Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα...από τα παλιά! (vids)

Βραδιά Europa League απόψε για τον ΠΑΟΚ, κι αντίπαλός του στην Τούμπα είναι μια παλιά του γνώριμη, η πορτογαλική Μπενφίκα.


Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και την περίοδο 1999 - 2000, στο 2ο γύρο του Κυπέλλου Ουέφα. Σε 2 αμφίρροπα ματς σε Θεσσαλονίκη και Λισαβόνα, οι Λουζιτανοί κατάφεραν τελικά να πάρουν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι στον επαναληπτικό του σταδίου Ντα Λουζ. Ας θυμηθούμε τι είχε συμβεί στα δύο εκείνα ματς του φθινοπώρου του 1999, με την ευχή αυτή τη φορά να είναι ο Δικέφαλος του Βορρά η ομάδα που θα πανηγυρίσει την πρόκριση.



Πρώτος αγώνας, Γήπεδο Τούμπας, Θεσσαλονίκη

21/10/1999 ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 1-2

(90' Φραντζέσκος - 68' Γκόμες, 90+4' Ρονάλντο)


Οκτώβριος του 1999 κι ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα την Μπενφίκα του πρωταθλητή Ευρώπης το 1998 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουπ Χάινκες. Οι Λουζιτανοί υπέφεραν για περίπου μία ώρα αγώνα, μέχρι να αποβληθεί ο Γιώργος Γεωργιάδης στο 65' και να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα. Ο Νούνο Γκόμες άνοιξε το σκορ στο 68' και ο Κρίστιαν Ντόλμπεργκ είχε δοκάρι στο 82'. Η ισοφάριση ήρθε στο 90' από τον συνήθη τρόπο του Κώστα Φραντζέσκου, με εκτέλεση φάουλ, αλλά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο μετέπειτα στόπερ του Άρη, Ρονάλντο Γκιάρο, έδωσε τη νίκη στους Πορτογάλους.


ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Τετράτζε (54' Μπάντοβιτς), Βενετίδης, Κατσαμπής, Ντόλμπεργκ, Νάγκμπε, Μαχαιρίδης, Μαραγκός, Γεωργιάδης, Σαμπρί (82' Φρατζέσκος), Φρούσος (71' Βρύζας)

Μπενφίκα: Ένκε, Οκουνόβο (46' Αντράντε), Μαδέιρα, Ρονάλντο, Νούνιες, Καλάδο, Κανταούροφ, Πομπόρσκι (46' Μπάστο), Μανίς, Ζοάο Πίντο (64' Τσάνο), Γκόμες




Επαναληπτικός, Στάδιο ''Ντα Λουζ'', Λισαβόνα

04/11/1999 Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 4-1 πέν. (1-2 παρ., 1-2 κ.α.)

(25' Κανταούροφ - 28' Μαραγκός, 44' Σαμπρί)


Δύο εβδομάδες αργότερα, η ομάδα του Άρι Χάαν ταξίδευε στη Λισαβόνα με την πλάτη στον τοίχο. Το μακρινό σουτ του Σεργκέι Κανταούροφ στο 25' έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή των Θεσσαλονικέων, που βρισκόταν προ του φάσματος του αποκλεισμού από τον 2ο γύρο του θεσμού. Μία εκτέλεση φάουλ του Σπύρου Μαραγκού και άλλη μία του Αμπντελσατάρ Σαμπρί έκαναν την ανατροπή πριν από τη λήξη του 1ου ημιχρόνου. Ο Ρόμπερτ Ένκε έσωσε μία καλή στιγμή σε προσπάθεια του Παντελή Καφέ στο 73' και στην παράταση ο Άντε Κόβιτς έκανε το ίδιο με τους Κανταούροφ και Γκόμες, με συνέπεια το παιχνίδι να οδηγηθεί στα πέναλτι.


Εκεί, οι Νίκος Φρούσος και Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ τις προσπάθειές τους (μόνο ο Μπόζινταρ Μπάντοβις ευστόχησε), οι Ρονάλντο, Μανίς, Τσάνο και Πάουλο Μαδέιρα νίκησαν τον Κόβιτς και η Μπενφίκα προχώρησε στον επόμενο γύρο, όπου συνετρίβη με 7-0 από τη Θέλτα στο Βίγκο. Τον Ιανουάριο του 2000, μάλιστα, ενίσχυσε το ρόστερ της με τους Μαχαιρίδη και Σαμπρί!


Μπενφίκα: Ένκε, Αντράντε (83' Ελ Χαλέζ), Μαδέιρα, Ρονάλντο, Ρόχας, Καλάδο, Πομπόρσκι (72' Τσάνο), Κανταούροφ, Μπάστο (62' Μανίς), Ζοάο Πίντο, Γκόμες

ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Μπάντοβιτς, Βενετίδης, Ντόλμπεργκ, Νάγκμπε, Μαραγκός, Βρύζας (74' Καραδήμος), Σάμπρι (79' Κωνσταντινίδης), Καφές, Μαχαιρίδης, Βαλένσια (90+1' Φρούσος)






ΠΗΓΗ: ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *