Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Αριδαία: Επιστολή διαμαρτυρίας - Είναι έγκλημα η κοπή δέντρων!


Επιστολή διαμαρτυρίας

Είναι έγκλημα η κοπή δέντρων
Όλοι οι περίοικοι του πάρκου, στο οποίο γίνεται ανάπλαση από το Δήμο Αλμωπίας, είμαστε αναστατωμένοι και εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, γιατί σύμφωνα με την εκτέλεση του έργου ανάπλασης – αναβάθμισης παιδικής χαράς στο πάρκο που βρίσκεται νότια της Πολεοδομίας, στο Ο.Τ. 81Α, αποφασίστηκε η κοπή τεσσάρων μεγάλων και ακίνδυνων δέντρων, μεταξύ των οποίων και ενός πλατανιού, για να γίνει παιδική χαρά.
Θεωρούμε εγκληματικό να κόβονται δέντρα μέσα στον αστικό ιστό, στη σύγχρονη εποχή που όλοι αποζητούμε το πράσινο.
Είναι απορίας άξιο γιατί οι μελετητές του Δήμου αποφασίζουν ελαφρά τη καρδία την κοπή δέντρων.
Κάνουμε έκκληση στο Δήμο Αλμωπίας και στο Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Μπίνο και ζητούμε να μην κοπούν άλλα δέντρα και προπαντώς το πλατάνι και να πραγματοποιηθεί η παρέμβαση κατά τρόπο που να σεβαστεί την υφιστάμενη κατάσταση των δέντρων. Ήδη μετά βαθιάς λύπης μας αντικρίσαμε εχθές ένα εκ των τεσσάρων δέντρων κομμένο. Ήδη το πάρκο έχει ερημώσει, πόσω μάλλον αν κοπούν και τα άλλα δέντρα.
Ο σεβασμός στη φύση και ειδικά σε αιωνόβια δέντρα, όπως είναι το πλατάνι, είναι δείγμα πολιτισμού.
Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν θα κοβόταν ένα πλατάνι για να τοποθετηθούν πάνω του παιχνίδια παιδικής χαράς που σε λίγα χρόνια θα έχουν καταστραφεί. Πολύ περισσότερο που στο συγκεκριμένο πάρκο υπήρχε παιδική χαρά, η οποία είχε κατασκευαστεί σχετικά πρόσφατα.
Τέλος,  διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη σκόνη που μας έχει πνίξει τους τελευταίους μήνες εξ αιτίας των εργασιών που γίνονται στους δρόμους για το αποχετευτικό. Ήρθε το καλοκαίρι και δεν τολμούμε να ανοίξουμε τα παράθυρά μας. Η αποκατάσταση των δρόμων θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα του Δήμου τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι η εξαφάνιση και άλλου πράσινου που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας.


Οι διαμαρτυρόμενοι:
Βάσω Χατζηματθαίου
Εύη Παπαβραάμ
Αναστάσιος Γκέρδης
Γρηγόρης Προκοπίδης
Στέλιος Πιλάτος
Θεοδώρα Σαχίνη
Γιώργος Τσιμπουκτσής
Νικόλαος Σύρμαλης
Ελπίδα Χρυσίδου
Παλάνδρου Κωνσταντίνα
Άννα Εμμανουηλίδου
Γιώργιος Μπάτσης
Δημήτρης Γκέρδης
Πέτρος Αμύντας
Αναστασία Μαραγκού
Αγγέλικα Μπάτση
Ηλίας Βαρδάρης
Δέσποινα Ανθοπούλου
Αικατερίνη Βαρδάρη
Μαρία Μουρατίδου
Σπύρος Μουρατίδης
Αναστάσιος Γιούτης
Θωμαή Χρυσίδου
Δημήτρης Χατζηματθαίου
Αθηνά Παρτσανάκη
Ευστάθιος Χρυσίδης
Γεώργιος Δούμος
Ειρήνη Δούμου
Γεώργιος Κωνσταντίνου
Ευθυμία Τσιπιτσόγλου
Σαβρανίδου Ελένη
Κατερίνα Προκοπίδου
Μαρία Χατζηματθαίου
Παναγιώτης Δημόπουλος
Μανδαλάς Δημήτριος
Παγώνα Παπαβασιλείου
Γεωργία Δέκκου
Ιωάννης Χαλκίδης
Ευθαλία Χρυσίδου
Παναγιωτελίδου Ελένη
Ευθυμία Τσιπουτσιόγλου
Αναστάσιος Χαμαλίδης
Κωνσταντίνα Κωτίδου
Χρήστος Αμύνδας
Φανή Αμύνδα



1 comments:

  1. Κανένας συμπολίτης μας δεν επιθυμεί να κοπούν δέντρα. Κύριε δήμαρχε κόψε τις φωτογραφήσεις Κ βαλε το μυαλό σου να δουλέψει. Μην είσαι μόνο για τα πανηγύρια. Αφουγκράσου τον τόπο, τους ανθρώπους. Ενίσχυσε το πράσινο Κ άφησε τα δέντρα στην ησυχία τους. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα πάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *