Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Φιλικό παίδων ΕΚΑΣΚΕΜ: ΦΟ Αριδαίας - Πανεδεσσαϊκός 58-75

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανεδεσσαϊκός αντιμετώπισε στην Αριδαία σε ακόμη ένα φιλικό αγώνα προετοιμασίας την ομάδα του ΦΟ Αριδαίας. 

Ανασχηματισμός και Γ.Γ. μέχρι την Τρίτη στην Αλμωπία

Φαίνεται ότι όσο περνά ο καιρός κλειδώνουν οι θέσεις για τον ανασχηματισμό που θα γίνει στην Δημοτική αρχή Αλμωπίας, καθώς ο ίδιος ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος το επανέλαβε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. 

Φιλικός αγώνας ακαδημιών Αλμωπού και Μακροχωρίου στην Αριδαία [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Κυριακή (30/10) ο φιλικός αγώνας -σε ολα τα τμήματα της ακαδημιας του Αλμωπου Αριδαιας, εναντίων της ακαδημιας του Μακροχωρίου.
Ευχαριστούμε πολυ τον υπεύθυνο της ακαδημιας του Μακροχωρίου Γιώργος Απόσογλου.

Ο υπεύθυνος Χρήστος Δ.Χατζηγιαννιδης

 
Δείτε τις φωτογραφίες
 

Άρης Αμπελειών - Δόξα Μανδάλου 0-4. Δείτε τα γκολ του αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Άρης Αμπελειών - Δόξα Μανδάλου 0-4. Δείτε τα γκολ του αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ] απο το παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α1

Πότε ανοίγει ή αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στο TAXISnet

Άμεσα αναμένεται η υπουργική απόφαση ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet για τις αιτήσεις στο φετινό επίδομα θέρμανσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι Η υπουργική απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να υπογραφεί από μέρα σε μέρα ενώ η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται στα 92-95 λεπτά το λίτρο (χωρίς επιδότηση). Με την επιδότηση να πέσει στα 68 με 70 λεπτά το λίτρο. 

Αξίζει να τονιστεί ότι πέρυσι τον Οκτώβριο η μέση τιμή πώλησης ήταν 83 λεπτά ανά λίτρο, ενώ στα τέλη Απριλίου 2015 είχε πέσει στα 74 λεπτά ανά λίτρο. Δεν αλλάζουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν θα αλλάξουν. Θα είναι τα ίδια με αυτά που εφαρμόστηκαν πέρυσι. Συγκεκριμένα: Αγαμος: Εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ - Αντ. Αξία ακινήτων έως 100.000 ευρώ. Εγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ - Αντ. Αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ. Εγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ και Αντ. Αξία έως 150.000 ευρώ. Εγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ και Αντ. Αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ Εγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ - Αντ. Αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ. Μονογονεϊκές οικογένειες: Ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ. 

Ανάλογα με τη ζώνη επιδοτείται το κάθε τετραγωνικό μέτρο Αν γίνουν κάποιες αλλαγές, αυτές θα έχουν να κάνουν με τις ζώνες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένουν οι ίδιες με πέρυσι. Επίσης, ανάλογα με τη ζώνη, επιδοτείται με λίτρο το κάθε τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας. Στην περίπτωση των άγαμων, επιδοτούνται τα πρώτα 80 τετραγωνικά και στην περίπτωση των έγγαμων με ή χωρίς παιδιά τα πρώτα 100 τετραγωνικά. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορεί κανείς να διαπιστώσει με μια ματιά τι επιδότηση αντιστοιχεί στα 80 ή τα 100 τετραγωνικά μέτρα κατοικίας, ανάλογα με τη ζώνη που βρίσκεται το ακίνητο. www.dikaiologitika.gr

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 29&30/10

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 29&30/10

Συνάντηση Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με Δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με τον δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο για σειρά θεμάτων που αφορούν τους πολίτες της Αλμωπίας.

Γ' Εθνική: Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Γ’ Εθνική – 7η αγωνιστική
Κυριακή 30/10 – 15:00

Μισθούς Βουλγαρίας θέλουν για την Ελλάδα οι δανειστές

Την εφαρμογή ήδη θεσμοθετημένων διατάξεων, που οδηγούν σε περαιτέρω μείωση των κατώτατων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, αφού δεν θα προσμετρώνται ούτε οι τριετίες, ούτε τα επιδόματα, απαιτούν οι θεσμοί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. 
 
Με τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, να διατηρείται στην δικαιοδοσία της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι των κοινωνικών εταίρων, οι εκπρόσωποι των δανειστών, επιδιώκουν να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, συνεχίζοντας την τακτική της τελευταίας εξαετίας. Παράλληλα, η επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ευνοεί απόλυτα τα σχέδιά τους, αφού διαπιστώνεται πλέον με επίσημα στοιχεία ότι προσεγγίζουν τις 500.000 οι εργαζόμενοι υπό καθεστώς μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, άρα λαμβάνουν μισθούς στα επίπεδα ή και κάτω από τα 360 ευρώ το μήνα, που είναι το επίδομα ανεργίας… 
 
Σε κάθε περίπτωση, οι δανειστές απαίτησαν την εφαρμογή διατάξεων του β’ μνημονίου που ορίζει ότι θα προκύψουν μέτρα τα οποία θα μειώσουν την «απόκλιση του κατώτατου μισθού της Ελλάδας με τους ανταγωνιστές (Πορτογαλία, Κεντρική και ΝΑ Ευρώπη) και θα διασφαλιστεί ένα ενιαίο δίκτυο ασφάλειας για όλους τους υπαλλήλους». Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η πρόταση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για καθορισμό κατώτατου μισθού με βάση την εργασιακή εμπειρία, για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο το τοπίο. Η ελληνική πλευρά αντιπαραθέτει το επιχείρημα ότι ο κατώτατος μισθός στη σημερινή του μορφή (586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών, 511 ευρώ), έχει κριθεί ότι αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Συνεπώς, πρέπει να αλλάξει, να καθοριστεί σε ενιαία μορφή και το τελικό ύψος του, να αποτελεί αντικείμενο υγιούς διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή εργοδότες και εργαζόμενους. 
 
 
 
www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *