Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά για την χώρα μας. Πρόστιμο στον υπουργό υγείας για προώθηση συσκευής που καθαρίζει το …τσιγάρο!

Το νόμισμα έχει δυο όψεις. Στη μια φαίνεται η εταιρία που διαφήμιζε αντιδεοντολογικά, από την εκπομπή του "Ελλήνων Έγερσις" ο τηλε-πωλητής υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης.

Στην άλλη όψη, φαίνεται η αλήθεια. Την έδειξε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή που επέβαλλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην εταιρία που διαφήμιζε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, το πρόστιμο, επιβλήθηκε για παραπλάνηση καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Στην εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για παραπλανητική εντύπωση κατά τη διάθεση της πώληση του συστήματος NICOPAL G. GHIOLVAS SYSTEM II «συσκευή που καθαρίζει το τσιγάρο» με ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια και τη βελτίωση της υγείας κατά το κάπνισμα, καθώς και την απεξάρτηση των καπνιστών από το κάπνισμα με τη χρήση του εν λόγω συστήματος για την επεξεργασία των τσιγάρων».

Η παραπάνω εταιρία, είναι αυτή που διαφημίστηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, προκαλώντας - σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή - ζημία σε αγοραστές και ανταγωνιστές.

Αφού όμως, ο Αδωνις Γεωργιάδης, επέλεξε να διαφημίζει από την τηλεοπτική εκπομπή του συγκεκριμένο προϊόν, θα έπρεπε τουλάχιστον, να ελέγξει εάν πραγματοποιεί όσα υπόσχεται.

Σχετικό tweet έκανε κι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος χωρίς να λάβει ακόμη απάντηση τον υπουργό. Θα λάβει μετά και την τελευταία εξέλιξη;



πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *