Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Το αεροδρόμιο του Λίβερπουλ μετονομάζεται σε «Αεροδρόμιο Τζον Λένον» (Σαν σήμερα 2/7)

2001 Το αεροδρόμιο του Λίβερπουλ ονομάζεται «Αεροδρόμιο Τζον Λένον», προς τιμήν του «σκαθαριού» που κατάγεται από την πόλη.

1939 Γεννιέται ο Αλέκος Παναγούλης, ήρωας της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών. [θαν. 1/5/1976]

1994 Ο αμυντικός της Εθνικής Κολομβίας, Αντρέ Εσκομπάρ, δολοφονείται από αγνώστους, που του χρέωσαν την αποτυχία της ομάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 2/7
 
1941 Γεννήθηκε στο Λονδίνο, ο Βρετανός ντράμερ Charlie Watts (Charles Robert Watts). Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σαν μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones από το 1963 μέχρι και σήμερα. Το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989. Εκτός του συγκροτήματος έχει συμμετάσχει σε πολλές jazz μπάντες, μεταξύ αυτών τους Rocket 88 και περιόδευσε με μεγάλα ονόματα όπως Evan Parker, Courtney Pine κ.α.

1978 Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bruce Springsteen με τίτλο “Darkness On The Edge of Town”. Ξεχώρισαν τα τραγούδια: “Badlands”, “Prove It All Night”, “Racing in the Street” (Martha & the Vandellas), χωρίς όμως να γνωρίσει εμπορική επιτυχία.

Αθλητισμός 2/7
 

2/7/2008 Ξεκινά στην Πάτρα το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών Α/Γ, που θα ολοκληρωθεί στις 12/7. Από τις 15 ομάδες των ανδρών θα επικρατήσει στον τελικό η Γερμανία της Τουρκίας με 5-3 στα πέναλτυ (3-3 καν.) ενώ από τις 5 των γυναικών η Ρωσία της Γερμανίας με 0-1 στην παράταση.

2/7/2001 Πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο Joe Fagan, ο προπονητής που οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του ‘’τρεμπλ’’ το 1983 (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ και ευρωπαϊκό κύπελλο), κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη βρετανική ομάδα μέχρι τότε

2/7/2000 Με το χρυσό γκολ του David Trezeguet στον ''ξαφνικό θάνατο'', η Γαλλία κερδίζει την Ιταλία με 2-1 στον τελικό του Euro 2000 στο Ρόττερνταμ και γίνεται η πρώτη ομάδα που μετά τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κατακτά και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *