Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο δημοσιογράφος της... αμαρτωλής ΜΚΟ που απέσπασε 9 εκατ. ευρώ χάρη στις υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις του...

Ο δημοσιογράφος της... αμαρτωλής ΜΚΟΑυτός είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος με τη "χρυσή" ΜΚΟ.

Εννέα εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι πήραν οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ με τις υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών για να μπορέσουν να στήσουν την απάτη με τις αποναρκοθετήσεις στο εξωτερικό.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος ήταν ο εμπνευστής της ΜΚΟ που με τον βαρύγδουπο τίτλο Διεθνές Κέντρο Απονακροθέτησης και κατάφερε να αποσπάσει τεράστια ποσά από το ελληνικό κράτος.

Ανώτατοι διπλωματικοί υπάλληλοι, δύο εν ενεργεία, τέσσερις συνταξιούχοι και ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, Αλεξ Ρόντος, εμπλέκονται στην υπόθεση μαζί με τον δημοσιογράφο και τη σύζυγό του.

Το κόλπο απλό. Η ΜΚΟ αναλάμβανε να καθαρίσει από νάρκες περιοχές σε χώρες όπου υπήρχαν εμπόλεμες ζώνες. Με έγγραφα που ούτε καν μεταφράζονταν, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο γίνονταν αποδεκτά, οι υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους έδιναν χρήματα στη ΜΚΟ.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πήγαν τα χρήματα όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι πήγαν κατά κύριο λόγο στην πολυτελή ζωή του ζεύγους Τζεβελέκου.

Ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του, πρώην υπάλληλος στα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης ζούσαν σε μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια για την οποία έδιναν 5.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκιο. Έχουν στην κατοχή τους παράλληλα μια επταώροφη πολυκατοικία, αλλά και ένα εξοχικό στη Ρόδο αξίας τουλάχιστον 800.000 ευρώ. Όλα αυτά βέβαια δεν δικαιολογούνται από τα έσοδα του ζεύγους και έτσι φαίνεται ότι τα χρήματα του κράτους έγιναν προσωπική περιουσία.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από την 4η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τη σύμπραξη Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διαμερίσματα και αποθήκη στους Αμπελόκηπους, ιδιοκτησίας της συζύγου του προέδρου της Μ.Κ.Ο., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αποδείξεις ανταλλακτηρίων συναλλάγματος,

τραπεζικά παραστατικά,

αλληλογραφία,

επαγγελματικές κάρτες,

χειρόγραφες σημειώσεις,

κλειδιά τραπεζικής θυρίδας,

τραπεζικά βιβλιάρια,

τρεις (3) σφραγίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης (εκ των οποίων μία στρογγυλή),

λειόκανο κυνηγετικό τυφέκιο μάρκας SAIGA-410 με γεμιστήρα που περιέχει τέσσερα (4) φυσίγγια τύπου 410*73MAG,

περίστροφο μάρκας SMITH & WESSON,

κουτί με πενήντα (50) φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm special, καθώς και ξίφος





πηγή:parapolitika.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *