Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αφιέρωμα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Νίκης Αξού από το ialmopia.gr

Ο Α.Σ ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1970


Με την παρουσία της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει να επιδείξει δύο σημαντικές στιγμές. Η μια είναι την αγωνιστική περίοδο 1979-1980 με την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας , όταν οι επίσημες κατηγορίες του ποδοσφαίρου ήταν τρεις δηλαδή η σημερινή Γ Εθνική. 
 
 
Η δεύτερη καλύτερη στιγμή ήταν η περίοδος 1990-1995 με την συμμετοχή της Νίκης Αξού στην Δ Εθνική Την περίοδο 2010-2011 πανηγυρίζει την άνοδο της στην Α1 κατηγορία Ε.Π.Σ.Πέλλας κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας.
 
 Την αμέσως επόμενη χρονιά(2011-2012) πραγματοποιεί άσχημη πορεία και γνωρίζει τον υποβιβασμό στην Α κατηγορία. Την σεζόν 2012-2013 η Νίκη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα κατακτά την 3η θέση στην κανονική διάρκεια και στους αγώνες μπαράζ ανόδου νικάει την Αραβησσό εντός έδρας αλλά στον τελικό των τελικών χάνει 2-1 από τον Εθνικό Γιαννιτσών και το όνειρο ανόδου δεν έχει Happy End. H περσινή χρονιά επικρατεί άνεμος ανανέωσης με πολλές αλλαγές νέο ξεκίνημα με νέο προπονητή και πολλούς νεαρούς παίκτες. Το εγχείρημα δεν πέτυχε και η αλλαγή προπονητή βρίσκει την ομάδα στην 9η θέση η χειρότερη την τελευταία δεκαετία. Η ομάδα φέτος πορεύεται με έναν παλιό γνώριμο στον πάγκο της τον Νίκο Τσιριγιάννη και πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας με τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή να μετρά 27 χρόνια και τους 20 από τους 24 παίκτες να είναι από τα σπλάχνα της ομάδας.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως όποια ομάδα σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της πρέπει να δίνει βάρος στις υποδομές της και να στηρίζεται στα δικά της παιδιά. Έτσι το 2003 η Νίκη Αξού ιδρύει την δικιά της Ακαδημία ποδοσφαίρου με ποδοσφαιριστές διαφόρων ηλικιών και συμμετοχή σε διάφορα τουρνουά ανά την Ελλάδα.
 


Η Νίκη Αξού έχει ένα πανέμορφο γήπεδο με άρτιες γηπεδικές εγκαταστάσεις , οργανωμένη διοίκηση και δείχνει να είναι μια αξιόλογη ποδοσφαιρική ομάδα στο Νομό Πέλλας.

Στην εποχή των social media από το internet δεν θα μπορούσε να λείψει και η Νίκη Αξού με Group στο facebook(Α.Σ ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ) και με δικό της ιστολογιο(nikiaxou.blogspot.gr)
 
 
ialmopia.gr
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *