Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη σε εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου (pics)

Σε οδικά τμήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αλμωπίας όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.


Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης επέβλεψε τις εργασίες στην επαρχιακή οδό Εξαπλατάνου – Φούστανης, όπου ολοκληρώνεται το τελευταίο τμήμα της οδού με ανακατασκευή της ασφάλτου. Πλέον το κομμάτι αυτό είναι πλήρως ανακατασκευασμένο την τελευταία τριετία.


Σύντομα επίσης ολοκληρώνεται το οδικό τμήμα Φούστανης – Θηριόπετρας, κατά μήκος της επαρχιακής οδού Φούστανης – Αρχαγγέλου, στο ύψος της εισόδου της Θηριόπετρας. Είναι ένα οδικό τμήμα μήκους 250 μέτρων όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα.


Ακόμη, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στον επαρχιακό δρόμο Ριζοχώρι – Φιλώτεια – Φούστανη, ειδικότερα στο οδικό τμήμα Ριζοχώρι – Φιλώτεια μήκους 1.200 μέτρων, μέχρι την είσοδο της τοπικής κοινότητας Φιλώτειας. Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σε κακή κατάσταση με πολλά επικίνδυνα σημεία στα οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος και ζημιάς στα οχήματα. Στον προγραμματισμό της Π.Ε. Πέλλας περιλαμβάνονται και άλλα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου όπως για παράδειγμα στην Άρνισσα. Οι παρεμβάσεις που προαναφέρθηκαν αφορούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 184.000,00 €.


Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και το έργο της συντήρησης της επαρχιακής οδού Αριδαίας – Εξαπλατάνου με διαπλάτυνση του οδικού τμήματος, βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα. Τονίζεται επίσης ότι, άμεσα, θα ολοκληρωθεί και η συντήρηση στις στροφές της τοπικής κοινότητας Σωσάνδρας. Όσον αφορά τα σημεία αυτά, έχει γίνει ήδη η σχετική προεργασία με αμμοχαλικόστρωση και τις απαραίτητες διαπλατύνσεις. Άλλωστε με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην επαρχιακή οδό Αριδαίας – Εξαπλατάνου, το οδικό δίκτυο της ανατολικής Αλμωπίας θα έχει συντηρηθεί στο σύνολό του την τελευταία τριετία. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων αυτών ανέρχεται στις 650.000,00 €.


Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την συνεργασία που υπάρχει με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στα οδικά τμήματα όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. «Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας» ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης.









ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *