Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Πεθαίνει ο Γιάννης Ρίτσος (Σαν σήμερα 11/11)

1947: Ο Ιωάννης Ξενάκης, καταδικασμένος σε θάνατο από το ελληνικό κράτος για τη συμμετοχή του στον ΕΛΑΣ, βρίσκει καταφύγιο στο Παρίσι.

1950: Σμήνος Ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκεί επιχειρήσεις, υπό τις δυνάμεις του ΟΗΕ. (Πόλεμος της Κορέας).

1990: Πεθαίνει ο Γιάννης Ρίτσος, ποιητής (γεν. 1/5/1909).





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 11/11
 
1927 Ο Αμερικανός jazz/blues πιανίστας και τραγουδιστής Mose Allison (Mose John Allison, Jr.) γεννήθηκε στο Τιπο του Μισισίπι. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες, όπως Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Tom Waits, The Yardbirds, John Mayall, J.J. Cale, The Who κ.α. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως The Clash ("Look Here"), Elvis Costello ("Everybody's Cryin' Mercy"), ενώ ο Van Morrison κυκλοφόρησε ένα ολόκληρο άλμπουμ με τραγούδια του με τίτλο "Tell Me Something: The Songs of Mose Allison".
 
1972 Ο Αμερικανός μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των The Allman Brothers Band, Berry Oakley (Raymond Berry Oakley III 1948-1972) απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με λεωφορείο στο Μαίηκον της Τζόρτζια.
 
1969 Ο τραγουδιστής των The Doors, Jim Morrison συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Φοίνιξ της Αριζόνα. Μεθυσμένος, δημιούργησε προβλήματα την ώρα της πτήσης, φωνάζοντας και παρενοχλώντας μια αεροσυνοδό. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.
 
Αθλητισμός 11/11
 
1871 Γίνονται οι πρώτοι αγώνες του Κυπέλλου Αγγλίας. Πήραν μέρος ομάδες από τις νότιες περιοχές. Τα αποτελέσματα: Κρίσταλ Πάλας – Χίτσιν 0-0 και Σίβιλ Σέρβις – Μπαρνς με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να συμπληρώσουν ενδεκάδα.
1900 Γεννιέται η Πολωνέζα δισκοβόλος Χαλίνα Κονόπατσκα (Halina (Leonarda Kazimiera-) Konopacka (-Matuszewska, -Szczerbinska, -Stowe). Είναι η πρώτη Ολυμπιονίκης της χώρας αυτής το 1928. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παντρεύτηκε κι εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Πέθανε στις 29 Ιανουαρίου 1989 στη Νταϊντόνα των ΗΠΑ.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *