Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μόνο με το Agro 2 η πληρωμή της ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού

Με «Δήλωση Εφαρμογής, δηλαδή την ετήσια δήλωση με την οποία ο δικαιούχος - με την ολοκλήρωση των ετήσιων δεσμεύσεων - καταθέτει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του AGRO 2» θα γίνεται πλέον η πληρωμή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης καπνού, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.



Η απόφαση ορίζει τι πρέπει να περιλαμβάνει ο αγροπεριβαλλοντικός φάκελος, δηλαδή ο φάκελος που οφείλουν να τηρούν οι δικαιούχοι.

Στην εν λόγω απόφαση, που συνυπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καταγράφονται μια σειρά από αλλαγές της ΚΥΑ που αφορά δύο προγράμματα ενίσχυσης των πρώην και νυν καπνοπαραγωγών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση, ισχύουν τα εξής:

1.Στην παράγραφο 6 περί «νόμιμης κατοχής», προστίθεται:

« γ. Για κοινόχρηστες δημοτικές ή κοινοτικές εκτάσεις Για εκτάσεις που παραχωρούνται στους δικαιούχους από τους Δήμους, στην απόφαση παραχώρησης πρέπει να καθορίζεται, μεταξύ των άλλων: η συνολική επιφάνεια της κοινόχρηστης δημοτικής ή κοινοτικής έκτασης, η έκταση που παραχωρείται σε κάθε παραγωγό χωριστά, το χαρτογραφικό υπόβαθρο των εκτάσεων αυτών. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκταση που παραχωρείται στους δικαιούχους πρέπει να παραμένει σταθερή στη διάρκεια της πενταετίας τόσο σε έκταση όσο και σε θέση. Σε περίπτωση που η παραχώρηση δεν καλύπτει την περίοδο δέσμευσης του δικαιούχου, πρέπει τα παραχωρητήρια να ανανεώνονται κάθε έτος με ευθύνη του δικαιούχου, ώστε να καλύπτεται το χρονικό διάστημα της σύμβασης. Σε αντίθετη περίπτωση ο δικαιούχος υπόκειται στις προβλεπόμενες κυρώσεις. Σε περίπτωση μη ανανέωσης του μισθωτηρίου θεωρείται ότι διακόπτεται η δράση και η ευθύνη βαρύνει το δικαιούχο».

Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε9, προσκομίζεται αντίτυπο στο οποίο πρέπει να φαίνεται δηλωμένο το συγκεκριμένο τεμάχιο.

2. Στην παράγραφο 7 «Αιτήσεις», η «Δήλωση Εφαρμογής» αναδιατυπώνεται ως εξής: «Δήλωση Εφαρμογής: θεωρείται η ετήσια δήλωση με την οποία ο δικαιούχος -με την ολοκλήρωση των ετήσιων δεσμεύσεων-καταθέτει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του AGRO2.»

3. Η παράγραφος 13 «Αγροπεριβαλλοντικός Φάκελος», αναδιατυπώνεται ως εξής:

«Αγροπεριβαλλοντικός φάκελος νοείται ο φάκελος τον οποίο θα πρέπει να τηρούν οι δικαιούχοι και ο οποίος θα πρέπει να είναι διαθέσιμος στις ελεγκτικές αρχές και θα περιλαμβάνει:

-Αντίγραφο της υποβληθείσας αίτησης ενίσχυσης

-Υπογεγραμμένη Σύμβαση με τις τυχόν τροποποιήσεις της

-Αντίγραφα των ετήσιων αιτήσεων πληρωμής και δηλώσεων εφαρμογής.

-ΣΠΔ και τυχόν τροποποιήσεις του.

-Αντίγραφα των Πιστοποιητικών Συμμόρφωσης.

-Αντίγραφο στα πλαίσια της πολλαπλής συμμόρφωσης ημερολόγιου εργασιών και νόμιμα παραστατικά ΚΒΣ ή ΚΦΑΣ αγοράς λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Στις περιπτώσεις που ο γεωργός χρησιμοποιεί κοπριά και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ιμολογίων, προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται η ακριβής ποσότητα κοπριάς και η προέλευση αυτής

-Εδαφολογική ανάλυση (εάν υπάρχει) απόδειξης ότι τα αγροτεμάχια (σύνολο ή κάποια) εμπεριέχουν στο έδαφος τους 3% κατ ́ ελάχιστο οργανική ουσία.

- Για τη Δράση 2.3 αντίγραφο του Σχεδίου Λίπανσης, Σχεδίου Άρδευσης και Σχεδίου Φυτοπροστασίας καθώς και κάθε άλλου υποστηρικτικού εγγράφου που αφορά την πιστοποίηση του στα πλαίσια του AGRO 2.»





πηγη:agronews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *