Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ο πρώτος ηλιακός δρόμος στον κόσμο (vid)

Ο πρώτος ηλιακός δρόμος του κόσμου, ο οποίος μετατρέπει το ηλιακό φως σε ηλεκτρισμό, είναι πραγματικότητα και θα δοθεί στην κυκλοφορία αυτή την εβδομάδα στο Krommenie της
βόρειας Ολλανδίας. Το πρώτο δοκιμαστικό κομμάτι με την ονομασία SolaRoad, είναι 70 μέτρα σε μήκος και είναι μια πραγματική πρόκληση για τους μηχανικούς αφού το γυαλί που περιέχει τα ηλιακά κελιά σε αυτά τα προκατασκευασμένα τσιμεντένια κομμάτια, πρέπει να είναι αρκετά διαφανές για να επιτρέπει στο φως να φτάνει στα κελιά, αλλά ταυτόχρονα αρκετά ισχυρό, για να μπορεί να αντέχει το βάρος των οχημάτων.

Σκοπός αυτού του project είναι να γίνει αυτόνομος ο φωτισμός στους δρόμους και στα φανάρια και σε βάθος χρόνου να εξυπηρετούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ακόμα και νοικοκυριά. Το SolaRoad έχει στοιχίσει €1.5 εκατομμύρια μέχρι τώρα.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *