Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Εμβόλια δεν κάνουν μόνο τα παιδιά - Εκστρατεία ενημέρωσης για εμβολιασμό στους ενήλικες

Ο εμβολιασμός δεν σταματά στην παιδική ηλικία, αλλά υπάρχουν εμβόλια και για τους ενήλικες που συστήνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Σηφάκης: «Χρυσαυγίτικες προκλήσεις στην παρέλαση της Αριδαίας»

"Ο δημοκρατικός λαός της Αλμωπίας δεν θα ανεχθεί για πολύ ακόμα τους φασίστες να αλωνίζουν στις παρελάσεις με την ανοχή και την υποβοήθηση της Δημοτικής Αρχής"

Αφιέρωμα: Κώστας Καρυωτάκης

Ποιητής και πεζογράφος, ίσως η σημαντικότερη λογοτεχνική φωνή, που ανέδειξε η γενιά του '20 και από τους πρώτους, που εισήγαγαν στοιχεία του μοντερνισμού στην ελληνική ποίηση. 

Τι λένε τα κορίτσια που παρέλασαν α λα Monty Python στη Ν. Φιλαδέλφεια

Οι νεαρές που με τον τρόπο που έκαναν... παρέλαση ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων δίνουν τις δικές τους απαντήσεις

Η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων στο πλευρό των ηρωικών πυροσβεστών

Η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων συνδράμοντας με τον τρόπο της τους 100 περίπου ηρωικούς πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν για τρίτη ημέρα στα βουνά του χωριού που καίγονται, οργάνωσε αποστολή και με αγροτικό όχημα προσέγγισε το υποτυπώδες κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στα 1100 περίπου μέτρα υψόμετρο, όπου και παρέδωσε νερά, χυμούς, καφέδες, κρουασάν, ντεπόν, κράκερς και ξηρά τροφή. 

"Ακατάλληλο το στρατόπεδο της Σκύδρας για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών!"

Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, ο Γιώργος Καρασμάνης, μετά την πληροφορία ότι η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να εγκαταστήσει αριθμό προσφύγων - μεταναστών στο Στρατόπεδο της Σκύδρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συναντήσεις με τους Υπουργούς που είναι αρμόδιοι γι΄ αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑρχιΜαγείρων με θέμα "Πώς λειτουργούν τα Υγιεινά Τρόφιμα στη ζωή μας"

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων (20th October) το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με τον εκπαιδευτή του Chef κ.Λαζαρίδη Ευστάθιο εκπροσώπησε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Let’s do it Greece - Ο γύρος της Ελλάδας για το περιβάλλον ξεκινάει!

Σε μια εποχή που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και το περιβάλλον μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, η νέα γενιά είναι εδώ για να δράσει αποφασιστικά.

Το «μανιφέστο» των 10 κοριτσιών της παρέλασης


Το σκεπτικό της καλλιτεχνικής «επέμβασης» που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας εκθέτουν τα 10 κορίτσια που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη δράση. Σε κείμενό τους που απέστειλαν στην «Εφ.Συν.» τονίζουν μεταξύ άλλων: «Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ισως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

Οι ίδιες εξηγούν τους λόγους που επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για την υλοποίηση της ιδέας τους και απαντούν στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή τους τονίζοντας πως «Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων».

Αναλυτικά το κείμενο των 10 κοριτσιών:

Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.

Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι' αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.

10 "στρατιωτάκια" της υπο-κριτικής τέχνης

Δελτίο Τύπου για το σιδηροδρομικό δίκτυο Ν. Πέλλας

Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΕΛΛΑΣ ΜΕΣΩ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ

Παράταση για τις δηλώσεις αυθαιρέτων με τον Ν4495/17 και την ανάρτηση των δικαιολογητικών του Ν4178/13


Παράταση των προθεσμιών που λήγουν για την υποβολή δηλώσεων του νόμου 4495/17 και για την ανάρτηση δικαιολογητικών στο ηλεκτρονικό σύστημα των δηλώσεων του νόμου 4178/13 ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό το μεσημέρι της Τρίτης 29 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η παράταση για τις δηλώσεις αυθαιρέτων θα γίνει ώστε να μην υπάρξει κενό, για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού νόμου, καθώς θα συνδυαστεί με την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων, η οποία είναι ήδη θεσμοθετημένη και θα τεθεί σε λειτουργία από τα μέσα του 2020 είπε ο υπουργός ΠΕΝ. Ο κ Χατζηδάκης δεν προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο της διάρκειας της παράτασης. Αφέθηκε να εννοηθεί, βάσει και της εξαγγελίας για παράταση έως την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, ότι αυτή θα είναι τουλάχιστον 6μηνη, όπως έχει ζητήσει και το ΤΕΕ.

Παράλληλα ο ΥΠΕΝ αναφερόμενος σε μικρές πολεοδομικές παραβάσεις ανακοίνωσε ότι η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων θα μείνει ανοιχτή με κατεύθυνση την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ναι μεν οι ιδιοκτήτες θα μπορούν αν εντάσσονται στις διαδικασίες τακτοποιήσεις όποτε θέλουν αλλά τους καλούμε να το κάνουν εγκαίρως , διότι όσο πιο αργά θα γίνεται η τακτοποίηση του αυθαιρέτου ενδεχομένως να προκύπτουν επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες» . Επίσης ο υπουργός υπογράμμισε ότι «κόκκινη γραμμή» για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων παραμένει το 2011.

Για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου επιπροσθέτως είπε ότι θα ενεργοποιηθεί σε συνεργασία τόσο με τους μηχανικούς και το ΤΕΕ, όσο και με τους εκπροσώπους των της ΠΟΜΙΔΑ με στόχο να μην υπάρχουν οικονομικές επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες. Για το σκοπό αυτό θα γίνουν συναντήσεις του ΥΠΕΝ με ΤΕΕ και ΠΟΜΙΔΑ σε αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής φόρμουλας για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων


Πηγή: Michanikos.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *