκτήτη του.
Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως και τα δεσποζόμενα, προστατεύονται από το Ν. 4093/2012. Σύμφωνα με τις διατάξεις του οι δράστες κακοποίησης (δηλητηρίασης κ.λ.π.) τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και  χρηματικό πρόστιμο έως 15.000 ευρώ.
Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν τους υπευθύνους και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά.
Καλούμε τους συγχωριανούς μας να προσέχουν τα παιδιά τους και τα ζώα τους και να καταγγείλουν κάθε ύποπτη κίνηση σχετικά το αποτρόπαιο έγκλημα στην Αστυνομία και στο Δήμο.
Οι φόλες σκοτώνουν τα ζώα, την ηθική μας και τον πολιτισμό μας. Δίπλα στις φόλες παίζουν τα παιδιά μας.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ. ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Οι διαμαρτυρόμενοι
Παρθένα Μάστορα
Τάκης Χατζόπουλος
Ελπίδα Χρυσίδου
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Δούμος
Δέσποινα Παραστατίδου
Θεοφανία Ελευθεριάδου
Δημήτριος Σαμαράς
Ελένη Γιαλαμουίδου
Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Ειρήνη Δούμου
Μήνου Μιχαήλ
Πετράκης Ευθύμιος
Γρηγόριος Νικολαίδης
Γεώργιος Σαμαράς
Φανιάδης Γεώργιος
Αθανάσιος Σαμαράς
Δημήτριος Τότσας
Εύδοξος Λόγγρος
Κική Ελευθεριάδου
Χρυσάνθη Χατζοπούλου
Μαρία Παπασάββα
Ελένη Διονυσιάδου
Κιρπατσάς Κωνσταντίνος
Στεφανία Χατζοπούλου
Γάζη Αθανασιάδου Ξανθή

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ - Εκλεχτηκε ο κ Σ. Αντωνίου

Η νέα «ηγεσία» της ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη της συνεδρίαση

ΣΗΜΕΡΑ ΈΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΠΡΏΤΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΌ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΎΝ ΚΑΙ ΤΑ ΆΛΛΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ.

Το νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ λοιπόν είναι το εξής:

Παναγιώτης Δημητρίου (πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνων/51 ψήφοι)

Αστέριος Αντωνίου (πρόεδρος ΕΠΣ Πέλλας / 50 ψήφοι)

Κωνσταντίνος Βρακάς (πρόεδρος ΕΠΣ Ηπείρου / 50 ψήφοι)

Δημοσθένης Κουπτσίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Γρεβενών / 50 ψήφοι)

Νικόλαος Βακάλης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάμου / 49 ψήφοι)

Παναγιώτης Διακοφώτης (πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου / 48 ψήφοι)

Περικλής Λασκαράκης (πρόεδρος ΕΠΣ Θεσσαλίας / 48 ψήφοι)

Παναγιώτης Παπαχρήστος (πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας / 48 ψήφοι)

Σταύρος Ψαρόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Λέσβου / 48 ψήφοι)

Γιώργος Χατζησαρόγλου (πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας / 48 ψήφοι)

Λεωνίδας Θωμαΐδης (προερχόμενος από ΕΠΣ Αθηνών / 47 ψήφοι)


«Ο Ευάγγελος Γραμμένος είναι από σήμερα, Παρασκευή 18/8/2017, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αποφάσισε η ευρεία πλειοψηφία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της ΕΠΟ».


«Ο κ. Γραμμένος εξελέγη στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου λαμβάνοντας 48 ψήφους επί συνόλου 71 ψήφων, κατά τη διαδικασία που έλαβε χώρα στην έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Μπιόρν Βασάλο, Νόνταρ Αλκαχάτζε, της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλου. Ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Καλατζής έλαβε 21 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ομοσμπονδίας. matiespellas.gr

Αφιέρωμα: Λαϊκό θέατρο σκιών, ανατολίτικης προέλευσης, ο Καραγκιόζης

Λαϊκό θέατρο σκιών, ανατολίτικης προέλευσης, που πήρε το όνομά του από τον πρωταγωνιστή του, τον Καραγκιόζη, ένα πανέξυπνο τύπο, μόνιμα φτωχό και σαρκαστή των πάντων.

Σηφάκης: Να είναι σαφές το πόρισμα της επιτροπής και όσον αφορά τις αιτίες αλλά και τις αποζημιώσεις και τις ποικιλίες που αφορούν οι ζημιές

Ο Γιάννης Σηφάκης προτρέπει την επιστημονική επιτροπή για τις ζημιές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Ιουλίου σε ώριμες ποικιλίες ροδακίνων να εκδώσει πόρισμα σαφές όχι μόνο όσον αφορά τις αιτίες των ζημιών (αναμένεται να γίνει δεκτό ότι η ζημιά προέρχεται από τις βροχοπτώσεις) αλλά και αν είναι ζημιές που πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και ποιες ακριβώς ποικιλίες αφορούν καθώς και τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα.

Ο λόγος είναι να αποτραπεί η πιθανότητα να δημιουργηθούν ασάφειες, αμφισημίες και καθυστερήσεις μετά την έκδοση του πορίσματος.

Πέραν της επιστημονικής του αρτιότητας ( που θεωρείται δεδομένη με βάση την σύνθεση της επιτροπής) να είναι καθαρό και κατανοητό από τον οποιονδήποτε τι θα συμβεί όσον αφορά τις αποζημιώσεις.

Το πόρισμα αναμένεται άμεσα μετά την τελευταία – εκτός απροόπτου- συνεδρίαση της 9μελούς επιτροπής που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Τάραξε τον… καταρράκτη με Σκαθαρούδη ο Εδεσσαϊκός!

Μεταγραφάρα από το… πάνω ράφι για τον Εδεσσαϊκό, τινάζοντας τη μπάνκα με τον Γιώργο Σκαθαρούδη .

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017: Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2017, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Η συγνώμη του Νόση στη Νίκη Αξού

Μετα απο την συγχυση που δημιουργηθηκε οσον αναφορα την μεταγραφη του εμπειρου μεσοεπιθετικου Γιωργου Νοση μετα την λυση της συνεργασιας του με τον Αετο Σκυδρας, ο παικτης θελησε να ζητησει μια ταπεινη συγνωμη απο την ιστορικη ομαδα της Νικης Αξου. 

Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη

Νεκρή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη βρέθηκε η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη. Ο θάνατός της προήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, από ανακοπή καρδιάς. Από τα καλλιστεία και την αλλαγή του ονόματος, στην εκτόξευση της καριέρας της στον κινηματογράφο και τη στροφή στο θέατρο

Σκοπιανά τραγούδια μίσους κατά της Ελλάδας σε πανηγύρια στην Πέλλα

Πολιτιστικοί Σύλλογοι και μουσικά συγκροτήματα προωθούν τραγούδια αλυτρωτικά, τραγούδια κομιτατζήδικα, με το πρόσχημα «ελάτε να τραγουδήσουμε» στη «γλώσσα μας».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *