Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Οι άλλοι «58» - Νέοι, συντηρητικοί και ακάλυπτοι από τη ΝΔ

Μετά τους «58» της Κεντροαριστεράς, άλλοι «58» εμφανίστηκαν πρόσφατα. Είναι νέοι και άγνωστοι, θεωρούν ότι η Δεξιά σήμερα είναι «παράταξη-φάντασμα» και δηλώνουν απερίφραστα «συντηρητικοί».

Στη σχετική διακήρυξή τους υποστηρίζουν την ανάγκη αποενοχοποίησης του συντηρητικού χώρου, εναντιώνονται στο φιλελευθερισμό, προβάλλουν αναλυτικά ένα «νέο ελληνικό συντηρητισμό» και προβάλλουν αξίες όπως: «η αξιοσύνη και αξιοκρατία, η εργατικότητα, η παράδοση-παραδεδομένη πείρα αιώνων, η αξιοπρέπεια, η αυτάρκεια, ο σεβασμός του ιερού, η φιλοτιμία, ο ρεαλισμός λόγων, ελπίδων και πράξεων».

Στο «Δια ταύτα», παρόλο που δεν καλύπτονται από τη Νέα Δημοκρατία, δεν προτείνουν ένα ακόμα κόμμα, αλλά τη δημιουργία ενός δεξιού think tank, ενός Ινστιτούτου Συντηρητικής Πολιτικής, με το επιχείρημα: « Η διατύπωση ιδεών, η κατάθεση προτάσεων, η εκπαίδευση στελεχών και η ειλικρινής πρόταξη αξιών είναι πράγματα τόσο ξένα και πρωτόγνωρα για την σημερινή Δεξιά, που και μόνον η εμφάνισή τους δύναται, πιστεύουμε, να επιφέρει τεκτονικές αλλαγές στον χώρο δεξιότερα του κέντρου και συνακόλουθα σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό».

Ολόκληρη η διακήρυξη και οι «58» υπογραφές.




Πηγή: Athens Voice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *