Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

IALMOPIA LIVE: Άρης Λουτρακίου - Αλμωπός 0-4. Δείτε τα γκολ του αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ]

IALMOPIA LIVE: Άρης Λουτρακίου - Αλμωπός 0-4. Δείτε τα γκολ του αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Αχ, αυτοί οι ερωτέχνες!

Είναι κάποιες φορές που η ευαισθησία και η ανθρωπιά κάποιων ανθρώπων μας εκπλήσει ευχάριστα...
Είναι κάποιες φορές που η μεγαλοψυχία τους μας ξεπερνά...
Είναι κάποιες φορές που το ευχαριστώ φαντάζει ¨λίγο¨ απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές...
Για άλλη μια φορά, οι ερωτέχνες, αληθινοί καλλιτέχνες, μας έκαναν να υποκληθούμε στις δεξιότητές τους, το ταλέντο τους και τη σεμνότητά τους.
Η θεατρική ομάδα της Αριδαίας με πολύ μεράκι και αγάπη, μετέτρεψε αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε έργα τέχνης προς όφελος του Ειδικού Σχολείου Αριδαίας και της Ηλιαχτίδας. Τα έργα αυτά θα διατεθούν στον προαύλιο χώρο του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου κατά την διάρκεια των παραστάσεων που θα ξεκινήσουν στις 25 Μαρτίου.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!!!!


Νέα θεατρική παράσταση από τους Ερωτέχνες Αλμωπίας!


Υπάρχει η διαφθορά, υπάρχει η κατάχρηση, υπάρχει η εκμετάλλευση, η παραπληροφόρηση, η υπεροψία, η αδικία, η ασυδοσία.....υπάρχει η πολιτική, υπάρχουν οι πολιτικοί, τα λαμόγια, οι πρωτοκλασάτοι, οι αυλικοί, οι τίτλοι.....
Υπάρχουν οι άνθρωποι ενός κατώτερου θεού! 

Υπάρχει όμως και "ΦΙΛΟΤΙΜΟ" !

Γιάννης Σηφάκης: "Επελέγη τελικά ο χώρος για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Γιαννιτσά"

Κρίθηκε καταλληλότερη η πρώτη από τις προτάσεις που κατέθεσε ο Γιάννης Σηφάκης

Δήμος Αλμωπίας: Επίσκεψη στην Πιπεριά

Επίσκεψη στην Πιπεριά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Γιάννης Μπαρμπαγιάννης.

Ο Δήμαρχος ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική να επισκέπτεται συνεχώς τα χωριά του Δήμου μας, βρέθηκε στην Πιπεριά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κόσμο και να δει επί τόπου με τον Πρόεδρο τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το χωριό, το οποίο έχει φυσική ομορφιά και αποτελεί πέρασμα για τα Λουτρά.

Αρχικά, διαπίστωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κοίτες των χειμάρρων μετά τον καθαρισμό που έγινε πρόσφατα και την κατασκευή του αγωγού όμβριων υδάτων που είχε καταστραφεί από πρόσφατες πλημμύρες σε κεντρικό σημείο του χωριού.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον δρόμο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορά στην αγροτική οδοποιία, που θα συνδέσει την Πιπεριά με την Αριδαία, εξυπηρετώντας μια μεγάλη αγροτική περιοχή.

Επιπλέον, βρέθηκε στο κοινοτικό κατάστημα όπου διαπιστώθηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο. Εκεί υπάρχουν διάφοροι χώροι οι οποίοι όμως είναι σε κακή κατάσταση και συζητήθηκε το ενδεχόμενο αξιοποίησής τους και εκμετάλλευσής τους ευρύτερα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του μετέφερε ένα αίτημα των κατοίκων του χωριού. Συγκεκριμένα, του ζήτησε να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα η ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει την Πιπεριά με το Μικροχώρι, το οποίο εν συνεχεία επισκέφθηκε ο Δήμαρχος. Ένα μικρό χωριό με λίγους κατοίκους, που αξίζουν όμως της προσοχής από την πολιτεία.

Τέλος, ενημερώθηκε από τους αγρότες για την καλλιέργεια σπαραγγιού και άκουσε τους προβληματισμούς τους. Πρόκειται για  μια καλλιέργεια ουσιαστικά αναπτυσσόμενη στην περιοχή.

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας στην Ελλάδα

Οι ξέφρενοι εορτασμοί και το τέλος του ΤριωδίουΟι ξέφρενοι εορτασμοί του Τριωδίου ολοκληρώνονται την Καθαρή Δευτέρα. Μια ιδιαίτερη μέρα για τη χώρα μας, καθώς συμβολίζει την πνευματική και σωματική «κάθαρση» πριν από την κατάνυξη της Μεγάλης Σαρακοστής.

Τελευταία ευκαιρία λοιπόν για γιορτή, και η εξοχή έχει την τιμητική της! Ζωντανή παραδοσιακή μουσική στη διαπασών, τραγούδι και χορός, σαρακοστιανά εδέσματα σε αφθονία και ο ουρανός γεμίζει χρώματα από το φαντασμαγορικό έθιμο του πετάγματος των χαρταετών που με τις τρελές τους πτήσεις καλοσωρίζουν την άνοιξη χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαράς σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Όλη η Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη, υποδέχεται τη Σαρακοστή με τα δικά της ξεχωριστά έθιμα. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Το έθιμο του Αγά, με ρίζες στην Τουρκοκρατία, αναβιώνει στα Μεστά και στους Ολύμπους της Χίου. Ο Αγάς, αυστηρός δικαστής, δικάζει και καταδικάζει με χιούμορ και πειράγματα τους θεατές του εθίμου.

Στον Πόρο συναντάμε το ξάρτυσμα, το καθάρισμα δηλαδή των μαγειρικών σκευών από τα λίπη και τα υπολείμματα από το φαγοπότι της αποκριάς.

Στην Αλεξανδρούπολη, ένας κάτοικος μεταμφιέζεται σε Μπέη και περιδιαβαίνει την πόλη μοιράζοντας ευχές για το καλό.

Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας αναβιώνει ο παραδοσιακός χορός των Παπάδων. Το χορό σέρνουν πρώτοι οι παπάδες και ακολουθούν οι γέροντες του χωριού.

Στο Λαϊκό Δικαστήριο Ανήθικων Πράξεων στην Κάρπαθο ανταλλάσσονται απρεπείς χειρονομίες μεταξύ των θεατών, και γι’ αυτό οδηγούνται στο «δικαστήριο» από τους Τζαφιέδες (χωροφύλακες), προς απονομή δικαιοσύνης από τους σεβάσμιους του νησιού.

Το έθιμο του αλευρομουτζουρώματος συναντάμε στο Γαλαξίδι, με τους καρναβαλιστές να χορεύουν κυκλωτούς χορούς αλευρωμένοι και μουτζουρωμένοι!

Σε όλη σχεδόν την Ελλάδα - και σε διάφορες παραλλαγές - το χορευτικό δρώμενο, το λεγόμενο Γαϊτανάκι, έθιμο που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους.

Του Κουτρούλη ο Γάμος στη Μεθώνη - η αναβίωση ενός πραγματικού γάμου που άφησε εποχή κατά τον 14ο αιώνα - συντελείται κάθε Καθαροδευτέρα με έντονη σατυρική διάθεση και πειράγματα για τη νύφη.

Η αναβίωση ενός αγροτικού καρναβαλιού στη Νέδουσα στη νότια Πελοπόννησο, όπου οι επισκέπτες συμμετέχουν ενεργά σε ένα αρχαίο τελετουργικό για ευημερία και γονιμότητα.

Το έθιμο του Αχυρένιου Γληγοράκη στη Βόνιτσα, όπου ένας αχυρένιος ψαράς δεμένος σε γάιδαρο γυρνάει σε όλο το χωριό για να καταλήξει σε μια φλεγόμενη βάρκα ανοιχτά της θάλασσας.

Ο βλάχικος γάμος της Θήβας, πανάρχαιο έθιμο που πραγματοποιείται παραδοσιακά με το ξύρισμα του γαμπρού και το στόλισμα της νύφης, η οποία στη πραγματικότητα είναι άνδρας.

Το έθιμο των Μουτζούριδων στον Πολύσιτο της Βιστωνίδας, όπου δύο μεταμφιεσμένοι μουτζουρώνουν τους επισκέπτες με καπνιά από το καζάνι όπου έβραζε την προηγούμενη μέρα η φασολάδα από τις γυναίκες του χωριού.

Και κάπου εδώ, τα πειράγματα, η σατυρική διάθεση, οι γλεντοκόπες μέρες τελειώνουν και σηματοδοτείται η έναρξη της νηστείας που θα μας οδηγήσει στο πνευματικό ταξίδι της Μεγάλης Σαρακοστής.

Μακελειό στην Άγκυρα με 37 νεκρούς από ισχυρή έκρηξη σε πάρκο [ΒΙΝΤΕΟ]

Παγιδευμένο όχημα με εκρηκτικά σκόρπισε το θάνατο στην «καρδιά» της τουρκικής πρωτεύουσας - Τουρκικό «μαύρο» σε Facebook και Twitter μετά τη φονική επίθεση - Οι ΗΠΑ... γνώριζαν! - Νέο βίντεο


Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 125 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο το απόγευμα της Κυριακής (13/03/2016) στο κέντρο της Άγκυρας, σχεδόν έναν μήνα μετά την προηγούμενη επίθεση αυτοκτονίας κατά στρατιωτικού λεωφορείου στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, με 29 νεκρούς.Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο αυξάνοντας σε 37 τον απολογισμό των θυμάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα (14/03/2016) ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

«Χάσαμε τρεις πολίτες μας στο νοσοκομείο. Μέχρι τώρα 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται ο δράστης της επίθεσης.Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι 71 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο και μεταξύ αυτών 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Η έκρηξη προκλήθηκε από όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι», ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας.

Η πλατεία του Κιζιλάι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και από εκεί περνούν πολλές γραμμές λεωφορείων, ενώ υπάρχει και σταθμός του Μετρό. Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Δείτε βιντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε χωρίς να κατονομασθεί αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από την Τουρκία μέσω twitter


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk, ενδεικτικό για τη σφοδρότητα της έκρηξης είναι το γεγονός ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ οι υπόλοιποι υπέκυψαν κατά τη μεταφορά τους ή στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε δέκα νοσοκομεία της Άγκυρας και πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.Η τουρκική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης.
Απαγόρευση πρόσβασης σε Facebook και Twitter

Δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV. Πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν πέρυσι την πρόσβαση στο twitter έπειτα από την ανάρτηση φωτογραφιών τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος εκρατείτο υπό την απειλή όπλου από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης.

Οι ΗΠΑ… γνώριζαν

Την Παρασκευή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα απηύθυνε μήνυμα προς τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» στην Άγκυρα με στόχο «κτήρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτήρια» στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου και κοντά στον τόπο της χθεσινής επίθεσης.

Ερντογάν: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», πρόσθεσε.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε «προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Άγκυρας προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων».

«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για την επίθεση. Συλλυπητήρια απηύθυνε επίσης και στον πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού για τη σημερινή επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ.

«Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν. Η απάντηση και η καταδίκη της διεθνούς κοινότητας θα είναι αυστηρές, ομόφωνες και αποφασιστικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ματέο Ρέντσι.

Καταδικάζει την επίθεση το ελληνικό ΥΠΕΞ

Αποτροπιασμό εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


www.newsbomb.gr

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Αποτελέσματα και αναβολή των αγώνων της Κυριακής

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Αποτελέσματα και αναβολή των αγώνων της Κυριακής

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *