Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Δήμος Αλμωπίας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εξαπλατάνου - Διαμόρφωση χώρου για το ΕΚΑΒ Αριδαίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εξαπλατάνου, ένα σημείο αναφοράς για το χωριό που παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα και το οποίο δεν ήταν προσπελάσιμο λόγω των σημαντικών φθορών που είχε υποστεί, είτε από τις ρίζες των δέντρων, είτε από τις καταστροφές στα πλακάκια, στα πεζοδρόμια και στο σιντριβάνι.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες περιελάμβαναν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων, αποξήλωση κρασπέδων, εκσκαφές για τη διαμόρφωση του εδάφους, επιχώματα από κοκκώδη υλικά, πλήρωση νησίδων με φυτική γη, κατασκευή βάσης με δομικό πλέγμα και σκυρόδεμα, καθώς και εργασίες κρασπεδώσεων, πεζοδρομήσεων και πλακοστρώσεων. Στο χώρο της πλατείας και σε ορισμένα σημεία του πεζοδρομίου, έγινε διαμόρφωση διάβασης-πρόσβασης ΑΜΕΑ, για την ασφαλή διέλευσή τους με ράμπες όπως προβλέπουν οι προδιαγραφές. Επίσης, έγιναν εργασίες επισκευής στον εξωτερικό χώρο του σιντριβανιού, καθώς είχαν αποκολληθεί πολλά πλακίδια τα οποία και αντικαταστάθηκαν.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.998,83 (με το ΦΠΑ) και η επίβλεψη έγινε από το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας .Χρηματοδότηση του έργου ΣΑΤΑ 2016.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος τόνισε σε δήλωσή του την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτού του έργου, καθώς πρόκειται για κεντρικότατο σημείο του Εξαπλατάνου και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτόν τον χώρο, που μέχρι πριν λίγο καιρό παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα και σίγουρα δεν μπορούσε να είναι χρηστικός και λειτουργικός.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ

 

Στη διαμόρφωση χώρου δίπλα στο Κέντρο Κοινότητας στην Αριδαία, προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, με στόχο να στεγάσει το ΕΚΑΒ. 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας που έχει αναλάβει τον συντονισμό των εργασιών, συνεργάστηκε την Τρίτη 3/4 με τη Διευθύντρια Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΚΑΒ κ. Αγγελική Τσιούπα και τους απεσταλμένους του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει και να δημιουργηθεί ένας χώρος κατάλληλος.

Όπως έχει ανακοινωθεί, έρχονται οι 4 διασώστες του ΕΚΑΒ με απόσπαση, ενώ τα ασθενοφόρα θα εδρεύουν στην Αριδαία και έτσι θα μειωθεί ο κρίσιμος χρόνος για την αντιμετώπιση των δύσκολων περιστατικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *