Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Συλλεκτικό βίντεο με τα Λουτρά Πόζαρ χιονισμένα από το 2012

Συλλεκτικό βίντεο απο τα Λουτρά Πόζαρ με κατάλευκο φόντο.

Αφιέρωμα: Η δολοφονία του Τζορτζ Πολκ

Στις 16 Μαΐου 1948, μεσούντος του Εμφυλίου Πολέμου, ο βαρκάρης Λάμπρος Αντώναρος βρίσκει να επιπλέει στον θαλάσσιο χώρο της Θεσσαλονίκης ένα πτώμα με μια σφαίρα στο κρανίο...

"Τα Λουτρά Πόζαρ": Κριτική του βιβλίου της Α. Παπαδάκη από την Έλσα Μυρογιάννη

Τον Μάρτιο του 2020, μέσα στην κρίση του κορονοϊού, κυκλοφόρησε το βιβλίο της Αντωνίας Παπαδάκη-Κεκλίκογλου με τίτλο Τα Λουτρά Πόζαρ και υπότιτλο Μια μικρή υδροπολιτεία με μεγάλη ιστορία. Μία κακή στιγμή ίσως για μια νέα έκδοση, αλλά και καίρια αφού πρόκειται για ένα βιβλίο που μέσα από μια ευρύτερη προοπτική ασχολείται με την υγεία.

Μετακινήσεις εκτός νομού από τη Δευτέρα – Τι ισχύει για αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ

Με αφορμή τη μετακίνηση εκτός νομού, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι μετακινήσεις διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του ιού COVID-19.

Δεύτερη Θεία Λειτουργία και αγρυπνία στον Ι.Ν Αγ. Αποστολων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών


Ανακοινώνεται ότι στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελούνται για τις Κυριακές 17, 24 και 31 Μαΐου 2020 δύο Θείες Λειτουργίες ως εξής:

Με θερμικές κάμερες η είσοδος πιστών σε εκκλησίες

Ειδικές κάμερες ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος στις εισόδους.

Σε μια προσπάθειά του να διαφυλάξει την δημόσια υγεία μεταξύ ιερέων και ενοριτών, ο Μητροπολίτης Σύρου αποφάσισε να εξοπλίσει με ειδικές κάμερες ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος, χώρους πίστης και λατρείας.

Έτσι μετά τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, με το καινοτόμο ψηφιακό σύστημα εξοπλίστηκε και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, στην οποία βρίσκεται ο οίκος ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως μεταδίδει το cyclades24.gr

Το υπέρυθρο σύστημα έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του χώρου και λειτουργεί χωρίς να απαιτείται επαφή με τον εξεταζόμενο ή να εμπλέκονται επιβλαβείς για τον οργανισμό του ακτινοβολίες.

Η λήψη των μετρήσεων είναι άμεση, ενώ δεν απαιτείται ειδική γνώση ή εκπαίδευση για το χειρισμό του.

Στην ανακοίνωση της Ιερά Μητρόπολης Σύρου αναφέρεται πως έτσι «εξασφαλίσθηκε η άμεση ανίχνευση του πρώτου και ουσιωδέστερου συμπτώματος του κορονοϊού, που είναι η αυξημένη θερμοκρασία σώματος και ως εκ τούτου η προστασία της υγείας των περιθαλπομένων και εργαζομένων στο Ίδρυμα».

 
 
Πηγή: cyclades24

Οδηγίες αθλητικής προετοιμασίας προς υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ/ΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TMHMAΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΧΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση ΦΟ Αριδαίας

Η οικογένεια του Φ.Ο. Αριδαίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο Φίλιππο Βέροιας και στους οικείους του Δημήτρη Γκίμα για τον απρόσμενο χαμό του.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *