Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Χτύπησε... καμπανάκι για ΠΑΟΚ, 2-2 με την Άλκμααρ

Άκρως προβληματικός ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με 2-2 κόντρα στα δεύτερα της Αλκμααρ και απόλεσε την πρώτη θέση στον όμιλο. Σκόραρε ο Πόζογλου στο ντεμπούτο του. Ο Λούκας είχε ισοφαρίσει με πέναλτι το γκολ του Λαμ, ενώ ο Γκέρτερ από τα 11 βήματα είχε δώσει προβάδισμα στους Ολλανδούς


Ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο ως μια ομάδα που ήθελε τη νίκη για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και θα μπει στους δυνατούς, αλλά ήταν πολύ κάτω του μετρίου και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε σοβαρά την εστία των Ολλανδών.

Αντιθέτως, η ολλανδική ομάδα που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, ήταν πολύ ανώτερη του "Δικεφάλου", δημιούργησε καλές στιγμές στην εστία του Γλύκου και έφυγε με τη νίκη από την Τούμπα, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Λαμ στο 30' "πάγωσε" την Τούμπα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου, αλλά η χαρά των ολλανδών κράτησε για επτά λεπτά, καθώς ο Λούκας ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Κίτσιου. Η ολλανδική ομάδα στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε πολύ καλή και στο 71' πήρε το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα του Γκέρτερ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σαφώς απογοητευμένοι για την εικόνα του "Δικεφάλου" προς το τέλος του αγώνα, φώναξαν "Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα", αλλά και το γνωστό σύνθημα για τον Πάμπλο Γκαρσία, "ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία".

Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Χουμπ Στέφενς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παναγιώτης Γλύκος. Στην άμυνα- από αριστερά προς τα δεξιά- αγωνίστηκαν οι Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης και Κίτσιου. Στο κέντρο νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα ήταν ο Κωνσταντινίδης που αγωνίστηκε μαζί με τους Τζιόλη και Λάζαρ. Η τριπλέτα της επίθεσης ήταν οι Λούκας (δεξιά), Στοχ (αριστερά) και Αθανασιάδης στην κορυφή της επίθεσης.

Καλός ρυθμός στο ματς

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο ματς, στο 3' όταν μετά το λάθος του Ντε Βίντερ, ο Λούκας έγινε αποδέκτης, αλλά ο Όβερτουμ έδιωξε σε κόρνερ. Κατά την εκτέλεση η μπάλα έφτασε στον Στοχ, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό, αλλά ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας απέκρουσε με υπερένταση.

Στο 7' ο Χαπς έκανε την κούρσα από αριστερά κι αφού πέρασε τον Κίτσιου δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πολύ καλή συνεργασία Βίτορ- Λίνο, ο Βραζιλιάνος κάνει τη σέντρα και προ του Κωνσταντινίδη ο Γκέρτερ διώχνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Χουντ φάνηκε να κρατάει τον Κλάους μέσα στην περιοχή, οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, αλλά ο διαιτητής του αγώνα έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Καλός ρυθμός, χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία

Στο 18' ο Λίνο έκανε την έξυπνη μπαλιά με αποδέκτη τον Κωνσταντινίδη, αλλά ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε να την κοντρολάρει.

Πολύ καλή ευκαιρία για την Άλκμααρ στο 19', όταν ο Μπέρχουις μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Γλύκος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Σέντρα του Κίτσιου στο 21' ο Κλάους πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Ντε Βίντερ. Στο 23' ο Μπέρχουις δοκιμάζει το σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

Η Άλκμααρ "πάγωσε" την Τούμπα

Στο 30' η Αλκμααρ μετά από φάση διαρκείας και συνεχόμενα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Όβερτουμ έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή, ο Λαμ έγινε αποδέκτης γύρισε όμορφα το σώμα του και πλάσαρε τον Γλύκο στην απέναντι γωνία, κάνοντας το 0-1.

Στο 36' ο Γκουντέλι δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Λάζαρ.

Κέρδισε το πέναλτι ο Κίτσιου, 1-1 ο Λούκας

Στο 37' ο Κίτσιου με παλικαρίσια προσπάθεια μπήκε μέσα στην περιοχή, δέχθηκε το μαρκάρισμα από το Λιούις και ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λούκας ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1. Στη φάση του πέναλτι ο Λιούις δέχθηκε την κίτρινη κάρτα.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ

Στο 41' ο Κίτσιου έκανε τη σέντρα από δεξιά, βρίσκοντας αμαρκάριστο τον Λάζαρ μέσα στην περιοχή, με το Ρουμάνο να πιάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 44' ο Κλάους πιάνει το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Ντε Βίντερ.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος δεν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, δέχθηκε ένα γκολ μετά από λάθος των παικτών του, αλλά αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε το σκορ. Ο "Δικέφαλος" δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, όπως δε συνεργάστηκα καλά κυρίως η επιθετική του γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές.

Στο 47' ο Λούκας έκανε την κούρσα από τα αριστερά, αλλά πριν προλάβει να γίνει απειλητικός, ο Χαπς απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βίτορ έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 50' μετά από λάθος των αμυντικών της Αλκμααρ, ο Κλάους βρέθηκε απέναντι από τον Ντε Βίγκελ, αλλά το λάθος κοντρόλ έδωσε το δικαίωμα στον Λαμ να απομακρύνει. Ο Χαπς στο 53' βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 56' ο Χουμπ Στέφενς έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Σκόνδρα να περνάει στο ματς στη θέση του Κωνσταντινίδη.

Στο 57' ο Μπέρχουις απείλησε για μια ακόμη φορά την εστία του ΠΑΟΚ, κάνοντας την όμορφη προσπάθεια και το σουτ, αλλά ο Γλύκος απέκρουσε με υπερένταση. Η μπάλα έφτασε στον Γκουντέλι, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 58' ο Λίνο απείλησε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με τον Ντε Βίντερ να κρατάει δύσκολα την μπάλα έξω από την εστία.

Ο Γλύκος κράτησε το 1-1

Στο 61' σοβαρό λάθος του Κίτσιου, ο Γκούντμουνσον κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή, εξαπολεί έναν "κεραυνό", αλλά ο Γλύκος με εντυπωσιακή απόκρουση διώχνει σε κόρνερ.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο 64'΄με τον Νέτσιντ να παίρνει τη θέση του Αθανασιάδη.

Στο 66' ο Λούκας σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Ντε Βίντερ μπλόκαρε εύκολα.

Πέναλτι για την Αλκμααρ, 1-2

Στο 71' η Αλκμααρ κέρδισε το πέναλτι, καθώς μετά από σέντρα του Γκουντμουνσον ο Λάζαρ μπήκε στην πορεία της μπάλας, τη βρήκε με το χέρι και ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε την αισχάτη των ποινών. Ο Γκέρτερ ευστόχησε από τα 11 βήματα και έκανε το 1-2.

Καλή στιγμή να ισοφαρίσει ο Λούκας

Στο 73' ο Λούκας έχασε καλή στιγμή να σκοράρει και να ισοφαρίσει, όταν έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ανύμπορου να αντιδράσει Ντε Βίντερ.

Στο 75' ο Στέφενς πέρασε στο ματς τον Πόζογλου στη θέση του Στοχ.

Στο 81' ο Γιόνχανσον κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ. Στο 82' ο Λίνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πόζογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ντε Βίντερ.

Σέντρα "ξυράφι" του Λίνο στο 86, ο Νέτσιντ δεν προλαβαίνει την μπάλα. Στο 89' ο Γκέρτερ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Λούκας.

Μεγάλη στιγμή να ισοφαρίσει

Στο 89' ο Κατσουράνης έπιασε την γυριστή κεφαλιά μετά το φάουλ του Λίνο, αλλά ο Ντε Βίγκελ με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 90+ ο Γιόχνανσον δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μακράρισμα πάνω στον Νέτσιντ

Ο Πόζογλου ισοφάρισε το φινάλε

Στο 93' ο Λούκας έκανε τη σέντρα, ο νεαρός Στέλιος Πόζοζλου που έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό ματς, σκόραρε με κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56' Σκόνδρας), Λούκας, Στοχ (75' Πόζογλου), Αθανασιάδης (64' Νέτσιντ)

Άλκμααρ: Ντε Βίντερ, Ράινεν, Λαμ, Χουντ, Γκέρτερ, Γκουντέλι, Μπέρχουις, Όβερτουμ (74' Γιόχανσον), Χαπς (89' Φαν Όβερεεμ), Λιούις (40' Γκουντμουνσον), Άβντιτς

πηγη:olapaok.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *