Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Eπιστήμονες δημιούργησαν εμβρυονικά κύτταρα για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, (Σαν σήμερα 27/12)

1968οι αστροναύτες του διαστημοπλοίου "Απόλλων 8", Τζιμ Λόβελ, Γουίλιαμ Άντερς και Φρανκ Μπόρμαν, επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στη Γη, αφού έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που έκαναν τον γύρο της Σελήνης. Μετά από 10 περιστροφές επέστρεψαν στη Γη, δίνοντας μια νέα ώθηση στη διαστημική έρευνα που είχε εγκαινιάσει το σοβιετικό πρόγραμμα "Ζοντ".

2000στις ΗΠΑ, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης, με επικεφαλής τον τζον Γκέρχαρτ, δημιούργησαν εμβρυονικά κύτταρα στο εργαστήριο, για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, με στόχο τη βελτίωση των μεταμοσχεύσεων, τη θεραπεία νευρολογικών ασθενειών με αντικατάσταση των οργάνων και τη θεραπεία τραυματισμών του νωτιαίου μυελού.

1945Τίθεται σε ισχύ η απόφαση της συνόδου του Μπρέτον Γουντς, για την ίδρυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 27/12
 
1931    Ο Αμερικανός κιθαρίστας Scotty Moore (Winfield Scott Moore III) γεννήθηκε στο Gadsden του Tennessee. Είναι ευρέως γνωστός για τη συνεργασία του με τον Elvis Presley, στις αρχές της καριέρας του, μεταξύ 1954 και τις πρώτες ταινίες του Elvis στο Hollywood. Το περιοδικό Rolling Stone τον έχει κατατάξει στην τεσσαρακοστή τέταρτη θέση της λίστας του "The 100 Greatest Guitarists of All Time".

1952    Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και πιανίστας David Knopfler γεννήθηκε στο Glasgow της Σκοτίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Rock συγκροτήματος Dire Straits. Ο David είναι αδερφός του Mark Knopfler, frontman του συγκροτήματος.


Αθλητιμός 27/12
 
27/12/1996    Ο Ιταλός διεθνής Roberto Baggio πέφτει θύμα απάτης από εταιρεία επενδύσεων που είχε βάση στο Ρίμινι και είχε υποσχεθεί τεράστια κέρδη από φοροαπαλλαγές υπεξαιρώντας συνολικά 6 δις λιρέττες ($400 εκατομμύρια)

27/12/1980    Ο τερματοφύλακας της Μπέρμινχαμ Tony Coton κάνει το ντεμπούτο του στο 3-2 επί της Sunderland και αποκρούει πέναλτι στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα της συμμετοχής του

27/12/1951    Η Αυστραλία συντρίβει τις ΗΠΑ 5-0 για το Davis Cup στην Αδελαϊδα

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *