Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σκοτώθηκε στη Στάτιστα της Φλώρινας ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς (Σαν σήμερα 13/10)

1904: σκοτώθηκε στη Στάτιστα της Φλώρινας ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς.

1905: στη Ρωσία, πολλαπλασιάζονταν τα εργατικά συμβούλια (σοβιέτ), που πρόβαλλαν ως αιτήματα το 8ωρο και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

1995: ήρθη το ελληνικό εμπάργκο προς την ΠΓΔΜ, μετά την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ των δύο χωρών. Την ίδια μέρα, το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στο 87χρονο πολωνικής καταγωγής φυσικό Τζόζεφ Ρότμπλατ και στο αντιπυρηνικό κίνημα "Πούγκουος", το οποίο ίδρυσε με άλλους δέκα επιστήμονες το 1957, μετά τη δημοσίευση, το 1955, του μανιφέστου των Αϊνστάιν και Ράσελ με το οποίο καλούσαν τον επιστημονικό κόσμο να αγωνιστεί κατά του πυρηνικού ολέθρου.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 13/10
 
1941 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Paul Simon (Paul Frederic Simon) γεννήθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Ξεκίνησε την καριέρα του από πάρα πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη μαθητής στο γυμνάσιο Forest Hills. Τότε γνώρισε τον Art Garfunkel και μαζί, ως το δίδυμο Simon & Garfunkel, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '60. Κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ τα οποία περιείχαν τις επιτυχίες "The Sounds of Silence", "I Am a Rock", "A Hazy Shade of Winter", "Mrs. Robinson", "The Boxer", "Bridge Over Troubled Water" κ.α. Μετά την διάλυση του ντουέτου το 1970, ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Έχει κερδίσει δώδεκα βραβεία Grammy και το 2003 οι Simon & Garfunkel τιμήθηκαν με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Το 2006 συμπεριλήφθηκε στην λίστα του περιοδικού Time, "The 100 People Who Shaped the World". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.
 
1993 Ο Αμερικανός soul τραγουδιστής Wade Flemons (1940-1993) απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών στο Battle Creek του Μίσιγκαν από την ασθένεια του καρκίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν σόλο τραγουδιστής το 1958 αλλά γνώρισε την επιτυχία σαν μέλος των Earth, Wind & Fire από το 1970 έως το 1973. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "That Other Place" και "Jeanette".
 
1965 Οι The Who ηχογραφούν το τραγούδι "My Generation". Είναι μια δημιουργία του Pete Townshend. Το τραγούδι βρίσκεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll".
 
Αθλητισμός 13/10
 
54 Ο Αυτοκράτορας Κλαύδιος (γεννήθηκε το 10 π.Χ.) βρίσκει φριχτό θάνατο έπειτα από ένα γεύμα με δηλητηριασμένα μανιτάρια που του προσέφερε η σύζυγός του Αγριππίνα για να επισπεύσει την άνοδο του γιού της Νέρωνα στο θρόνο. Ήταν αυτοκράτορας τα 13 τελευταία χρόνια.
1792 Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον βάζει τον θεμέλιο λίθο στον Λευκό Οίκο. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1800 και πρώτος ένοικός του ήταν ο Πρόεδρος Ανταμς. Το 1814 καταστράφηκε από πυρκαγιά στη σύρραξη με τους Άγγλους. Από το 1809 ανεπίσημα και το 1902 επίσημα ονομάζεται «Λευκός Οίκος».

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *