Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εγκαίνια έκθεσης αφιέρωμα στη δημιουργικότητα των γυναικών από την Π.Ε. Πέλλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διοργανώνει την έκθεση «Παράθυρα», με έργα ζωγραφικής της Μαρίας Κοσσίνη-Ζάχου και ποίησης της Ιωάννας Αμπατζή. Η έκθεση αποτελεί ένα αφιέρωμα στη γυναικεία δημιουργικότητα και διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. 


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του "Παρθεναγωγείου" στην Έδεσσα. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Κοινωνική Λειτουργός κα. Λεμονιά Χυδίρογλου θα αναπτύξουν το θέμα "Γυναίκες και Δημιουργικότητα".



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει για την έκθεση: «Πρόκειται για μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δουλειά η οποία περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, ποιήματα και μία πολυμεσική εφαρμογή που θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης συνδυάζοντας την εικόνα με τον λόγο. Ο τίτλος της έκθεσης και το κεντρικό θέμα στο οποίο εργάστηκαν από κοινού οι δύο καλλιτέχνιδες είναι τα «παράθυρα», παραπέμποντας στους ανοικτούς ορίζοντες της γυναικείας έκφρασης, σκέψης και δημιουργίας. Παράλληλα, μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο που καραδοκεί από τα σφαλισμένα ή εμποδιζόμενα παράθυρα. 



Τιμώντας τον σύγχρονο ρόλο των γυναικών, διοργανώνουμε την έκθεση «Παράθυρα» και καλούμε τους φίλους της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης των γυναικών να παραβρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου της Έδεσσας». 



Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό το διάστημα 8-16 Μαρτίου, ώρες 17.00-21.00.




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *