Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο κύβος του Ρούμπικ γίνεται 40 ετών!

Αγαπήθηκε όσο λίγα παιχνίδια σκέψης από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του και φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής. Ο Κύβος του Ρούμπικ κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά το 1980 και από τότε, υπολογίζεται πως ένας στους επτά ανθρώπους έχει προσπαθήσει να τον λύσει! 

Ο Κύβος του Ρούμπικ, επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα, γλύπτη και εφευρέτη, Έρνο Ρούμπικ

"Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου έχει συνδεθεί με τον κύβο. Ημουν μόνο 30 ετών όταν τον δημιούργησα, και τώρα, μετά από 40 χρόνια είμαι εδώ και μπορώ να πω: ξέρω τον κύβο, ξέρω τι συνέβη γύρω από τον κύβο" δήλωσε περήφανος ο εφευρέτης.

"Πέρα από τον Κύβο του Ρούμπικ" ονομάζεται η έκθεση που φιλοξενείται στο Νιου Τζέρσει των Ηνωμένων Πολιτειών και παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή του παιχνιδιού.

Το ταξίδι ξεκινά με τις πρώτες μορφές του κύβου και φτάνει στα σχέδια και στα χρώματα των τελευταίων ετών. Για να γιορτάσει την επέτειο των 40 ετών, η έκθεση φιλοξενεί και τα πρώτα πρωτότυπα του Κύβου, φτιαγμένα από ξύλο και λαστιχάκια.



ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *