Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Πώς ήταν τα αεροπλάνα τη δεκαετία του ’70 [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ταξίδι στο παρελθόν μέσα από το αρχείο της Boeing - Δείτε φωτογραφίες



Μεγάλα μοτίβα, έντονα σχέδια και πολλά χρώματα- αυτή ήταν με λίγα λόγια η αισθητική της δεκαετίας του ’70. Εκφράζεται σε όλες τις εκδοχές της, ακόμα και στα σαλόνια των αεροπλάνων, όπως ήταν τότε, σχεδόν μισό αιώνα πριν.

Αντί για τις σειρές καθισμάτων που έχουμε σήμερα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από το αρχείο της Boeing, τα «σαλόνια» της Business και της Upper Class ήταν χώροι συνύπαρξης και συναναστροφής που ευνοούσαν την κοινωνικοποίηση και όπου οι επιβάτες μπορούσαν να μοιραστούν έναν καφέ και δυο κουβέντες μεταξύ τους.

Πολυτελή χαλιά και πολύχρωμα σχέδια κυριαρχούσαν στη διακόσμηση. Επίσης οι επιβάτες μπορούσαν να σταθούν όρθιοι καθώς δεν υπήρχαν ακόμα οι αποθηκευτικοί χώροι πάνω από τα καθίσματα.





 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *