Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Χαμηλώνουν οι βάσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

«Χαμηλώνει» ο πήχης εισαγωγής σε πολλά περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα των ΑΕΙ - ΤΕΙ, όπως προκύπτει από τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, ενώ δεν αποκλείονται εκπλήξεις με μικρή άνοδο σε ορισμένες περιφερειακές σχολές, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που θα υπάρχει από τρίτεκνους και πολύτεκνους, οι οποίοι θα μπορούν στη συνέχεια να μετεγγραφούν σε ιδρύματα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Δεν αποκλείονται εκπλήξεις με μικρή άνοδο σε ορισμένες περιφερειακές σχολές, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που θα υπάρχει από τρίτεκνους και πολύτεκνους, οι οποίοι θα μπορούν στη συνέχεια να μετεγγραφούν σε ιδρύματα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Δεν αποκλείονται εκπλήξεις με μικρή άνοδο σε ορισμένες περιφερειακές σχολές, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που θα υπάρχει από τρίτεκνους και πολύτεκνους, οι οποίοι θα μπορούν στη συνέχεια να μετεγγραφούν σε ιδρύματα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η φετινή χρονιά των Πανελλαδικών έχει ένα νέο δεδομένο, την ενσωμάτωση των θέσεων από τις ειδικές κατηγορίες (20% των θέσεων) σε αυτές της γενικής σειράς.


Από την επεξεργασία των πρώτων στοιχείων οι τάσεις ανά επιστημονικό πεδίο διαμορφώνονται ως εξής:


1ο Πεδίο

Υψηλόβαθμα τμήματα (Νομικά, Ψυχολογίες): Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Σχολές μεσαίων βαθμολογίων (Κοινωνιολογίας, Φιλολογίας): Οριακή άνοδος


2ο και 4ο Πεδίο

Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές: Οριακή πτώση

Υψηλόβαθμα και μεσαίων βαθμολογιών τμήματα στην Επαρχία: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενδεχομένως και οριακά ανοδικά

Σχολές Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών: Μικρή υποχώρηση των βάσεων


3ο Πεδίο

Ιατρικές, Φαρμακευτικές, Κτηνιατρικές: Οι βάσεις θα κινηθούν καθοδικά

Φυσικοθεραπευτικές, Μαιευτικές: Καθοδική τάση των βάσεων


5ο Πεδίο

Οικονομικές, Χρηματοοικονομικές Σχολές, Τμήματα Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων: Οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν πτώση


πηγη: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *