Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η στελέχωση των συνδυασμών των Περιφερειακών Εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία

''Μεταπασχαλινή'' αντεπίθεση ετοιμάζουν τα επιτελεία των μονομάχων για τις περιφερειακές εκλογές, καθώς τα ψηφοδέλτια έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η προεκλογική περίοδος μπαίνει στην τελική ευθεία με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για τις κάλπες.

Τα κενά των ψηφοδελτίων των τεσσάρων μεγαλύτερων ανταγωνιστών για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πλέον λίγα. Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν πληθώρα προτάσεων για την ένταξη υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στα ψηφοδέλτια, οπότε κανένας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα συμπλήρωσης του αριθμού των 108 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων και επτά αντιπεριφερειαρχών.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιο της «Αλλληλεγγύης». Μένουν να ανακοινωθούν περίπου δέκα υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και σύμφωνα με το επιτελείο του έχουν κλείσει και θα γίνουν γνωστά τα ονόματά τους την επόμενη εβδομάδα.

Στο στρατόπεδο του Γιάννη Ιωαννίδη, τα ονόματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους και αναμένεται να ανακοινωθούν είτε την ερχόμενη Τρίτη, είτε την ερχόμενη Πέμπτη, σε συνέντευξη τύπου. Στην ίδια συνέντευξη, εκτός των περιφερειακών συμβούλων θα ανακοινωθεί και το όνομα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται να έχει βρεθεί, έπειτα από τις γνωστές… περιπέτειες. Σενάρια υπάρχουν πολλά για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της «Περιφέρειας Πρωταθλήτριας», όμως πέραν ενός πολύ κλειστού πυρήνα ατόμων, το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει ούτε στο επιτελείο του κ. Ιωαννίδη.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου έχει επίσης κλείσει τους αντιπεριφερειάρχες που τους παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα και με την ανακοίνωση των τελευταίων ονομάτων υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, απομένουν περίπου 20 κενά. Όλα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Από το επιτελείο της επισημαίνουν πως τα τελευταία ονόματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και πως εκείνοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό 20 για να κλείσει το ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας».

Πίσω σε ανακοινώσεις υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων έχει μείνει οΜάρκος Μπόλαρης, καθώς απομένουν να ανακοινωθούν περίπου 70 ονόματα. Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, ενώ όπως τονίζουν από το επιτελείο της παράταξης «Συμμετέχω», οι υποψηφιότητες έχουν σχεδόν κλείσει, αλλά δεν ανακοινώθηκαν στο σύνολό τους, εξαιτίας της περιπέτειας με την υγεία του που αντιμετώπισε ο κ. Μπόλαρης και ακόμη τον κρατάει πίσω, καθώς δεν μπορεί καν να μιλήσει… Πάντως, και οι ανακοινώσεις ονομάτων του κ. Μπόλαρη θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι επιλογές των προσώπων έχουν γίνει και η… ανάπαυλα της Μεγάλης Εβδομάδας (μέχρι και την επόμενη Δευτέρα) σημαίνει για τους περισσότερους ανασυγκρότηση πριν από την τελική μάχη για την επικράτηση.

Σε όλα τα επιτελεία επικρατεί αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ έχουν μελετηθεί και οι κινήσεις για το διάστημα μέχρι τις 18 Μαΐου. Εξάλλου, ο ουσιαστικός πολιτικός χρόνος που απομένει είναι λιγοστός (καθαρές τρεις εβδομάδες), ενώ οι περισσότεροι θα επικεντρωθούν στη μεγάλη δεξαμενή ψήφων, που είναι η Θεσσαλονίκη, αφού στις άλλες έξι περιφερειακές ενότητες έχουν κάνει περιοδείες και το βάρος της προεκλογικής μάχης μετά το Πάσχα αναμένεται να σηκώσουν οι κατά τόπους υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.



ΠΗΓΗ: voria.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *