Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Το Κάστρο της Χρυσής

Μία ακόμη προσπάθεια εθελοντισμού καταγραφής μνημείων και τόπων της περιοχής της Αλμωπίας,έφτασε στο τέλος της....

Αφιέρωμα: Από τις σημαντικότερες πολεμικές αναμετρήσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Μάχη του Βερντέν

Από τις σημαντικότερες πολεμικές αναμετρήσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, με μεγάλη διάρκεια (21 Φεβρουαρίου - 18 Δεκεμβρίου 1916) και πολύ αίμα. Αντιμέτωπες τέθηκαν, για μια ακόμη φορά, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Γερμανίας.

6α Κούλουμα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης"

Ένα βήμα πριν την μεγάλη νηστεία του Πάσχα βρισκόμαστε και φέτος και οφείλουμε να γιορτάσουμε την είσοδο στην μεγαλύτερη γιορτή του χριστιανισμού με κέφι, χορό και παραδοσιακά εδέσματα ως είθισται.

Ελάτε στον Εξαπλάτανο να γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα με τα πιο λαχταριστά εδέσματα υπό τους ήχους της ορχήστρας που θα μας διασκεδάσει!

Σας περιμένουμε στο δασάκι απέναντι από το Γυμνάσιο-Λύκειο Εξαπλατάνου να γιορτάσουμε, να φάμε, να πιούμε, να χορέψουμε και να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς το προσεχές κατανυκτικό διάστημα.

Πάρτε τους χαρταετούς σας ανά χείρας και καλώς να ορίσετε!

Μαρινόπουλος - Σκλαβενίτης: 1η Μαρτίου γυρίζει η σελίδα

Από την επόμενη Τετάρτη ξεκινάει η λειτουργία της νέας εταιρείας. Ποια είναι τα πρώτα καταστήματα που θα ανεβάσουν ταμπέλα Σκλαβενίτης

Αποκτά ταυτότητα η είσοδος της Αριδαίας - Ξεκινά η διαμόρφωση πεζοδρομίων επί της οδού Ξενιτίδη [ΕΙΚΟΝΑ]

Ξεκινούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση πεζοδρομίων επί της οδού Ξενιτίδη (δρόμος Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου και Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας), ένα έργο που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας και πρόκειται να αλλάξει την εικόνα της πόλης και να της δώσει νέα πνοή.

Πρόκειται για την κεντρική είσοδο της Αριδαίας η οποία θα αποκτήσει μία ταυτότητα, κάτι που λείπει όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερα σε μια τοποθεσία η οποία αποτελεί την «βιτρίνα» της περιοχής μας αν αναλογιστεί κανείς ότι την διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η διαμόρφωση του δικτύου κίνησης πεζών επί της οδού Ξενιτίδη στον οικισμό της Αριδαίας. Προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρομίων συνολικού μήκους 160 μέτρων. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η κοπή επτά δέντρων/εκτεταμένων θάμνων που είτε είναι σε άσχημη κατάσταση είτε είναι ασύνδετα στη συνολική σύνθεση. Προς αντικατάσταση τους και προς ενίσχυση της υφιστάμενης φύτευσης, προτείνεται η φύτευση συνολικά 22 καλλωπιστικών δαμασκηνιών. Επίσης, οι ζώνες φύτευσης φυτεύονται με 300 ποώδη φυτά (λεβαντίνες), 150 θάμνους (φορσύθιες) και 50 αναρριχώμενα (κίτρινο γιασεμί). Τα τελευταία τοποθετούνται επί της περίφραξης του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας. Τοποθετούνται φωτιστικά οδοφωτισμού με δυο βραχίονες, οκτώ επιστήλιοι κάδοι απορριμμάτων και δυο καθιστικά. Παράλληλα, τα δέντρα προστατεύονται με αντικλεπτική χυτοσιδηρή σχάρα στη λεκάνη άρδευσης του δέντρου.


Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται η αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (περιοχή κοντά στο Δασάκι), η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο οικοδομικό τετράγωνο 81Α (περιοχή κοντά στην πολεοδομία) όπου προβλέπεται η δημιουργία πρότυπης παιδικής χαράς και πάρκου και η διαμόρφωση πεζοδρόμου βόρεια του οικοδομικού τετραγώνου 108Γ (περιοχή 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας).

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου που περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι 994.000 ευρώ (με το ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το 2014 με τη βοήθεια του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Καρασμάνη.

Ένας χάρτης που δείχνει ποιον φοβάται περισσότερο το κάθε κράτος

Σε έναν κόσμο που παγκοσμιοποίηση δοκιμάζεται και όλο και περισσότερα κράτη στρέφονται πλέον όλο και περισσότερο σε εθνικιστικά πρότυπα, ο φόβος του άλλου διογκώνεται. Ποιον φοβάται το κάθε κράτος; 

Την απάντηση επιχειρεί να δώσει με ένα χάρτη ο χρήστης του Reddit Loulan.

Για τον χάρτη χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία δημοσκόπησης που έγινε το 2013 σε 65 διαφορετικά κράτη και ρωτήθηκαν για το ποιος πιστεύουν ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Όπως φαίνεται από τον χάρτη, οι ΗΠΑ είναι πρώτη στη λίστα πολλών κρατών, όπως άλλωστε και της Ελλάδας. 


Πηγή: Independent

ΕΚΑΣΚΕΜ εφηβικό: Πανεδεσαϊκός - ΑΟΚ Βέροιας 49-61

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για τον Β' Ομιλο του Εφηβικού Πρωταθλήματος ο Πανεδεσαϊκός έχασε και από τον αδύναμο ΑΟΚ Βέροιας με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 7η και τελευταία θέση της βαθμολογίας


Τα δεκάλεπτα : 1ο10-13 2ο (17-17) 27-30 (ημίχρονο) 30 (11-18) 38-48 4ο (11-13) 49-61 (τελικό σκορ)


ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΌΣ(ΜΙΛΤΣΗΣ): ΤΑΚΑΤΖΟΓΛΟΥ Κ., ΞΥΛΟΥΡΓΙΔΗΣ Α. 12, ΚΑΡΑΙΣΑΡΙΔΗΣ Λ., ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Π., ΜΠΙΝΟΣ Ε. 1, ΠΡΟΦΗΤΗΛΙΩΤΗΣ Ε. 5, ΘΕΟΔΩΡΊΔΗΣ Θ. , ΜΠΙΝΟΣ Μ. 12 ,ΝΤΟΥΛΑΒΕΡΗΣ Ε. 16, ΝΗΣΙΑΓΚΑΣ Κ. 3Η"εικόνα" της 14ης αγωνιστικής
αποτελέσματα


ΠΑΝΕΔΕΣΣΑ¨ΚΟΣ-ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ 49-61
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΑΕΤΟΣ 47-34
ΚΕΡΑΥΝΟΣ-Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 54-70
ΡΕΠΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ


H TEΛIKH ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(14 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ)
Ν Η Β
1. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 12 0 24
2. ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 9 3 21

3. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 9 3 21
4. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 4 8 16
5. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΣΠΡΟΥ 4 8 16
6. ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ 2 10 14
7. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 2 10 13


-Προκρίνονται στην τετράδα (φάιναλ φορ)ο Ζαφειράκης και ο Αετός Κιλκίς που υπερισχύει στην ισοβαθμία με τον Μ..Αλέξανδρο Γιαννιτσών
 
 
 
Απο Rodovitis Giorgos

Σμύρνη 1922: Συγκινητικό βίντεο-ντοκουμέντο βρέθηκε μετά από 86 χρόνια [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μια μηχανή 35 mm, απεικονίστηκαν πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζεται η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην πόλη της Αριδαίας

Συνεχίζεται η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην πόλη της Αριδαίας, με τις συνδέσεις στα σημεία που έχουν ήδη σκαφτεί οι οποίες θα ολοκληρωθούν περίπου σε ένα μήνα σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε συνομιλία του με τον εργολάβο.

Τα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας εργάζονται στο κέντρο της Αριδαίας, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οι εργασίες εντάσσονται στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που είχε οριστεί εξ’ αρχής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί περίπου το 80% του έργου και τον Μάρτιο θα υλοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, πραγματοποιείται τροποποίηση της αρχικής μελέτης, με στόχο να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στο ποτάμι που κυλά κάτω από την πόλη, καθώς στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και ανάδειξή του στο μέλλον.

Φιλαθλητικός Όμιλος Αριδαίας: Συγχαρητήρια στον Γιώργο Καραμανλή!

Ο Φ.Ο. Αριδαίας συγχαίρει τον συντοπίτη μας διαιτητή μπάσκετ Γιώργο Καραμανλή, για την επιτυχή του αξιολόγηση στη Γ´ Εθνική κατηγορία.

ΟΑΕΔ: Αύξηση ανέργων κατά 24.652 τον Ιανουάριο του 2017

Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά 17.337 άτομα τον Ιανουάριο του 2017, σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα και κατά 24.652 κατά τους τελευταίους 12 μήνες. 

Προβολή του καρατζοβίτικου καρναβαλιου στην tv100 και στο Ε tv [ΒΙΝΤΕΟ]

Αποκλειστικά η ΥΠΕΡκαρναβαλική ομάδα Αλμωπίας στα πλαίσια της άψογης σχέσης με όλη την ομάδα του fatsabook,εξασφάλισε την συμμετοχή του 10ου καρατζοβίτικου καρναβαλιού στην εορταστική εκπομπή του fatsabook για τις Απόκριες 2017 !!!

Η εκπομπή θα προβληθεί ξανά αυτήν την
Πέμπτη το βράδυ στη 01:00 στο Ε,
Την Παρασκευή στις 23:00 στην tv100
και την Κυριακή των Αποκριών στις 00:50 στηv tv100.
Παράλληλα στην tv100 καθημερινά
παίζει το τρέιλερ για την εκπομπή μας!!!

ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Μάντζιο και όλη την ομάδα του!!!Υ.Γ.:ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΟΣ.
ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ...ΤΩΡΑ. 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:


FATSABOOK 17-02-2017 from Epsilon TV on Vimeo.

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας


Σας προσκαλούμε να έλθετε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00΄ (6.00 μ.μ), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *