Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ποίηση και ταινίες. Μία μεγάλη αποφυγή! Αφιέρωμα του Ευάγγελου Τσαβδάρη στο ialmopia.gr

ΜΕΡΟΣ 2ο

Ο χαρισματικός ποιητής και συντοπίτης μας Τσαβδάρης Ευάγγελος μας ξεναγεί σε ένα αφιέρωμα που στηρίζεται πάνω σε ποίηση και υποθέσεις ταινιών στο κινηματογράφο. Έτσι, έχουμε ένα συνδυασμό ποίησης και ταινίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 3 μέρη. Παρακάτω ακολουθεί το 2ο μέρος της σειράς.


"Είναι μάταιο πια, να πετάς τους στίχους στης αποφυγής τη φωτιά. Είναι ανέφελο να ζητάς απ' τους ανθρώπους να σε προσκαλέσουν στο πάρτι της ζωής, για να διαφύγεις μετά και να κάψεις την πρόσκληση . Ένα ξεκίνημα ζητάς με πολλαπλές αναγνώσεις, που δεν προσβάλουν, και στο τέλος εκβάλεις την ψυχή σου στα νερά του καταρράκτη, και ύστερα, ναι όπως το ακούς, ύστερα άντεξε το σε παρακαλώ αυτό το ύστερα, το σώμα σου χτυπάει στους βράχους του ίδιου καταρράκτη, και περπατάς με δεκανίκια, αγιασμένα δεν λέω, ηθικά, καμιά αντίρρηση αλλά δεν παύουν να ναι τα δεκανίκια της μεγάλης αποφυγής σου. Γυναίκα"

Τσαβδάρης Ευάγγελος


Βασισμένο στις ταινίες:

(κλικ πάνω στις ταινίες)

September (2013)
Prozac Nation (2001)






ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *