Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου μέσα από φωτογραφίες

Η εφημερίδα The Independent, στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, παρουσιάζει σε φωτογραφίες τα είκοσι καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε φωτογραφίες. Στην κορυφή βρίσκεται το...
Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ακολουθεί το Χάρβαρντ και στην τρίτη θέση το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Massachusetts Institute of Technology: Πρόκειται για το τμήμα της ιδιωτικής έρευνας του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη με έμφαση στην επιστήμη, τη μηχανική, την τεχνολογική εκπαίδευση και την έρευνα. Ιδρύθηκε το 1861.






Harvard University: Το περίφημο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πιο παλιό στις ΗΠΑ, καθώς φτιάχτηκε το 1636. Από εκεί έχουν αποφοιτήσει οκτώ πρόεδροι της χώρας και 62 δισεκατομμυριούχοι.



Cambridge University: Πρόκειται για το πρώτο σε κατάταξη πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1209.



University College London: Το γνωστό και ως UCL είναι το παλιότερο κολέγιο του Λονδίνου, ενώ ήταν και το πρώτο που απευθυνόταν σε μαθητές ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το φύλλο τους.



Imperial College London: Ιδρύθηκε το 1907 και ειδικεύεται στον τομέα της επιστήμης, της μηχανικής, της ιατρικής και των επιχειρήσεων.



Oxford University: Το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου, το οποίο έχει μεταφέρει στο τώρα σημαντικά στοιχεία της διδασκαλίας του 20ου αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1096.



Stanford University: Με έδρα την Καλιφόρνια, ιδρύθηκε το 1891 και πήρε το όνομά του από το γιο του μεγιστάνα του σιδηροδρόμου Leland Stanford, ο οποίος δήλωσε ότι «τα παιδιά της Καλιφόρνια πρέπει να είναι τα παιδιά μας», μετά το θάνατό του από τύφο.



Yale University: Ιδρύθηκε το 1701 στο New Haven του Κονέκτικατ και έχει περίπου 5.300 προπτυχιακούς και 6.100 πτυχιούχους φοιτητές και επαγγελματίες. Από εκεί αποφοίτησαν πέντε πρόεδροι των ΗΠΑ.



Chicago University: Το πανεπιστήμιο του Σικάγου είναι το μεγαλύτερο και το πιο αξιόλογο στον χώρο των ΜΜΕ.



California Institute of Technology: Βρίσκεται στην Πασαντίνα, ιδρύθηκε το 1891 και δίνει μεγάλη έμφαση στην επιστήμη και την τεχνολογία.






ΠΗΓΗ: krasodad

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *