Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου από το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Έδεσσας καί Αλμωπίας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη.

Tο Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Η λίστα των ανέργων αυξάνεται όλο και περισσότερο, η αγορά εργασίας έχει απορρυθμιστεί, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία κερδίζουν έδαφος, το εργατικό δίκαιο έχει αποδομηθεί, ενώ έχει ακυρωθεί ο θεσμός των Ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Περιορίζουν τη δημοκρατία και καταργούν δημοκρατικούς θεσμούς, στην ουσία περιορίζουν και καταργούν το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Κυβέρνηση και Τρόικα δε θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι η εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση των συνδικάτων για την ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση με φιλεργατικές αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, είναι η μόνη ρεαλιστική και δίκαιη λύση.

Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας ,ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης,

επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Υπεράσπιση του ΟΑΕΔκαι των φορέων Κοινωνικής Πολιτικής, που ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούνται με εισφορές των Ελλήνων εργαζομένων.

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *