Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

159.943 € για ασφαλτοστρώσεις σε Αριδαία, Άλωρο, Γαρέφι, Πιπεριά, Δωροθέα, Προμάχους, Όρμα και Αρχάγγελο

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ 23-11-2018 ΤΟ ΕΡΓΟ "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ" ΔΑΠΑΝΗΣ 159.943,40 €

Εμμονή με το δέρμα - Πώς η φαινομενικά αθώα συνήθεια, εξελίσσεται σε διαταραχή

Μια καταναγκαστική συμπεριφορά, όπως είναι το δάγκωμα των χειλιών, είναι πολύ δύσκολο να περάσει απαρατήρητη.

Το επιβλητικό φαράγγι του νομού Πέλλας

Το επιβλητικό φαράγγι του νομού Πέλλας τα απομεινάρια ενός παλιού χωριού και φρουρίου

«Κόφτης» στα επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων - Χάνουν ως και 150 ευρώ τον μήνα

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι που λαμβάνουν τα επιδόματα από τα Βαρέα Ανθυγιεινά έρχονται αντιμέτωποι με περικοπές στο ποσό του επιδόματος ή μπορεί ακόμη και να βγουν από το καθεστώς με τις αλλαγές που θα έρθουν και να έχουν έτσι απώλεια στο μηνιαίο εισόδημά τους από 35 ως και 150 ευρώ τον μήνα

Ευρωπαϊκό βραβείο στον Περιφερειακό Σύνδεσμο ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας για τη συμβολή του στην προστασία Περιβάλλοντος

Για δεύτερη φορά "Ευρωπαϊκό βραβείο στον Περιφερειακό Σύνδεσμο ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας για τη συμβολή του στην προστασία Περιβάλλοντος"

Αφιέρωμα: Η ιστορία της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη Τορίνο. Είναι η δημοφιλέστερη και η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ιταλία, με 62 εγχώριους και διεθνείς τίτλους στο ενεργητικό της.

1η Νοεμβρίου Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων

Το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων και ανθρωπίνου σώματος είναι ανθρώπινο και κατεξοχήν κοινωνικό. Είναι πρόβλημα που αναδεικνύει μία τραγική πραγματικότητα, την αντίληψη που έχουμε για το συνάνθρωπό μας καθώς επίσης και το επίπεδο της κοινωνικής συνοχής. Το πρόβλημα στην ουσία του είναι, δυστυχώς, προς μεγάλη απογοήτευση όλων μας, αποτέλεσμα αδιαφορίας για το συνάνθρωπο και ακατανόητων, για την εποχή μας, προκαταλήψεων. Η κοινή λογική μας οδηγεί με έναν απλό τρόπο σε μια παραδοχή: όταν η αγάπη περισσεύει στις καρδιές μας, μπορούμε να δωρίσουμε ζωή και μετά το θάνατό μας! Όταν δεν χρειαζόμαστε τα όργανά μας μετά τον θάνατο, μπορούμε να τα δωρίσουμε στους συνανθρώπους μας και να δώσουμε βοήθεια με αυτόν τον τρόπο σε όσους έχουν ανάγκη να λυτρωθούν από τα μαρτύρια που επιφέρει η ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.

Δυστυχώς η χώρα μας και σ’ αυτό το θέμα κατέχει ένα αρνητικό ρεκόρ. Μία από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη στους δωρητές οργάνων που ανέρχονται μόλις στους 3 ανά εκατομμύριο πληθυσμού όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι περίπου 20, στην Πορτογαλία 33 και στην Κροατία 38!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 υπήρξαν μόνο 35 δότες και πραγματοποιήθηκαν μόνο 54 μεταμοσχεύσεις κι αυτές από συγγενή δότη! Το αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι οι υποψήφιοι λήπτες απογοητευμένοι από την ανυπαρξία του συστήματος να μην μπαίνουν καν στην διαδικασία να εγγραφούν στην λίστα αναμονής, ή να εγγράφονται σε λίστες χωρών της Ε.Ε.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν η Ισπανία, Η Πορτογαλία, η Κροατία και η Σλοβενία που έχουν λύσει το πρόβλημα των μεταμοσχεύσεων! Σε συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών με τον υπουργό υγείας ζήτησε να υιοθετηθεί το ισπανικό πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων ώστε να πάψει να υπάρχει η ατελείωτη και μακροχρόνια αναμονή του λήπτη που μπορεί να φτάσει στις μέρες μας μέχρι και τα είκοσι χρόνια!

Σίγουρα θετική εξέλιξη παρουσιάζει το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας εξέδωσε την κάρτα δότη και περιμένουμε να προχωρήσει το Εθνικό σχέδιο μεταμοσχεύσεων!

Κάθε ενήλικας Έλληνας πολίτης δύναται να εκφράσει την βούλησή του για τη δωρεά ενός ή και περισσότερων οργάνων μετά το θάνατό του συμπληρώνοντας εδώ την «ΔΗΛΩΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ» , με την οποία εγγράφεται στο «ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΩΡΗΤΩΝ» που είναι ένα και ενιαίο και τηρείται στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ.

Η αφαίρεση οργάνων και ιστών του δότη γίνεται μόνο με την προϋπόθεση διάγνωσης εγκεφαλικού θανάτου και χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του.

Κάθε ενήλικας πολίτης δύναται να εκφράσει την άρνησή του στην δωρεά οργάνων και ιστών συμπληρώνοντας την «ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ» .και εγγράφεται στο «ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΝΗΤΩΝ» το οποίο τηρείται κι αυτό στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ.

Σε περίπτωση που ενήλικος πολίτης επέλθει σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου και διαπιστωθεί από τον ΕΟΜ ότι δεν είναι ενταγμένος είτε στο «ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΩΡΗΤΩΝ» είτε στο «ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΝΗΤΩΝ» η απόφαση για την αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων και ιστών προς μεταμόσχευση, πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στον ΕΟΜ σε έντυπη μορφή με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής ή σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΜ και χρήσης των κωδικών του TAXISNET (όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης) για την ταυτοποίηση των στοιχείων του πολίτη. Με την εγγραφή εκδίδεται από τον ΕΟΜ η «ΚΑΡΤΑ ΔΟΤΗ» την οποία παραλαμβάνει ο πολίτης είτε ταχυδρομικώς με συστημένη αποστολή είτε αυτοπροσώπως από την έδρα του ΕΟΜ.

Ποιο το όφελος για την οικογένεια αλλά και για τον ίδιο το δωρητή;

Η μετά θάνατον δωρεά οργάνων είναι μία πράξη αμιγώς ανθρωπιστική χωρίς κανένα υλικό όφελος! Το όφελος για την οικογένεια του δωρητή είναι αποκλειστικά ηθικό και στηρίζεται στην αίσθηση, ότι ο αγαπημένος τους συγγενής, προσέφερε μετά το θάνατό του ζωή και ελπίδα σε άλλους συνανθρώπους μας κάτι το οποίο αποδέχεται η θρησκεία μας και η Χριστιανική διδασκαλία και θεωρεί το θεσμό αυτό κορυφαία εκδήλωση αγάπης προς τους συνανθρώπους μας γι αυτό και τον ευλογεί!

Συζητήστε λοιπόν με τους δικούς σας για τη δωρεά οργάνων και αποφασίστε να δώσετε μετά το θάνατό σας πνοή και ελπίδα σε ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους.

Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει άμεσα!!!

Εκ του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου νεφροπαθών ν.Πέλλας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΗΣΙΑΝΤΣΗ ΕΛΕΝΗ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Κάντε από σήμερα νέες αιτήσεις - Όλες οι αλλαγές

Αναλυτικά οι αλλαγές που θα ισχύσουν στις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από την 1η Νοεμβρίου 2018, είναι οι εξής:

3η Διεθνική Συνάντηση Μάθησης, Διδασκαλίας, Κατάρτισης, Επιμόρφωσης στην Αριδαία

Στην Αριδαία από 04 έως 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η 3η Διεθνική Συνάντηση Μάθησης, Διδασκαλίας, Κατάρτισης, Επιμόρφωσης (Learning/Teaching/Training Meeting) των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS KA2+ 2017-2019 με τίτλο: “Οι Σημερινοί Έφηβοι, Αυριανοί Ενήλικες” (Today's Τeenagers Τomorrow's Αdults) και κωδικό: 2017-1-TR01-KA219-046277. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας Νίκανδρος Παπαϊωάννου και αντιπροσωπείες από Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία.


Κατά τη διάρκεια της Διεθνικής Συνάντησης θα παρουσιαστούν οι εργασίες κάθε αντιπροσωπείας, θα γίνει ανατροφοδότηση της πορείας του προγράμματος και σχεδιασμός της διάχυσης και των επόμενων δράσεων. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ως κεντρικό άξονα έχει την επιχειρηματικότητα, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν επιχειρήσεις και αξιοθέατα της περιοχής.
Ο Διευθυντής


Αστρανίδης Γεώργιος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Αυστηρό μήνυμα του αρχηγού ΓΕΑ στην Άγκυρα: Πετάμε, μαχόμαστε, νικάμε

Μήνυμα προς την Τουρκία, για τις συνεχείς παραβιάσεις, έστειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Χρήστος Χριστοδούλου - «Αν χρειαστεί θα αποδεσμευτούν οι κανόνες εμπλοκής», λέει ο Αρχηγός ΓΕΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *