Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Έκδοση βιβλιαρίων πρόνοιας από το Δήμο Αλμωπίας

Από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Αλμωπίας σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη ΚΥΑ 25132/4/4/2016 η διαδικασία έκδοσης απόφασης για την διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο σύστημα Δημόσιας Υγείας έχει ξεκινήσει.

Οι ανασφάλιστοι των οποίων έχουν λήξει τα βιβλιάρια τους μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο μας.

Απαραίτητα δικαιολογητικα:

- Tαυτότητα
- Εκκαθαριστικο
- ΑΜΚΑ
- Αίτηση
- Αποδεικτικό Δεη ή Οτε σε περίπτωση φιλοξενίας και του αιτούντος και αυτού που τον φιλοξενεί

Για οποιαδήποτε πληροφορία
Υπεύθυνη: κ. Χατζηαβραμίδου Ευδοκία
Τηλ: 2384350221

Ανακοίνωσε Τσεγάνη ο Εδεσσαϊκός

Ο Εδεσσαικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεταγραφή του Γιώργου Τσεγάνη.

Ενημερωτικό σημείωμα του Ανέστη Αναστασιάδη - Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας

Μετά τα θαλασσινά μπάνια του λαού που έλεγε και ο αήμνιστος Ανδρέας έρχονται και τα ιαματικά μπάνιο του Λαού. Με την προϋπόθεση…να μπορείς να τα πληρώσεις, αφού πλέον το λουτρικό επίδομα δεν είναι παρά 150 ευρώ, και αυτό για να κάνεις 15 λούσεις, και εάν, εάν πάντα καταφέρεις να πείσεις τον γιατρό να σου το εξασφαλίσει. 

Στην χώρα μας λειτουργούν συνολικά 82 λουτροπόλεις, και δεν είναι μυστικό ότι οι επισκέψεις του διαστήματος μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, είναι αυτές που καλύπτουν ή τουλάχιστον καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τόσο τα έξοδα λειτουργίας των λουτροπόλεων, όσο και το κόστος ζωής πολλών επαγγελματιών συναφών επαγγελμάτων γύρω από τον ιαματικό τουρισμό. Για πολλά χρόνια, ο ιαματικός τουρισμός - άρα και η επιβίωση των ελληνικών λουτροπόλεων, είχε συνδεθεί με το λουτρικό επίδομα. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ξεχάσουν οι συμπολίτες μας για αρκετό καιρό - έχει σχεδόν καταργηθεί, και όπου συνεχίζει να υφίσταται - μέσω κάποιων κοινωνικών προγραμμάτων - δε χρησιμοπιείται. Αυτό έχει μειώσει δραματικά την επισκεψιμότητα των λουτροπόλεων, δρώντας αρνητικά στην επιβίωση τους. Είναι ίσως πολιτισμικό μας χαρακτηριστικό .. να περιμένουμε το τζάμπα, σε αντιδιαστολή με την Ευρώπη, όπου ο Ιαματικός τουρισμός είναι υποστηριζόμενος από το σύνολο του πληθυσμού, από τις πολύ νεαρές μέχρι τις μεγάλες ηλικίες. Το αποτέλεσμα είναι οι ευρωπαϊκές ιαματικές δομές να εξελίσονται συνέχεια, άρα και να τραβάνε ακόμα περισσότερο κόσμο - σε αντίθεση οι δικές μας να καταρρέουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις), λόγω μειωμένων εσόδων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από θεραπευτικής πλευράς, τα ελληνικά Ιαματικά νερά, είναι αξεπέραστα σε διεθνές επίπεδο. 

Μπορεί η Ευρώπη να προσφέρει ένα εξαιρετικό περιτύλιγμα, αλλά το περιεχόμενο είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Η Ελλάδα μας από την άλλη πλευρά, αποτυγχάνει στο περιτύλιγμα (εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, κτλ, υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις) - άρα δεν πουλάει και πολύ - αλλά το περιεχόμενο είναι εξαιρετικό. Είναι λοιπόν ένας φαύλος κύκλος, που δε μπορεί να σπάσει εάν δεν υπάρξει κάποια κίνηση σε ένα από τα δύο μέρη - με την κρίση, είναι δύσκολο οι λουτροπόλεις να βρουν χρήματα να επενδύσουν και να βελτιώσουν τις δομές τους, όμως είναι ίσως πιο εύκολο για εμάς τους πολίτες να κάνουμε μια επίσκεψη, που και θα βελτιώσει την υγεία μας, αλλά και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός τόσου σημαντικού αλλά ξεχασμένου από την πολιτεία τομέα. Τα Ιαματικά νερά της πατρίδας μας, είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού και χρειάζονται την στήριξη μας. Φυσικά αυτή η στήριξη δεν μπορεί να είναι απλά ιδιωτική. 


Η πολιτεία κωφεύει χρόνια, αγνοώντας ένα τεράστιο πλούτο, που η ελληνική γη προσφέρει. Γραφειοκρατία, κακός κρατισμός, αλλά και πρόχειρες ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν κάνει τον ιαματικό τουρισμό αποκλειστικότητα συνταξιούχων που ο ασφαλιστικός τους φορέας δικαιολογούσε το λουτρικό επίδομα. Με την περικοπή αυτών των επιδομάτων, ο Ιαματικός τουρισμός είναι στα όρια της κατάρρευσης. Για 12 χρόνια, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας, δίνει αγώνα για να πείσει την πολιτεία, αλλά και τους τοπικούς φορείς ότι οι Ιαματικές Πηγές είναι από τους πολυτιμότερους πόρους που μας προσφέρει η ελληνική γη. Το Ιαματικό νερό (ή το ζεστό νερό εάν θέλετε), στην όποια μορφή του, μπορεί να θεραπεύσει, να ζεστάνει ολόκληρες πόλεις, αλλά και να αποτελέσει τουριστικό προϊόν.

Παρά τα πολυεπίπεδα προβλήματα στον χώρο αυτό, υπάρχουν και κάποιες πρωτοβουλίες (οι εξαιρέσεις που αναφέραμε), οι οποίες είναι εξαιρετικές - μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις - που τιμάνε την χώρα μας, και προσφέρουν την δυνατότητα Ιαματικού τουρισμού στον καθένα μας, και με βάση την οικονομική μας δυνατότητα. Μια επίσκεψη στην κοντινή σας λουτρόπολη θα σας πείσει. Μπείτε στο διαδίκτυο, κάντε μία έρευνα, και κάνετε την πρώτη σας επίσκεψη… προσοχή όμως, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι η πρώτη σας αυτή επίσκεψη δεν θα είναι η τελευταία σας. Οι ελληνικές λουτροπόλεις μέσα στη φύση θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ευλογημένες, και είναι σίγουρο ότι θα τις λατρέψετε. 
Σας ευχαριστώ

Απλή αναλογική και εκλογές κάθε 4 χρόνια στις αυτοδιοικητικές θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Πως θα ήταν σήμερα οι Δήμοι με αυτό το σύστημα

Φαίνεται πως άλλο ένα σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης έχει να κάνει με τον Καλλικράτη και τις αλλαγές που θα επιφέρει. Αλλαγές στο χωροταξικό που ενδιαφέρει την περιοχή της Κρύας Βρύσης, αλλαγές με την κατάργηση του συμπαραστάτη του Δημότη και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα.

Ο Νίκος Ζωιδάκης στα 18α Ποζαρίτικα 2016!


Με μεγάλη τιμή και χαρά ο Π.Σ. Λουτρακίου "ΤΟ ΠΟΖΑΡ" σας προσκαλεί στα 18α Ποζαρίτικα 2016 παρέα με το Νίκο Ζωιδάκη! 

O Έλληνας Ολυμπιονίκης με το ρεκόρ 120 χρόνων (που δεν πρόκειται να καταρριφθεί)

Ο Έλληνας γυμναστής Δημήτριος Λούνδρας διατηρεί παγκόσμιο Ολυμπιακό ρεκόρ από τους Αγώνες στην Αθήνα το 1896 που όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα "σπάσει"

Αλμωπία: Εργασίες για την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου Φιλώτειας

Το Νηπιαγωγείο Φιλώτειας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστος Γεωργίου. Εκεί τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Μαρία Δημητρίου, με την οποία υπήρξε συνεργασία με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει να λειτουργήσει έξι χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές φθορές. 

Ήδη, έχει δρομολογηθεί ο ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών χώρων, ενώ παράλληλα βάφτηκαν οι εξωτερικοί τοίχοι κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Αλμωπίας, της Προέδρου και κατοίκων του χωριού. Στη συνέχεια θα εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως θρανία, καρέκλες και παιχνίδια. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστος Γεωργίου, όλα θα είναι έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη του Εδεσσαϊκού

Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα η πρώτη προπόνηση του Εδεσσαϊκού καθώς και ο αγιασμός τη ομάδας. Παρόντες ήταν οι παράγοντες και οι φίλοι της ομάδας, το προπονητικό τιμ καθώς και οι ποδοσφαιριστές. Το κλίμα ήταν θαυμάσιο και αποδείχθηκε ότι για άλλη μια φορά ο Εδεσσαϊκός είναι μια ομάδα που αγκαλιάζει τους ποδοσφαιριστές και δεν τους θεωρεί ως δεδομένους.Ο προπονητής του Εδεσσαϊκού Γιώργος Νασιόπουλος μετά το πέρας της προπόνησης δήλωσε στο www.meaopopsi.gr ότι στόχος της ομάδας να φτιαχτεί ένα φυτώριο το οποίο θα είναι ικανό να κρατήσει την ομάδα σε υψηλές θέσεις για το μέλλον και ότι φέτος θα είναι μια χρονιά προσαρμογών στις αλλαγές οι οποίες θα γίνουν.

Τέλος δεν ξέχασε να αναφέρει τα χρόνια στα οποία έπαιξε στον Εδεσσαϊκό και προσέφερε πολλά στην ομάδα όντας το κανόνι και ο ποδοσφαιριστής αυτός που ήταν βαρόμετρο της απόδοση της.

Σκλαβενίτης: Μπαίνει 'σφήνα' στην κορυφή των σούπερ μάρκετ

Εκτοξεύθηκαν τα μεγέθη του ομίλου - πλέον - Σκλαβενίτη, μετά τις τελευταίες εξαγορές. Που θα φτάσει εάν εξαγοράσει και Μαρινόπουλο και ποιο είναι το δυνατό του χαρτί

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αλμωπίας για τη νέα σχολική χρονιά - Σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Βέσκο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ετοιμότητα του Δήμου Αλμωπίας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και η κατανομή πίστωσης 61.407 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στις σχολικές κοινότητες της περιοχής μας, καθώς επίσης και η πορεία των εργασιών που έχουν ξεκινήσει ή θα
 ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ποσό των 61.407 ευρώ θα διατεθεί ως εξής:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (37.000 ΕΥΡΩ)


- Δημοτικό Σχολείο Μηλιάς (συντήρηση WC)

- Δημοτικό Σχολείο Ριζοχωρίου (στέγαστρο)

- Νηπιαγωγείο Αλώρου (ψευδοροφή)

- Νηπιαγωγείο Αψάλου (αντικατάσταση κοιλοδοκών

στέγαστρου)

- Δημοτικό Σχολείο Φιλώτειας (ψευδοροφή, συντήρηση

στέγης)

- Νηπιαγωγείο Χρύσας – Τσάκων – Ροδωνιάς (στραγγιστικό)

- Νηπιαγωγείο Πολυκάρπης {κτίριο πρώην παιδικού σταθμού}

(συντήρηση)

- Νηπιαγωγείο Φιλώτειας (συντήρηση)

- 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας (σκίαση)

- Δημοτικό Σχολείο Φιλώτειας (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Ίδας (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Σωσάνδρας (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Ξιφιανής (συντήρηση στέγης)

- Ολοήμερο Σχολείο Πολυκάρπης (συντήρηση στέγης)

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (24.407 ΕΥΡΩ)

- Γενικό Λύκειο Αριδαίας (χρωματισμός)

- Γυμνάσιο – Λύκειο Εξαπλατάνου (συντήρηση WC)

- Γυμναστήριο Εξαπλατάνου (συντήρηση στέγης)

- Συντήρηση και επισκευή μικρής κλίμακας σε διάφορες

σχολικές μονάδες

*** Ο Δήμος Αλμωπίας θα προχωρήσει όπως έχει γίνει γνωστό και σε μία μεγάλη παρέμβαση που αφορά στη συντήρηση και επισκευή μεγάλου τμήματος της στέγης του 1 ου Γυμνασίου Αριδαίας η οποία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση λόγω παλαιότητας. Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών χρόνων, η επίλυση του οποίου θα κοστίσει 55.735 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από την ΣΑΤΑ Σχολικών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξής παρεμβάσεις:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δ.Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ – 58.000 ΕΥΡΩ

- 3 ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας (χρωματισμός)

- 4 ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας (χρωματισμός)

- 1 ο & 4 ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας (χρωματισμός)

- 3 ο & 5 ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας {παλιό πέτρινο} (χρωματισμός)

- Νηπιαγωγείο Αψάλου (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Νηπιαγωγείο Γαρεφείου (χρωματισμός)

- Νηπιαγωγείο Μεγαπλατάνου (χρωματισμός)

- Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου (χρωματισμός)

- Νηπιαγωγείο Ξιφιανής (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Νηπιαγωγείο Προμάχων (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Σαρακηνών (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Χρύσας – Τσάκων – Ροδωνιάς

(χρωματισμός)

Δ.Ε. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ – 12.000 ΕΥΡΩ

- Δημοτικό Σχολείο Νηπιαγωγείο Κωνσταντίας

(χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Νηπιαγωγείο Περίκλειας (χρωματισμός)

- Δημοτικό Σχολείο Θηριόπετρας (χρωματισμός)

- Νηπιαγωγείο Θεοδωρακείου (χρωματισμός)

Παράλληλα, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών για την πρόσληψη 33 καθαριστριών και συγκεκριμένα 26 για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και 7 για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής
 δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών στον τομέα της εκπαίδευσης. Η Δημοτική μας Αρχή έχει κάνει μεγάλα βήματα, καθώς την προηγούμενη δημοτική περίοδο υπήρξε μεγάλη ολιγωρία. Είναι ενδεικτικό ότι η συνεργασία μας με τους εκπαιδευτικούς είναι άψογη και λύνονται σοβαρά ζητήματα. Σε αυτό συμβάλουν σημαντικά οι συνεργάτες μου κ. Χρήστος
 Γεωργίου και κ. Δημήτρης Βέσκος, οι οποίοι έχουν αναλάβει την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή αντίστοιχα και έχουν αποδώσει τα μέγιστα. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά καισωστό προγραμματισμό».

Πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα ύστερα από το 2004!

Η Αννα Κορακάκη ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι και η Ελλάδα πανηγύρισε για πρώτη φορά ύστερα από το 2004 χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *