Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των πορισμάτων του ΕΛΓΑ»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο είχε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής την τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014.Ο κ. Τζαμτζής στην συνάντηση τόνισε ότι πρέπει
να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των πορισμάτων των αγροτών διότι υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν οι αγρότες πριν από τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τζαμτζής, όπως και σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, τόνισε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι:


1) Πρέπει να οριστούν άμεσα οι συντελεστές ζημίας από τον ΕΛΓΑ και 

2) Να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των πορισμάτων ,να σταλούν στους αγρότες και να προλάβει ο ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει πριν από τα Χριστούγεννα.

Υπενθύμισε δε ότι δε μπορεί να επαναληφθεί το περσινό προηγούμενο όπου χωριά του Ν. Πέλλας μείνανε να πληρωθούν μετά το Πάσχα. 

Ακόμα τόνισε ότι δεν προχώρησε η διαδικασία ούτε για τις περσινές ενστάσεις και είναι σε εκκρεμότητα η καταγραφή πορισμάτων και η πληρωμή εκατοντάδων αγροτών που έκαναν ένσταση για τις ζημίες της περσινής χρονιάς.

Τέλος ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο, να επισκεφτεί ο ίδιος το τοπικό κατάστημα ώστε να συντονίσει και να δώσει λύση σε τυχόν προβλήματα που υπάρχουν.


Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ απάντησε στον κ. Τζαμτζή ότι:

1) Δεν είχαν δώσει τιμές οι συνεταιρισμοί στον ΕΛΓΑ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα αλλά πιθανότατα αυτό το θέμα έχει λυθεί ,και

2) Τόνισε ότι οι μεν εποχιακοί γεωπόνοι που έχουν προσληφθεί θα κάνουν εκτιμήσεις ζημιών στα βαμβάκια, οι δε μόνιμοι θα προχωρήσουν στη καταγραφή των πορισμάτων των ζημιών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να ακολουθήσουν οι πληρωμές .

Ανταπαντώντας στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο κ. Τζαμτζής ζήτησε να υπάρξει βοήθεια προς το υποκατάστημα Βέροιας από άλλα υποκαταστήματα ώστε να μην μείνουν οι αγρότες απλήρωτοι για τα Χριστούγεννα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *