Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στην Κρήτη

Σε εξέλιξη στο Ηράκλειο το μεγάλο παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, που «θα βάλει ταφόπλακα στο σύνολο του αγροτικού κόσμου». Αλληλέγγυοι οι φορείς των νομών της Κρήτης.

Αγρότες από τη Μεσαρά, την Ιεράπετρα, τη Βιάννο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, συγκεντρώθηκαν αρχικά στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Από εκεί, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με μαύρες σημαίες, κορναρίσματα και συνθήματα, κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης όπου αγρότες με τη βοήθεια τρακτέρ έχουν ανέβει στον εξώστη του κτιρίου.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, ενώ το «παρών» στην κινητοποίηση δίνουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι απ΄ όλο το νησί, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της ΑΔΕΔΥ, που συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών.

Δηλώσεις συμπαράστασης έχουν γίνει από βουλευτές και δημάρχους, ενώ τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και δημοτικά συμβούλια της Κρήτης αλλά και φορείς, με ψηφίσματά τους τάσσονται αλληλέγγυα στους αγρότες.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης αναμένεται να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη επιδίδοντάς του το ψήφισμά τους, μαζί με δεκάδες ακόμα ψηφίσματα φορέων όλης της Κρήτης που συμπαραστέκονται στις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες σχεδιάζουν να μεταβούν στην Αθήνα την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.



Πηγή: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *