Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα


Σε νέο, μαζικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλούν σήμερα στις
18.00 στο Σύνταγμα, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Εργατικά συνδικάτα, αντιφασιστικές συλλογικότητες και κόμματα κινητοποιούνται ξανά, μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η ανακοίνωση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ:

"Όλες και όλοι μαζί να διατρανώσουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, να καταδικάσουμε τις ναζιστικές και εγκληματικές πράξεις της «Χρυσής Αυγής» και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα όλες εκείνες τις αναγκαίες νομοθετικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικής βίας και εγκληματικότητας.



Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή αποκάλυψε σε όλο τον ελληνικό λαό αυτό που χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα υποστήριζε, αλλά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα προσπαθούσαν να συγκαλύψουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός της δημοκρατίας, υπηρέτης και μακρύ χέρι του συστήματος, που δρα ως μια εγκληματική οργάνωση με συνεχείς επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της δημοκρατίας. Ολοένα και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυτές με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο λαό που αγωνίζεται σθεναρά εναντίον των πολιτικών της τρόικας και των μνημονίων και υπέρ της δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ας γνωρίζουν όμως οι επίδοξοι μιμητές των ναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών ότι ούτε το όργιο της τρομοκρατίας ούτε οι συνεχείς προσπάθειες δυσφήμησης και σπίλωσης των εργατικών αγώνων μπορούν να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ιδεολογία και οι πρακτικές τους, αφού οδήγησαν την ανθρωπότητα στο χείλος τους αβύσσου, σε εκατόμβες νεκρών και σε απάνθρωπα εγκλήματα, ηττήθηκαν ολοσχερώς και αμετάκλητα σε όλα τα πεδία στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και κάθε απόπειρα νεκρανάστασής τους είναι καταδικασμένη".


Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης με ανακοίνωσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Να διευκρινιστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αγνοήσουν τις προβοκάτσιες που φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ να καλεί στα Προπύλαια άλλη ώρα και να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας. 

"Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα" σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσκληση σε μαζική συμμετοχή απευθύνει στους πολίτες και το ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: “Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας.”

“Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον κόσμο της διανόησης, να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση και να πουν ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

“ Όλες και όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που καλούν συνδικάτα, αντιρατσιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς την Τετάρτη 25/9 στις 6μμ στο Σύνταγμα και στην πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5 μμ Σταδίου – Άγαλμα Κολοκοτρώνη” είναι η πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλεί σε κλιμάκωση των απεργιών και κοινό αντιφασιστικό αγώνα.

Κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αλλά και στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη απευθύνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, “για να καταλάβουν οι φασίστες ότι οι μέρες του εγκληματικού τους οίστρου έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί και ήρθε η ώρα να πληρώσουν το λογαριασμό” επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.
πηγη: enet


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *