Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

"Ακατάλληλο το στρατόπεδο της Σκύδρας για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών!"

Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, ο Γιώργος Καρασμάνης, μετά την πληροφορία ότι η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να εγκαταστήσει αριθμό προσφύγων - μεταναστών στο Στρατόπεδο της Σκύδρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συναντήσεις με τους Υπουργούς που είναι αρμόδιοι γι΄ αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα.

Ο πρώην Υπουργός, με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν πληροί ούτε τις αναγκαίες χωροταξικές προϋποθέσεις – ούτε καν τις στοιχειώδεις υποδομές ασφάλειας και υγιεινής – δεδομένου ότι: Πρόκειται για ένα παλαιό, ερειπωμένο και εγκαταλειμμένο Στρατόπεδο, σε περιοχή κατοικημένη, σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από τα σπίτια οικογενειών.

Συνεπώς, εκτός του ότι είναι προφανές ότι, ουδέ κατ’ ελάχιστον διασφαλίζεται η ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη των κατοίκων, σε συνδυασμό δεν με την παντελή έλλειψη των στοιχειωδών υποδομών που προαναφέρθηκαν, είναι βέβαιο ότι μια τέτοια επιλογή θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις παραδόσεις μας, η ¨φιλοξενία¨ θα έχουν αυτοί οι ξεριζωμένοι, δυστυχισμένοι άνθρωποι! Η ίδια δε ακατάλληλη κατάσταση επικρατεί και σε όλα τα Στρατόπεδα του Νομού μας!

Άλλωστε, το Στρατόπεδο της Σκύδρας έχει κριθεί ακατάλληλο και πριν κάποια χρόνια, όταν και τότε διατυπώθηκαν σκέψεις για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών εκεί. Όπως και η σημερινή ηγεσία αναγνωρίζει ότι είναι εντελώς ακατάλληλο.

Η Κυβέρνηση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα χειρίζεται αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα της συνεχούς ροής προσφύγων – μεταναστών στη χώρα μας, το οποίο βέβαια κληρονόμησε… Και απόφασή της είναι, ένας αριθμός αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων να μετεγκατασταθεί στην ενδοχώρα και κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις – ποσοστό που θα κυμαίνεται από 0,5 – 0,7 % του πληθυσμού κάθε νομού- σε χώρους οι οποίοι πληρούν τις καλύτερες κατά το δυνατόν συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής – και σε απόσταση τουλάχιστον τρεισήμισι με έξη χιλιόμετρα από οικισμούς.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Γιώργος Καρασμάνης ήταν και παραμένει σε συνεχή επικοινωνία και με τη Δήμαρχο της Σκύδρας, την οποία σήμερα Τρίτη ενημέρωσε ότι το Στρατόπεδο Σκύδρας κρίνεται εντελώς ακατάλληλο για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *