Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην Philoxenia 2013

Εντυπωσιακή οργάνωση εκδήλωσης τοπικής γαστρονομίας και προϊόντων ποιότητας της Π.Ε. Πέλλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε και συμμετείχε στα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Philoxenia 2013” και, ειδικότερα, στην παρουσίαση του ενιαίου περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σχεδιασμός του περιπτέρου ακολουθεί την νέα αντίληψη ενιαίας τουριστικής προβολής όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Στην παρουσίαση, μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Κ.Μ. κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φάνης Παπάς, κ.ά.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Παράλληλα με την τελετή των εγκαινίων διοργανώθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας μία εκδήλωση αφιερωμένη στην τοπική γαστρονομία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας όπου παρουσιάστηκαν τοπικά εδέσματα, νωπά και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, χυμός ρόδι, κρασιά, τυροκομικά και αλλαντικά, γλυκά, κ.ά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης στελέχη της δημοτικής επιχείρησης τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πέλλας καθώς, επίσης, και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.




Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης περιηγήθηκε στην Διεθνή Έκθεση συνομιλώντας με τους άλλους εκθέτες αλλά και υποδέχθηκε, μαζί με τους συναδέλφους του της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους επισκέπτες στο ενιαίο περίπτερο.

Σε δήλωσή του αναφέρει: 
 
«Η φετινή διοργάνωση μάς βγάζει από το κλίμα απαισιοδοξίας που καλλιεργήθηκε με την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Επίσης, μας δείχνει τον δρόμο για να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης και να αντιμετωπίσουμε με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον. Μπορούμε να τα καταφέρουμε επενδύοντας στην εξωστρέφεια, την συνέργεια και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Με την εκδήλωση για την τοπική γαστρονομία αναδείξαμε την γευστική υπεροχή των αγροτικών προϊόντων μας. Οι ξένες αγορές γνωρίζουν ότι τα προϊόντα μας υπερέχουν σε γεύση και ποιότητα. Μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα προϊόντα της περιοχής μας, είτε προορίζονται για το εξωτερικό όπου έχουμε θεαματική άνοδο των εξαγωγών, είτε για την εγχώρια αγορά, πληρούν αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και πλέον διαθέτουν μοντέρνα τυποποίηση. Ο Αγροτικός τομέας, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους δύο κύριους πυλώνες ανάπτυξης για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπως προκύπτει από ειδική μελέτη που εκπονήσαμε. Στο πλαίσιο αυτό, μας ενδιαφέρει να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος και αποτελεί την βάση της οικονομίας της Πέλλας, με τον τουρισμό. Έχουν γίνει πολλές επενδύσεις από ιδιώτες αλλά και από την πολιτεία για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και την προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται για την πλούσια φυσική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι ενισχύσεις του προγράμματος LEADER που αφορούν την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού. Τους προσεχείς μήνες ο Σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικής δικτύωσης και συνεργασίες με νέες, αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές. Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα πρόσωπα και τα στελέχη των υπηρεσιών μας που συνεργάστηκαν για την ολοκληρωμένη και εντυπωσιακή παρουσίαση του περιπτέρου της Περιφέρειας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *