Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ζητείται συναίσθηση ευθύνης - Άρθρο του Συμεών Σαμλίδη

Ζητείται συναίσθηση ευθύνης - Άρθρο του Συμεών Σαμλίδη για την ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr


Η πτώχευση και ταπείνωση της χώρας και η τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του λαού, είναι αποτέλεσμα του επί τριάντα και πλέον χρόνων, τρόπου Ο ευτελισμός αρχών και αξιών, η ανομία και ατιμωρησία, είναι μερικά από τα ιδιαιτέρως φαύλα γνωρίσματα του υπερτροφικού, σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους, που δημιούργησε το πολιτικό-κομματικό σύστημα.

Το ενδιαφέρον πολιτικών, που ψήφιζαν και εξέλεξαν οι πολίτες για να κυβερνήσουν και να πάνε την χώρα μπροστά, εξαντλείτο στην εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών, η ικανοποίηση της απληστίας εαυτών και αλλήλων.

Προεκλογικές υποσχέσεις (περίοδος που κατά τον αείμνηστο Winston Churchill, λέγονται τα μεγαλύτερα ψέματα), που δημιουργούσαν ελπίδες στους πολίτες για ισονομία, αξιοκρατία, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, παρέμεναν

Έτσι, σε βασικούς κυρίως τομείς που αφορούν τη συγκρότηση, λειτουργία και πρόοδο, όπως ο χώρος της Παιδείας, Υγείας κ.τ.λ, όχι μόνο δεν υπήρξε βελτίωση και θετικά αντίστοιχα αποτελέσματα, αντίθετα, οι εικόνες που καθημερινά εμφανίζονται και χωρίς τέλος αποκαλύψεις παρανομίας και διαφθοράς που επί δεκαετίες συνέβαιναν, είναι ότι επιτεύχθηκε και πληρώνει ο λαός σήμερα.

Παρά την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και τις δυσχέρειες της μεσαίας τάξης από δυσβάσταχτη φορολογία και ενώ “ όσοι τα πήραν κυκλοφορούν ελεύθερα” (δήλωση πρώην αναπληρωτή υπουργού οικονομικών), οι πολιτικοί αναλίσκονται σε ανούσιες ή χάριν ψηφοθηρίας, αντιπαραθέσεις. Η περίοδος που διανύουμε είναι ως γνωστόν κρίσιμη και με απρόβλεπτες εξελίξεις στον κοντινό γεωγραφικό περίγυρο και ως εκ τούτου υποχρεώνει τους πολιτικούς ταγούς να αποδείξουν έμπρακτα, πως υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδας και να προτάξουν τα συμφέροντα της, ως και την πρόοδο του ελληνικού λαού, από τις όποιες φιλοδοξίες τους.

Ζητείται συναίσθηση ευθύνης - Άρθρο του Συμεών Σαμλίδη για το ialmopia.gr

Αριδαία Ν.Πέλλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *